directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU no votarà els pressupostos de Zapatero si no hi ha un bon finançament

També esperen mesures contra la crisi econòmica

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'UDC i diputat de CiU, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat aquest dilluns que la federació nacionalista no donarà suport als pressupostos estatals 'si no es contempla el finançament que Catalunya necessita i que reconegut a l'Estatut', i 'no es contemplen les mesures econòmiques' proposades per Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés dels Diputats per fer front a la crisi econòmica. Pelegrí ha posat aquests dos 'requisits' per donar suport als comptes. Per la seva banda, el secretari general de CDC i president de CiU, Artur Mas, ha advertit del risc que, amb la publicació de les balances fiscals, el govern espanyol vulgui 'crear una gran confusió'.
pelegrí udc
Comparteix
   

Mas ha advertit que hi pugui haver un 'ball de xifres que acabi sent un ball de bastons' i ha recordat que 'tots els estudis previs fins ara' han determinat que 'Catalunya pateix un dèficit molt gran en relació amb l'Estat espanyol'. A més, creu que aquest dèficit 'd'una forma o altra s'ha de tenir en compte pel model de finançament'.

També sobre les balances fiscals, Josep Maria Pelegrí creu que se'n desprendrà 'la necessitat de reequilibrar el dèficit' i que això es contempla als pressupostos estatals.

D'altra banda, Mas ha dit esperar que el debat previst per aquest dimecres al Parlament sobre crisi econòmica, amb la compareixença del president de la Generalitat, José Montilla, sigui 'fructífer'. Mas ha assegurat que no hi anirà per 'per cantar les quaranta al tripartit', però sí a 'subratllar tot el que caldria fer i no es fa'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.