directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas acusa Herrera de buscar el 'titular fàcil' publicant el seu patrimoni

Li recorda que 'ja fa mesos que és candidat' i es pregunta 'per què no ho va fer el primer dia' · Rivera, Sánchez Camacho i Puigcercós secunden la proposta del candidat d'ICV

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat avui l'ecosocialista Joan Herrera de buscar el 'titular fàcil' publicant el seu patrimoni. En una conferència dedicada a les mesures fiscals, ha reiterat que ell està disposat a fer-ho si així ho acorden els partits al Parlament, però ha considerat 'electoralista' fer públiques aquestes dades en plena campanya electoral. 'Ja fa mesos que és candidat. Jo em pregunto per què no ho va fer el primer dia', ha retret a Herrera. Mas ha afegit que no entén per què ho haurien de fer només els caps de llista, quan el Parlament té totes les dades de tots els diputats.
Després que Herrera hagi fet públic el seu patrimoni i que altres candidats hagin seguit el seu exemple, com Albert Rivera (Ciutadans), Joan Puigcercós (ERC) i la popular Alícia Sánchez-Camacho, Mas ha insistit que ell no té cap inconvenient a fer-ho si els partits així ho acorden al Parlament. Segons Mas, seria 'raonable' que un tema com aquest s'acordés fora de la campanya electoral, 'amb la serenitat que dóna el Parlament, sense buscar una notícia i un titular del dia'. Això si és que Herrera vol que la decisió sigui 'compartida per tothom'.

En aquest sentit, en preguntar-li si ell farà públic el seu patrimoni si ho fan la resta de candidats, ha reiterat que han de ser els partits els que ho decideixen en el marc parlamentari. Ha afegit que no entén per què ho han de fer només els caps de llista i no la resta de diputats, que ja comuniquen les seves dades al Parlament. 'Això correspon decidir-ho al Parlament', ha reiterat.

Sánchez-Camacho: 'Només tinc un pis'
'Tinc un habitatge familiar a Barcelona on visc amb el meu fill, no tinc res més, ni cotxes, ni accions, ni bons i un saldo mitjà que no arriba 4.000 euros al meu compte i tinc molts deutes, molts préstecs i una hipoteca per pagar de gairebé 29 anys'. Amb aquestes paraules, Sánchez-Camacho també ha donat a conèixer el seu patrimoni quan li ho han preguntat en un acte de campanya a la Barceloneta.

Encara ha anat més enllà quan ha destacat que no té ni habitatge ni cotxe i que, en canvi, i Herrera sí que té cotxe. De fet, el candidat ecosocialista, tal com publica El Periódico, declara tenir un cotxe Renault Scenic amb un preu de mercat de 18.000 euros i dues bicicletes. Així mateix, Herrera comparteix un pis amb la seva parella al barri barceloní del Poblenou que té un valor cadastral de 55.000 euros, i sobre el qual va demanar una hipoteca de 160.000 euros. Ja n'ha retornat més de 82.000. A banda, té un dipòsit fix d'estalvi amb 32.000 euros, un compte d'estalvi a termini fix amb 7.000 euros més i un compte corrent amb 7.000 més.

El cap de llista de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha sumat a la petició d'Herrera i ha explicat que té dos pisos a la Garriga (un de 60 metres quadrats de 150.000 euros i un altre de 90 metres quadrats de 300.000), un cotxe Audi A3, una moto Yamaha FZ1-S i 5.000 euros en un compte corrent. Pel que fa als pisos, que paga amb hipoteques a 20 i 35 anys, Rivera puntualitza que en té la meitat, ja que l'altra meitat és de la seva parella, amb la qual espera una filla per a l'abril. El de 60 metres quadrats és el primer que va tenir, però no l'ha pogut vendre per la crisi en adquirir el segon. Per això, segons publica, el té llogat per pagar la hipoteca.

El líder d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, també ha explicat que posseeix un pis al barri barceloní de Sants que encara va comprar en pessetes. Li va costar 18 milions, 108.000 euros al canvi. El candidat republicà té encara una hipoteca sobre aquest immoble per la qual paga 700 euros al mes. L'acabarà de pagar d'aquí a sis anys, coincidint amb el vintè aniversari del seu fill. D'altra banda, Puigcercós és propietari d'un Renault Scenic i d'un compte d'estalvis amb entre 10.000 i 12.000 euros. També té, però, un altre compte on se li ingressa el sou de diputat i de president del grup parlamentari, de 102.000 euros anuals.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
19 de novembre de 2010, 19.16 h

Sr. Mas, de què te por ???. Por possiblement de que li treguin la pols a allò que té amagat ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de novembre de 2010, 16.29 h

Aquest convergents si han de publicar tots els ingressos ... si hi afgeim els del palau-Millet, els de les constructores de Madrid... i és clart que no els volen publicar, ni que sigui estalviant-se les corrupteles


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
18 de novembre de 2010, 14.53 h

Doncs que ho facin tots i no hi haurà cap problema. I les senyores dels caps de llista també, Sr. Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.