directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas posa en quarantena la convocatòria d'una consulta sobre el concert econòmic

Assegura que farà una cimera de partits per dissenyar una estratègia conjunta · Diu que fer un referèndum dependrà de la força a Madrid i el consens a Catalunya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU, Artur Mas, ha indicat aquest dijous que no descarta una consulta popular sobre el concert econòmic, però ha apuntat que dependrà de la força que tingui el futur govern a Madrid i de la unanimitat política que CiU aconsegueixi a Catalunya. Durant una 'mini Docsession' que CiU ha dedicat a parlar de mesures fiscals, Mas ha explicat que encara no ha decidit si convocarà una consulta popular sobre el concert en cas d'arribar al Govern. 'No sé si serà estrictament necessari fer-ho per guanyar força a Madrid o tenir unanimitat a Catalunya', ha remarcat el candidat de CiU, que convocarà una cimera de partits per dissenyar una estratègia conjunta per aconseguir el pacte fiscal.
artur mas, cdc, ciu, convergència

artur mas, ciu, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha apuntat que el seu primer propòsit si és president és convèncer José Montilla i Alícia Sánchez-Camacho de la conveniència de plantejar el concert econòmic a Madrid. Una vegada fet això, si és que ho aconsegueixen, s'haurà de plantejar la qüestió als futurs governants de l'Estat espanyol, després de les eleccions que se celebraran a la primavera del 2012.

És llavors quan CiU decidirà, en cas de governar, si cal convocar una consulta popular a Catalunya. 'Dependrà de com evolucionin les converses amb altres partits ens plantejarem o no la possibilitat o no de fer una consulta a Catalunya, és una decisió que a hores d'ara no la tinc presa, però no la descarto', ha indicat.

El candidat de CiU ha subratllat que el dret a decidir també s'expressa a les urnes al marge de la convocatòria d'eleccions, però ha afegit que no sap si serà 'estrictament necessari fer-ho per guanyar força a Madrid o unanimitat a Catalunya' amb els partits.

I és que Mas vol convocar una cimera de partits per dissenyar conjuntament l'estratègia per aconseguir el concert econòmic, i sumar totes les formacions catalanes possibles. La consulta pot caldre, ha dit, independentment de si PSC i PP s'apunten. 'Pot caldre, però no és estrictament imprescindible o necessari. Ho decidirem quan veiem les circumstàncies i en funció de si tenim la possibilitat o no de plantejar el tema amb tota la força política', ha reiterat.

S'ha referit a aquesta qüestió en preguntar-li per unes declaracions de Joan Puigcercós en què el republicà, per primera vegada, no citava el referèndum independentista com a condició per a possibles pactes.

Moderació fiscal
El candidat de CiU ha presentat les seves ja conegudes propostes en matèria fiscal, i que passen per eliminar l'impost de successions, tornar els impostos pujats pel tripartit al punt on eren i influir a Madrid en favor d'una política de moderació fiscal. El convergent ha acusat el tripartit i el PSOE 'd'empobrir les bases econòmiques' de Catalunya amb la pujada d'impostos, tant l'IVA com l'IRPF, actes jurídics documentats, matriculació i transmissions patrimonials.

Mas ha aclarit que totes aquestes propostes no les fan 'per una dèria de baixar impostos sense més', sinó perquè CiU entén que amb la moderació fiscal, s'ajudarà a la recuperació econòmica, a crear llocs de treball i a què els ingressos de les administracions públiques siguin més sòlids.

En aquest sentit, ha apuntat que creant 100.000 llocs de treball a Espanya ja n'hi hauria prou per anul·lar la pujada de l'IVA practicada pel govern espanyol. El candidat convergent ha defensat que aquesta baixada no tindria per què tenir un impacte econòmic negatiu per a la Generalitat, perquè implicaria més activitat econòmica i més feina, el que suposaria que l'administració també recaptés més.

En el cas de successions, ha explicat que actualment es recapten uns 400 MEUR. CiU vol eliminar l'impost per a les successions entre familiars més directes, però quedaria una petita part d'herències entre persones que no tenen res a veure entre elles. Aquesta reducció d'ingressos per a la Generalitat es compensaria reduint la 'parafernàlia' política que ha anat creant el tripartit.

Successions al marge, ha indicat que intentarà tornar els impostos al seu lloc el proper any, però primer haurà de conèixer com estan les finances de la Generalitat. Mas ha afegit que CiU també lluitarà per complir l'Estat pel que fa a la creació del Consorci de Gestió Tributària Estat-Generalitat, per començar a gestionar conjuntament impostos com l'IRPF.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
19 de novembre de 2010, 20.18 h

Aquest homenot, em penso que està perdent els trucs: Demana consens a Catalunya quan ell, o CiU, són els primers a no donar consens a moltes de les lleis que es volen o es volien aprovar al parlament. Vol consens a Catalunya, quan ell no el dóna per a l'estat propi. O sigui, actúa com els ecspanyols: Tot cap a casa. És deu pensar que Catalunya és casa seva i que ell és el representat omnipotent del partit que ens ha de portar a la salvació del nostre país. Cregut i prepotent, això és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 de novembre de 2010, 23.57 h

Però que pesat aquest tio amb el trist concert econòmic!
Mas: si aconseguim l'estat propi, tot això no ens caldrà demanar-ho perquè ja ho tindrem d'entrada. No haurem de suplicar res a ningú, i ens podrem centrar en els temes importants, sense límits.
En contes de pensar en posar-te de genolls, has de pensar a pactar amb algun partit que tingui la millor proposta d'independència. Hem de crear bones infraestructures, precisament des de l'inici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Victor fletxa JO amb ERC.
18 de novembre de 2010, 19.23 h

De vegades sem fa molt difícil el poder aguantar-me i no contestar a ciutadans independentistes QUE INSULTEN a ERC d'una manera contundent i grollera com es el cas del senyor SANAHÜJA. Crec que puc resistir.me a la temptació fins passades les eleccions i fins hi tot fins una llarga temporada, per no perjudicar mes al independentisme. Només demano que al hora d'anar a depositar el vot, es tingui una mica de responsabilitat cap al futur de la nació., que tal i com es preveu serà fosc...mol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MARIA M. fletxa Barcelona
18 de novembre de 2010, 19.03 h

MAS es mes ESTAFA i FALS que UN "duro sevillano" . quin cara dura mes gran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARA, ERC fletxa MES QUE MAI..!
18 de novembre de 2010, 19.00 h

Que ja jan arribat les REBAIXES de Nadal a la federació conservadora den MAS..? i tot ja i abans de saber si guanyaran o no les eleccions..!! ..........ara que de fet, que es pot esperar del "canalla" den MAS i de CiU. ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ANTON fletxa san jose
18 de novembre de 2010, 16.01 h

Mir Mas, primero vete al tribunal constitucional castellano, que te digan por escrito lo que hay, y despues hablamos, o tendremos que repetir lo del estatutet, a estas alturas tonterias las justas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de novembre de 2010, 14.32 h

"Diu que fer un referèndum dependrà de la força a Madrid i el consens a Catalunya"
Si fos a Madrid rai! La força la tenen els espanyols. Els 35.000.000 d'espanyols que votaran a favor d'aquest referèndum o dels concerts amb l pantoja de forma entusiasta, oi? Au va!


Adéu Espanya i als unionistes!

Visca la Llibertat!
Visca Catalunya quart estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.