directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Centre d'Acollida Turística de Puigcerdà estarà dedicat al Tractat dels Pirineus

El CAT de Puigcerdà s'emmarca en una xarxa de deu centres a tot Catalunya, promoguda per la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha visitat el Centre d'Acollida Turística de la Cerdanya, el CAT-Puigcerdà, que estarà dedicat al Tractat dels Pirineus que va posar punt i final a la guerra entre Espanya i França. Durant la visita el conseller Huguet ha firmat diversos acords per promocionar els recursos turístics intangibles de la Cerdanya com el mateix Tractat dels Pirineus, la Ruta del Pirineu Comtal, el Camí dels Bons Homes o el Camí de Sant Jaume. Huguet ha dit que 'amb la posada en marxa del CAT de Puigcerdà ja s'arriba al final de la posada en marxa dels centres i que la valoració del funcionament és entre notable i excel·lent'.
Puigcerdà, campanar
Comparteix
   


Etiquetes
El Centres d'Atenció Turística de Puigcerdà, un dels dos que hi ha al Pirineu, l'altre està a Les -dedicat a Occitània-, tenen per objectiu valoritzar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. El CAT de Puigcerdà girarà entorn al Tractat dels Pirineus que va tenir com a conseqüència la cessió a França del comtat de Rosselló i part de la Cerdanya.

El centre consta de tres espais, un part audiovisual en que s'explica el Tractat, una altra part en què es venen productes del territori o artesanies catalanes i una última secció dedicada a la degustació de gastronomia local. Huguet ha explicat que a més des del CAT els visitants podran preparar una ruta pel Pirineu i fer reserves d'allotjaments o rutes guiades.

El conseller ha aprofitat la visita per signar diferents acords amb alcaldes de la comarca. Amb l'ajuntament de Puigcerdà ha signat un acord per desenvolupar accions turístiques relacionades amb la Ruta del Pirineu Comtal. Amb els ajuntaments d'Alp, Urús, Lles, Guils i Llívia ha signat un acord per potenciar els recursos intangibles que es generen al voltant de les pistes d'esquí nòrdic. I amb el Consell Comarcal de la Cerdanya ha signat un acord per potenciar el Camí de Sant Jaume i el Camí dels Bons Homes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Àlec fletxa Reus
18 de novembre de 2010, 20.30 h

Va ser la monarquia hispànica i no Espanya. La monarquia hispànica aglutina diversos estats; Castella, Aragó, Valencia, Catalunya, Milà, Nàpols, Sicília, Sardenya, Holanda... Espanya només apareix com denominació territorial i no com entitat político-jurídica en aquella època, inclosa Portugal. Igual que diem Europa amb el mateix significat, no deixa de ser una munió d'estats. Dir que Europa és un país/estat és un disbarat. Doncs dir Espanya en segons quins moments històrics és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maya fletxa BCN
18 de novembre de 2010, 20.13 h

Si no vaig equivocada, el Tractat dels Pirineus va regalar el Rosselló etc.. a França, o sigui tot el que és Catalunya. Jo crec que més aviat hauriem de plorar, Sr.Huguet!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maya fletxa BCN
18 de novembre de 2010, 20.10 h

Si no m'equivoco, pel Tracta dels Pirineus Espanya va regalar tota la part catalana a França....Rosselló, etc.... Això volen ara homenatjar??? A mi em sembla que és més questió


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.