directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Herrera insta els candidats a fer públic el seu patrimoni

Apel·la als partits per signar un pacte contra la corrupció per prohibir donacions anònimes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha proposat un pacte contra la corrupció entre totes les forces polítiques catalanes. Es tracta d'un acord per controlar estrictament el finançament dels partits polítics, a través de la prohibició de les donacions anònimes a fundacions i associacions vinculades a formacions polítiques; per part de persones jurídiques; l'establiment de límits de donacions de les persones físiques, i fer públic el registre d'arxius a la Sindicatura de Comptes. Herrera també ha instat els candidats a fer públic el seu patrimoni. En aquest sentit, ha exigit a Mas que demani disculpes i faci les propostes per evitar la corrupció si vol governar.
joan herrera
Comparteix
   

El cap de llista d'ICV-EUiA ha presentat aquest dimecres la seva proposta estrella per combatre la corrupció a la política. Es tracta d'aconseguir un 'compromís' per separar els diners de la política i 'castigar aquells que han posat la mà al calaix'.

Herrera ha apel·lat els partits a signar un pacte contra la corrupció, amb l'objectiu d'aconseguir una administració més 'transparent' i una política amb 'parets de vidres' que 'obri les portes de bat a bat' a la ciutadania per guanyar 'eficàcia i legitimitat' i una 'regeneració democràtica'.

Pel candidat ecosocialista, amb el pacte anticorrupció s'hauria d'aconseguir la prohibició de les donacions anònimes a fundacions i associacions vinculades a partits polítics; la prohibició de les donacions per part de persones jurídiques i establiment de límits a les donacions de persones físiques en espècie, especialment en forma de béns immobles; la creació d'un registre públic dels crèdits que els partits tenen contrets en bancs i caixes, i la seva execució, o retirar les subvencions dels partits si no compleixen els deures de la transparència, entre d'altres.

Herrera també aposta perquè els registres i arxius de la sindicatura de Comptes siguin públics i que es limiti i es controli la despesa electoral. A més, ha instat els candidats de les altres formacions que concorren a les eleccions catalanes a fer públic el capital que posseeixen en el moment de presentar la seva candidatura per tal que la ciutadania conegui si 'ha posat la mà al calaix'.

En aquest sentit, ha afirmat que cal 'castigar' els partits polítics que han tingut casos de corrupció. 'Cal que les velles polítiques no tornin ni al Palau de la Música ni al Palau de la Generalitat', ha reblat. Herrera ha tornat a exigir Artur Mas que 'demani disculpes, sigui transparent i posi els instruments perquè no torni a passar'. 'No podem acceptar que ho normalitzin'.

El líder ecosocialista també ha apel·lat a la ciutadania a participar en la democràcia, no només durant les eleccions sinó també durant tota la legislatura, per exemple, a través de les tecnologies 2.0 ('democràcia 2.0'). Herrera proposa, per exemple, l'elaboració d'una Llei d'accés a la informació que garanteixi aquest dret a la ciutadania.

Joan Herrera ha fet aquesta proposta en el marc d'un esmorzar informatiu de Primera Plana, organitzat per 'El Periódico de Catalunya' i davant de més d'un centenar d'assistents.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Eduard fletxa Barcelona
18 de novembre de 2010, 15.16 h

Parlem de transparencia? Anem més enllà:

Pirata.cat vol que tot ciutadà tingui el dret a accedir a qualsevol informació, dades i documentació generada per projectes pagats amb diner públic, sempre respectant la protecció de dades personals. (http://pirata.cat/bloc/?page_id=425). Aviam quin polític defensa això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.