directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós adverteix als que 'tenen pressa' que la independència 'no s'improvisa'

Fa seva la tesi de Xavier Vendrell, qui al gener ja va demanar paciència als independentistes

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha advertit als que 'tenen pressa' i prometen una independència 'ràpida' de Catalunya que 'la resolució d'aquests processos és lenta', en una clara referència a Reagrupament i Solidaritat. 'Això no és fàcil, no s'improvisa', ha defensat des de Brussel·les. 'Esquerra defensa fer un referèndum, algú ens diu que no ens el deixaran fer, però tenim precedents a Europa i al món que quan un poble és madur i decideix fer un pas democràtic endavant això és imparable', ha assegurat Puigcercós, convençut que 'l'estructura jurídica i política' de la UE permetria a un futur Estat català formar-ne part.
Joan Puigcercós, ERC
Comparteix
   


Etiquetes
L'actual cap de campanya republicà, Xavier Vendrell, ja va apuntar aquesta teoria a principi de gener en una conferència solemne a Barcelona, en què ja va demanar paciència als independentistes. Vendrell digué llavors que començava 'a estar esgotat' que es qüestionés constantment 'l'independentisme d'ERC', i afirmà: 'Som a prop de la independència. A prop, en termes històrics, vol dir anys. En trenta anys hem avançat molt. Que ningú no es pensi que només amb dos recorrerem molt més de camí.'

'Catalunya tindrà un lloc a la UE'
'Europa és inconcebible sense Catalunya i sense Escòcia, Gales, Flandes o Euskadi', ha dit Puigcercós, motiu pel qual considera que Europa acceptarà el referèndum d'independència que proposa Esquerra i 'Catalunya tindrà un lloc a la UE'.

Per a Puigcercós, després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra l'Estatut, 'l'únic camí que tenim com a poble és ser un estat'. En aquest context, ha assegurat que 'Catalunya té molt a veure amb Espanya', que compartim una llengua, uns sentiments, una història i una situació geoestratègica, però ens separa 'la voluntat espanyola d'assimilar, de no comprendre', 'la voluntat d'assimilació cultural i lingüística', així com la manca d'equitat en matèria econòmica i la visió europea. 'Serem aliats d'Espanya', ha dit, 'però ho volem des de la igualtat i el respecte mutu'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
18 de novembre de 2010, 16.56 h

#30 Vostè interpreta les coses al seu gust i com l'interessa. Com molt bé ha dit un comentarista més avall, si tinguéssim els vots de corrupCiu, el parlament en ple declararia la independència. Però com que veig que la corrupció és un premi als partits que la tenen com a norma, per això haurem d'anar esperant. Més a més, És que Vostè s'ha cregut mai que CiU vol la independència ???. Va home, ruimiï un xic. CiU és de dretes i es deu a la vanguardia i tota la saragata burgesa que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
18 de novembre de 2010, 16.41 h

#14 Home, jo crec que demanar la independència, amb el floreix de partits que es diuen independentistes, que han brotat per a dividir el vot independentista, penso que els d'ERC no són tontos i saben que no tindran una majoria absoluta. Ergo, declarar la independència, no és bufar i fer ampolles. Tot s'ha d'entendre en la seva relativitat, altra cosa és que, Vostè, jo i moltíssima altra gent, la vulguem avui per demà. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
18 de novembre de 2010, 16.36 h

#9 No es preocupi, jo i molts no solem llegir diaris feixistes. La vanguardia és la versió de l'ABC a la catalana, com les faves a la catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
17 de novembre de 2010, 23.59 h

#34 de què parles? si Erc està proposant de fer un referendum quan va votar en contra de la iniciativa popular per fer el mateix. Fa molt temps que han perdut els papers. No havia vist mai tantes contradiccions en un partit politic. 5/12/2006: Montilla imposa la bandera espanyola a la conselleria de Governació i Puigcercós obeeix.
20/2/2007: Viatge de Carod a l'Índia: l'única bandera que el representa és l'espanyola.
27/3/2007: Esquerra retira l'oferta de referèndum a CiU feta per Xa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Carles fletxa Cardona
17 de novembre de 2010, 23.00 h

#33 Miquel i tots els que teniu pressa, però us adoneu del què esteu dient? Fotre un cop de puny a la taula i amb què? Tu cres que ERC hauria perdut el temps si hagués tingut 50 diputats (ja no et dic 68)? Tu creus realment que ERC no hauria anat per feina si no hagués pogut? Per l'amor de déu tots els que exigiu a ERC que en 7 anys no us ha donat la independència què us passa que no sabeu sumar? Si només ha tingut 21 diputats.... doncs jo veig que ERC ha fet molt, primer de tot ha pos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
miquel fletxa Sabadell
17 de novembre de 2010, 21.48 h

l'independencia no s'improvisa,Putxi,s'agafa,es declara unilateralment,
amb vosaltres no anirem enlloc,perque nomes penseu en"LA MAMELLA"
vosaltres"NOMES SOU INDEPENDENTISTES A l'OPOSICIO"
"TRAIDORS BOTIFLERS"
La castanya,que us fotreu, sera impressionant,aneu a cagar a la via,
com diu la canço"VIA FORA ESQUERRA"
Puigcercos,ves-ten a Telemadrid.amb en Sostres,a dir tonteries,
que aqui ja et coneixem tots
i no t'oblidis,de fer de"PALMERO"al"CONCERT d'en MAS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
ramon fletxa bcn
17 de novembre de 2010, 20.56 h

Però amb gent com vosaltres hem perdut 7 anys! En l'únic que estic d'acord és que gràcies a la nefasta política d'ERC (vegis tripartit) heu encés els ànims de la gent, de la mala llet que ens heu fet agafar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31 Sílvia Martínez
17 de novembre de 2010, 20.52 h

#29 Ja, de normal res, i ho tinc clar des del moment en que ho veig. Però, et penses que el gir ben fet no serà un cop de taula? Pensa-hi en el que dono com a raó, més enllà d'encerts o desencerts de capacitat i possibilitats. No rumio pels núvols, això no. Endevant, i tothom a votar independencia, això és el primer que ens cal, i si mires uan mica...., tenim uns pocs dies per a convèncer indecisos i els que es creuen que votant CiU voten independència, tenim uns poquets dies per a s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa Manresa
17 de novembre de 2010, 20.51 h

Encara recordo al gran Huguet, antic Lenin del Bages, bramant allò de "PIT i COLLONS" quan exigia a Convergència el que ara, el seu líder, considera que "no s'ha d'improvisar"... Que 7 anys de poltrona de conseller li han fet perdre el PIT... i quelcom més, conseller Huguet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
17 de novembre de 2010, 20.34 h

#28 Silvia, el problema és que no hi ha temps. La independència ara mateix és vital, però ara! no d'aqui a 4 anys ni 8 ni 10. Em sembla que molts viviu en un mon de roses. La situació de Catalunya és a punt del col.lapse financer, degut a Espanya i als dirigents que em tingut els ultims anys a la Generalitat. Avui sento que els hospitals ja no canvien llençols als llits dels malalts, entre d'altres mesures per estalviar. Tu creus que això és normal? i encara parles de que seràn temp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.