directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla referma des del Vallès el 'compromís' del PSC amb el Quart Cinturó

El secretari d'organització del PSOE, que ha acompanyat el candidat socialista, adverteix que CiU, ERC i PPC representen 'aventures molt perilloses'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha refermat aquest dimecres el 'compromís ferm' dels socialistes catalans amb el Quart Cinturó, 'encara que CiU s'entesti a negar-ho'. 'Com en tantes coses, ells en parlaven molt però no en feien res', ha dit, en un míting a Terrassa on també ha participat el secretari d'Organització del PSOE Marcel·lí Iglesias. Aquest ha advertit que els projectes de CiU, ERC i PPC per a Catalunya representen 'aventures molt perilloses' i ha remarcat que 'la solidesa' és Montilla. Iglesias ha dit que el PP és un partit 'xenòfob' amb unes idees sobre immigració que 'avergonyiria a qualsevol altre partit de la dreta europea'. L'ha contraposat amb el PSOE, que segons ha assegurat, és el partit que 'entén' Catalunya.
josé montilla, psc, quart cinturó, marcel·lí iglesias
Comparteix
   


Etiquetes
En un míting a Terrassa, Montilla ha rebut el suport aquest dimecres del secretari d'Organització del PSOE i president d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, que ha mostrat el suport dels socialistes espanyols perquè Montilla 'continuï sent president de la Generalitat'.

Dos trams del Quart Cinturó, inaugurats
Des del Vallès, el candidat socialista ha tret pit d'haver donat suport als ajuntaments 'sense distinció de colors polítics', també a Sant Cugat del Vallès, on CiU governa per majoria absoluta. A més, ha remarcat el compromís dels socialistes amb el Quart Cinturó, que té 'dos trams inaugurats'. 'Encara que CiU s'entesti a negar-ho, el compromís dels socialistes amb aquesta obra és ferm i la consensuarem amb el territori i els agents econòmics i socials', ha garantit.

Enemics al bloc de la dreta i al bloc nacionalista
Per la seva banda, Iglesias ha advertit que Montilla té adversaris dividits en 'dos blocs'. D'una banda, 'la dreta neocentralista espanyola del PP, un partit xenòfob amb unes teories sobre immigració que avergonyiria a qualsevol altre partit de la dreta europea'. Per l'altra, 'el bloc dels nacionalista, els de la dreta i els de l'esquerra'.

El dirigent del PSOE ha avisat que 'tots tenen un substrat comú' i que el projecte que tenen per al país és 'un gran interrogant, una gran sorpresa' i que 'sabem com comença però no sabem com acaba'. En aquest sentit, ha remarcat que el candidat del PSC garanteix la 'solidesa', la 'garantia' i la 'seguretat', mentre CiU, ERC -a qui directament no ha citat- i PPC plantegen 'aventures molt perilloses' i 'els catalans han de saber això'.

El PSOE, el partit que 'entén' Catalunya
Per contra, Iglesias ha presentat el PSOE com el partit que 'entén' Catalunya, la seva llengua, història i 'peculiaritats', mentre el PP ha fet 'campanya a Espanya contra Catalunya' per 'guanyar un grapat de vots'. A més, ha defensat que Montilla 'ha tirat endavant el millor Estatut que mai ha tingut aquest país', així com també el 'millor sistema de finançament' i el major volum d'inversions.

El secretari d'Organització del PSOE ha assegurat que Montilla ho ha fet 'negociant amb dificultat, sense fer soroll' i ha lamentat que 'potser la boira encara no deixi veure la tasca feta, però és extraordinària i val la pena donar-hi suport'. Iglesias ha avisat que cal una forta mobilització de l'electorat socialista i que 'els que es queden a casa voten a la dreta'.

Iglesias i Montilla han mostrat sintonia tot i que els dos governs que presideixen han topat durament pel conflicte de l'art sacre de la Franja de Ponent en els últims anys. No hi ha hagut cap referència a aquest tema per cap dels dos dirigents. El president aragonès ha fet pràcticament tota la seva intervenció en castellà però ha començat en català. Quan ha preguntat si hi havia algú d'origen aragonesos al míting, des de la grada li han demanat en castellà que parlés en 'aragonès'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Marcel·lí fletxa Bonansa
18 de novembre de 2010, 11.05 h

El PSOE és el partit de la por i l'amenaça... són uns reaccionaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel·lí fletxa Bonansa
18 de novembre de 2010, 11.05 h

El PSOE és el partit de la por i l'amenaça... són uns reaccionaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Badalona
18 de novembre de 2010, 09.56 h

El Marcelino Iglesias aquest, tinc entès que és catalanoparlant però en canvi al miting parlava castellà, algú sap per que?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.