directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Congrés rebutja assimilar les taxes de l'aeroport de Girona a les d'aeroports similars

El convergent Pere Macias conclou que l'aeroport de Girona serà 'poc competitiu'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Congrés rha rebutjat aquest dimarts una esmena de CiU als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè l'aeroport de Girona pagui les mateixes taxes d'aterratge que altres aeroports similars de l'Estat, diferenciant els períodes d'estiu i hivern. El diputat de CiU, Pere Macias, ha dit que els membres del seu grup estan 'desolats' perquè no s'ha admès aquesta esmena, i espera que al Senat pugui prosperar: 'La competitivitat futura de l'aeroport de Girona ens la juguem amb aquesta esmena', ha manifestat. Per això ha volgut fer 'una última crida a tothom, especialment als diputats socialistes perquè per una vegada s'apuntin als interessos en aquest cas gironins'.

Comparteix
   


Etiquetes
Macias ha exposat que els PGE 'preveuen un nou marc taxes aèries, diferenciant grans i petits aeroports, i es queda curt' perquè si bé hi ha una taxa on l'aeroport de Girona s'inclou amb aeroports similars, no passa el mateix amb la taxa d'aterratge, ja que s'inclou 'als aeroports d'un nivell superior' i considera que aquest fet 'el fa poc competitiu'.

L'esmena de CiU volia diferenciar els períodes d'estiu i d'hivern. D'aquesta manera entre l'1 de novembre i el 30 d'abril Girona compartiria taxes amb Reus, Almeria, Astúries, Corunya, Federico García Lorca Granada-Jaén, La Palma, Múrcia San Javier, Santander, Vigo i Saragossa, que són de 3,88 euros per tona, amb un mínim per operació de 19,40 euros.

En canvi, entre l'1 de maig i el 31 d'octubre hauria d'assumir les taxes dels aeroports de Bilbao, Fuerteventura, Eivissa, Lanzarote, Menorca, Santiago, Sevilla, Tenerife Nord i València, que són de 5,29 euros la tones amb un mínim per operació de 52,90 euros. El que acaba pagant l'usuari 'són uns dos euros', però les companyies tenen en compte aquestes dades per mantenir-se o marxar, segons Macias.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.