directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La UE proposa eliminar el roaming abans de 2015

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha celebrat la mesura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L’anunci de l'eliminació del roaming entre els 27 països de la UE abans del 2015 fet per la Comissaria Europea Supervisora de Telecomunicacions, Neelie Kroes, ha estat molt ben rebut a Catalunya. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha qualificat la notícia de 'molt positiva i esperada'. Bosch ha recordat que 'l’eliminació del roaming és la millor noticia que podem donar als ciutadans de les comarques pirinenques, especialment als de la Cerdanya que són els qui més pateixen les facturacions internacionals'. Cal recordar que el roaming és la facturació extra de les trucades que fem en moure'ns per un altre Estat en utilitzar un operadordiferent al que tenim contractat al nostre país.


Comparteix
   


Etiquetes
La comissària europea Neelie Kroes ha declarat que 'les diferències significatives entre les tarifes i els aranzels nacionals no es poden justificar en un mercat únic'. La Comissió veu aquesta mesura com una passa més cap a un mercat únic europeu, més just i consolidat. A més d’un benefici per a la ciutadania, la comissària ha destacat que amb aquesta iniciativa es produirà un clar benefici per al comerç i el desenvolupament d’empreses de telecomunicacions en el marc de la UE.

La supressió de les elevades tarifes per roaming ha estat una vella reivindicació de la Generalitat de Catalunya, tan pel sobrecost en els serveis mòbils que significa per a ciutadans i empreses en creuar les diferents fronteres, com pel perjudici que ocasiona als habitants de localitats frontereres, especialment a la Cerdanya, on les senyals radiades són molt properes i sovint els terminals van passant d’una xarxa telefònica a l’altra sense necessitat que es creui la frontera, amb la consegüent facturació per roaming a ciutadans que no s’han mogut de la seva comarca.

La Generalitat treballa des de fa temps en favor de l’eliminació d’aquesta tarifa al llarg de tota la frontera pirenaica, tant en el marc de l’Acord de Col·laboració amb el Conseil General dels Pirineus Orientals per a construir un veritable espai de vida transfronterer, com a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), organisme interregional de cooperació transfronterera, creat l'any 1983, i integrat pels Consells Regionals d’Aquitaine, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, el Gobierno de Aragón, la Generalitat de Catalunya, l’Eusko Jaurlaritza/Gobierno Vasco, el Gobierno de Navarra/Nafarroako Gobernua i el Govern d'Andorra.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.