directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El govern Zapatero reconeix que encara vol situar el cementiri nuclear a Ascó

Fa dos mesos es donava per fet que aniria a Zarra · El ministre espanyol d'Indústria admet avui que l'opció catalana encara és sobre la taula per negociar-la amb el nou president

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els temors dels anticementiri nuclear de que el govern espanyol s'esperi a pactar amb el nou Govern la ubicació d'aquesta instal·lació van prenent forma. El Consell de Ministres espanyol ja ha avançat que no prendrà cap determinació ni aquest divendres ni el vinent, en l'última reunió abans de les eleccions. Fonts de l'executiu espanyol destaquen les dificultats amb què topa en les negociacions, admet que el cementiri està actualment entre el Principat i el País Valencià, i que la proximitat de les eleccions el 28-N i el maig de 2011 no faciliten l'acord. Les mateixes fonts apunten que el ministre espanyol d'Indústria, Miguel Sebastián, ha fet un últim intent de convèncer els governs del País Valencià i de Catalunya, però que no ha tingut èxit. L'executiu espera resposta dels dos governs, però assumeix que probablement la decisió no es podrà adoptar amb el consens dels territoris. 'És clar que no serà a les bones', apunten.
cementiri nuclear, joan herrera, joan puigcercós, héctor lópez bofill, canc, ascó
Comparteix
   


Etiquetes
De moment el debat està aturat, fet que reobre la pugna entre Ascó i Zarra, el municipi valencià que consta en primer lloc del llistat de preferències dels tècnics del Ministeri d'Indústria. El govern espanyol no contempla aprovar la decisió en les dues pròximes setmanes prèvies a les eleccions, i es debat sobre si és convenient fer-ho en els següents mesos en què l'horitzó estarà marcat per les eleccions al País Valencià del 22 de maig. Posteriorment s'obre la cursa fins les espanyoles previstes per al març de 2012.

De la Vega hauria frenat la ubicació a Zarra
La qüestió no entra a l'ordre del dia del Consell de Ministres des que María Teresa Fernández de la Vega va aturar l'intent del ministre Sebastián perquè el Consell adoptés els criteris que marcava l'informe tècnic i aprovés la ubicació del cementiri nuclear a Zarra. La substitució de De la Vega per Alfredo Pérez Rubalcaba va obrir de nou les possibilitats a Ascó, però el vicepresident ha mantingut aturada la decisió i es limita a assegurar públicament que quan s'adopti se'n coneixeran tots els detalls.

Mentrestant, el ministre Sebastián ha fet nous intents per aconseguir un acord amb els governs del País Valencià i de Catalunya que permeti garantir la pau després de l'acord del Consell de Ministres. No ha tingut èxit i fonts de l'executiu espanyol assumeixen ja que si algun dia s'adopta una decisió al Consell de Ministres serà sense el vist i plau explícit del territori que acollirà el cementiri.

A Catalunya les trucades han anat dirigides tan al president de la Generalitat, José Montilla, com al líder de CiU, Artur Mas. Segons aquestes fonts, tots dos han comunicat que no acceptarien una decisió del Consell de Ministres de situar el cementiri a Ascó durant el seu mandat -hipotètic en el cas de Mas.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ramon fletxa Terres de l'Ebre
20 de novembre de 2010, 09.28 h

#1 Perdona noi, el cementiri ens el foten a tots, també a qui lluitem per l'abolició dels monumentos facistas, i també a tu que vius en algun lloc dels Paisos Catalans. Quan aquesta obra faraònica estigui ubicada en el seu lloc, una caterva de soldats de l'exercit espanyol es passejarà sense cap mena de pudor per les nostres Terres, com ho van fer fa dues o tres setmanes per Gorleben a Alemnya l'exercit alemany, sense que els catalans ho poguéssim evitar.
Parlar d'independència serà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
20 de novembre de 2010, 03.22 h

No es bon negoci ser una província massa partidària de la Tardo-colonial espanyolista. Ara apart de treure'ls tot el petroli que havia a Sant Carles els hi foten un deposit per emmagatzemar gas, al mar. El Delta el fan desaparèixer (per la avarícia sense límits de Aragó. Es amb molt:
la Província amb mes càncers de de gola i de les mes (sinó la que mes de Europa) I aixo es degut a contacte radioactiu. Cada dos per tres de la Ascó 1 o de la 2...surten com animes que s'emporta el dimoni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.