directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mas veu incomplet el traspàs de Regionals i el replantejarà si governa

El PSC li retreu que durant els governs de CiU mai el van plantejar per 'por de fracassar'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El traspàs de Regionals signat aquest dimecres entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya, ja ha suscitat els primers recels per part de Convergència i Unió, que el considera 'incomplet'. Segons ha declarat el candidat de la federació a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, aquest acord és dolent ja que no es cedeixen 'ni trens ni vies ni estacions, igual que amb el de Rodalies', alhora que ha insistit que el replantejarà si governa després de les eleccions catalanes. A més de criticar que tingui lloc en plena campanya, el líder de CiU ha insistit en la dificultat de gestionar un servei ferroviari amb les condicions del traspàs actual, i ha criticat també que no passin a mans de la Generalitat els serveis més nous, com ara l'Avant. Per la seva banda, la número dos del PSC, Montserrat Tura, ha celebrat aquesta transferència i ha retret a CiU que no es plantegés 'mai' de demanar-la durant els 23 anys que van estar al Govern perquè tenien 'por de fracassar'.

artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas, que ha fet aquestes declaracions després d'una conferència sobre 'Un Govern fort i una societat lliure', ha criticat durament que el traspàs s'hagi produït precisament en campanya electoral, alhora que ha avisat que si ell arriba a la presidència de la Generalitat revisarà el pacte.

Tura ataca CiU: 'No ho van fer per por al fracàs'
'Qui somiava, qui s'atrevia a parlar de la transferències de Rodalies i de Regionals fa deu anys?', ha preguntat Tura a Sant Celoni, on ha fet una passejada pel mercat i un míting-llampec. 'Els que diuen que aquesta transferència no és suficient, no se l'havien plantejat mai perquè tenien por de fracassar'. D'altra banda, la també consellera de Justícia ha defensat la proposta que Montilla va explicar dimarts sobre peatges, amb descomptes acumulables que en alguns casos podrien arribar a la gratuïtat. Mas va replicar que els peatges tenen ara els preus més cars de la història i que el tripartit no n'ha eliminat.

Herrera ho considera positiu pels usuaris
Lluny de les tesis de Mas, el candidat a les eleccions el Parlament per ICV-EUiA, Joan Herrera, ha considerat el traspàs dels trens Regionals a la Generalitat 'com un bon acord que millorarà el dia a dia dels usuaris i permetrà connectar horaris amb els Rodalies, ja que això només és possible amb un sol operador'. Herrera ha reivindicat la gestió que el govern ha fet de Rodalies explicant que el servei 'està funcionant millor, s'han posat nous trens i més freqüències'. 'No s'ha millorat tot el que es voldria perquè hi ha qui no ha complert', en referència a Adif.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 de novembre de 2010, 12.06 h

-mai NO el van demanar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Girona
17 de novembre de 2010, 19.07 h

Màs això és així?

http://www.psuc.org/content/view/4322/35/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.