directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'IPC puja fins al 4,9% el juny, set dècimes més que el mes anterior

Els cereals i derivats els que més han pujat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del juny ha quedat fixat en el 4,9%, amb un increment de preus de set dècimes sobre el mes anterior, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els preus han augmentat impulsats pels aliments i begudes no alcohòliques, el transport i l'habitatge. Al conjunt de l'estat espanyol els preus s'han apujat sis dècimes respecte al mes anterior, fins al 5%, mentre que la inflació subjacent, la que no té en compte els productes energètics ni els aliments frescos, s'ha situat en el 3,3%, igual que el mes anterior.
index preus consum ipc porcentatges estadistica estadistiques valors economia diners euros valors enquesta enquestes dada dades
index preus consum ipc

Comparteix
   

Per productes, a Catalunya, els cereals i derivats han pujat un 0,8% mensual i un 9,9% anual; el pa ha baixat aquest més un 0,1%, però en l'interanual puja un 8,7%; la carn de vacú s'ha mantingut en el mensual i en l'anual puja un 4%. La llet ha caigut un 0,6% en el mensual però en un any ha pujat un 23,6%; els ous han pujat un 0,8% en el mensual i en l'interanual, un 15,1%. Un dels aliments que més ha pujat aquest mes han estat les patates, un 7,2, mentre que en l'interanual ho ha fet en un 0,5%.

Pel que fa a altres productes que en l'interanual creixen força en preus, cal destacar la reparació de calçat (8,8%); la calefacció, enllumenat i distribució d'aigua (10,1%); el transport personal (0,2%); el transport públic interurbà (11,4%); els productes lactis (9,7%); la fruita fresca (9,1%); i la carn d'au (6,7%).

A la demarcació de Barcelona els preus han pujat un 0,7% en el mes i la inflació se situa en el 4,8%; a la de Girona els preus pugen un 0,8% i la inflació és la més alta de tot Catalunya, amb un 5,7%. A la demarcació de Lleida la inflació també és bastant més alta que a la resta, amb un 5,1%, i un increment de preus mensual del 0,7%. Finalment, a la demarcació de Tarragona els preus pugen un 0,6% i la interanual se situa en el 4,8%.

En el conjunt de l'estat espanyol, la inflació catalana no és de les més altes, ja que hi ha comunitats autònomes amb 5,6% (Castella la Manxa); 5,5% (Aragó); 5,4% (Castella i Lleó i Galícia, Canàries, Cantàbria); 5,2% (Extremadura); 5,1% (Astúries); i 5% (Andalusia). Les que la tenen més baixa que Catalunya són Madrid (4,7%); Navarra (4,8%); Ceuta (4,5%); Melilla (4,7%); i Balears (4,7%). Tenen la mateixa inflació que Catalunya el País Valencià, Múrcia, la Rioja i el País Basc.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.