directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'IPC puja fins al 4,9% el juny, set dècimes més que el mes anterior

Els cereals i derivats els que més han pujat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del juny ha quedat fixat en el 4,9%, amb un increment de preus de set dècimes sobre el mes anterior, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els preus han augmentat impulsats pels aliments i begudes no alcohòliques, el transport i l'habitatge. Al conjunt de l'estat espanyol els preus s'han apujat sis dècimes respecte al mes anterior, fins al 5%, mentre que la inflació subjacent, la que no té en compte els productes energètics ni els aliments frescos, s'ha situat en el 3,3%, igual que el mes anterior.
index preus consum ipc porcentatges estadistica estadistiques valors economia diners euros valors enquesta enquestes dada dades
index preus consum ipc

Comparteix
   

Per productes, a Catalunya, els cereals i derivats han pujat un 0,8% mensual i un 9,9% anual; el pa ha baixat aquest més un 0,1%, però en l'interanual puja un 8,7%; la carn de vacú s'ha mantingut en el mensual i en l'anual puja un 4%. La llet ha caigut un 0,6% en el mensual però en un any ha pujat un 23,6%; els ous han pujat un 0,8% en el mensual i en l'interanual, un 15,1%. Un dels aliments que més ha pujat aquest mes han estat les patates, un 7,2, mentre que en l'interanual ho ha fet en un 0,5%.

Pel que fa a altres productes que en l'interanual creixen força en preus, cal destacar la reparació de calçat (8,8%); la calefacció, enllumenat i distribució d'aigua (10,1%); el transport personal (0,2%); el transport públic interurbà (11,4%); els productes lactis (9,7%); la fruita fresca (9,1%); i la carn d'au (6,7%).

A la demarcació de Barcelona els preus han pujat un 0,7% en el mes i la inflació se situa en el 4,8%; a la de Girona els preus pugen un 0,8% i la inflació és la més alta de tot Catalunya, amb un 5,7%. A la demarcació de Lleida la inflació també és bastant més alta que a la resta, amb un 5,1%, i un increment de preus mensual del 0,7%. Finalment, a la demarcació de Tarragona els preus pugen un 0,6% i la interanual se situa en el 4,8%.

En el conjunt de l'estat espanyol, la inflació catalana no és de les més altes, ja que hi ha comunitats autònomes amb 5,6% (Castella la Manxa); 5,5% (Aragó); 5,4% (Castella i Lleó i Galícia, Canàries, Cantàbria); 5,2% (Extremadura); 5,1% (Astúries); i 5% (Andalusia). Les que la tenen més baixa que Catalunya són Madrid (4,7%); Navarra (4,8%); Ceuta (4,5%); Melilla (4,7%); i Balears (4,7%). Tenen la mateixa inflació que Catalunya el País Valencià, Múrcia, la Rioja i el País Basc.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.