directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una parròquia de Castelló recorda aquest dissabte a Franco i Primo de Rivera

El mossèn de l’església de l’Àngel de la Vall d’Uixó farà la missa en el su honor ‘perquè li han demanat els veïns’

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El rector de l'església del Sant Àngel de La Vall d'Uixó (Castelló) oficiarà aquest dissabte una missa en record del dictador Francisco Franco i de José Antonio Primo de Rivera, fundador de La Falange. Dissabte, justament, farà 35 anys de la mort del dictador i el mossèn, Vicent Borja, l'ha inclòs en la llista de 21 morts, veïns del poble, als quals esmentarà durant l'homilia. El capellà afirma que ‘a la missa s’hi inclouen peticions dels veïns per oficiar la cerimònia en record a persones que ja han mort’. Segons assegura Borja, en el cas de Franco i Primo de Rivera, ‘també ha estat així’.

Comparteix
   


Etiquetes
El 35è aniversari de la mort de Franco i Primo de Rivera ha coincidit enguany amb dissabte, fet que ha estat aprofitat pels veïns de la localitat per assistir a la primera missa que dóna el tret de sortida a la festivitat de la Verge Miraculosa, que durarà nou dies. Segons exposa Vicent Borja, rector de la parròquia, aquesta festa és la més concorreguda de l'any a la població fet que 'és aprofitat pels feligresos per fer les seves oracions'.

En referència a la menció del dictador i del fundador de la Falange, el mossèn treu ferro al tema afirmant que els records han estat demanats per la ciutadania. 'Els feligresos han demanat que fes la missa en honor a Franco i Primo de Rivera de la mateixa manera que es fan amb els altres difunts' ha reblat Borja.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Jordi-80 fletxa València
20 de novembre de 2010, 19.14 h

Es que crec que estàs totalment equivocat i a més t'autocomplaeixes generant un discurs derrotista que no ve a conte. És que les noves generacions no és que estiguem mancades d'esperit, és que serem les que aconseguirem la independència. I això jo ho tinc clar. I si ser de les velles generacions vol dir arrossegar el teu derrotisme crònic, preferisc les noves generacions, que com et dic, som les que aconseguirem la victòria, de TOTA la nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
20 de novembre de 2010, 19.01 h

#8 Escolteu, amb Vos no es pot parlar. Expressava una opinió en base al què està succeint a Catalunya. Us he dit que no sóc de València i només en sé el què es veu a les notícies i als diaris. I em surtiu aquí amb un to que no seria el normal. Sabeu què us dic, que amb vos no mantindré mai més cap diàleg.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
20 de novembre de 2010, 18.49 h

Quan un independentista parla d'una part de la nació en tercera persona, ja ha perdut la guerra. Si al País Valencià existeix la llengua, la consciència de poble valencià i un cert nacionalisme polític, és gràcies a les classes populars. I els fills i nets d'ells continuen sent classes populars i amb més consciència nacional i política. Si existeix independentisme al Principat, és gràcies a les classes populars. I si existeix por i derrotisme és gràcies a discursos com el teu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de novembre de 2010, 18.38 h

#6 Si però molt em temo que ho tindreu bastant difícil. No sóc de València, però pel què es veu, aquestes classes populars que esmenteu, quan més temps passi més velles seran i la pàgina del temps va girant full, sabeu ???. Si a Catalunya ho tenim difícil, tot i no estant a l'extrem del País Valencià, imagineu-vos doncs vosaltres. Vaja, és la meva opinió. Perquè aquí, a Catalunya, si en un termini de temps prudencialment curt no tenim la independència, ja mai més la tindrem. L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi-80 fletxa València
20 de novembre de 2010, 17.33 h

Les forces vives de pobles menuts arriben a ser tan patètiques com açò. No és estrany que a Castelló mane un corrupte com Fabra. La burgesia valenciana és així, directament feixista, i als pobles no es posen ni disfressa. Només podrem guanyar aquesta barbàrie des de les classes populars unides i compactades amb unes eines polítiques valentes i combatives. Tant el País Valencià com la independència dels Països Catalans seran d'esquerres o no seran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de novembre de 2010, 13.16 h

Això es el que ens espera també a Catalunya si tornen els de la Pastanaga SOCIOCONVERGENT...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de novembre de 2010, 12.56 h

I, com es costum en els capellans, aquest s'haurá afanyat a complaure als que l'hi han demanat (si es que no es ell mateix)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Sant Celoni
20 de novembre de 2010, 11.40 h

Però a quin any estem?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de novembre de 2010, 11.39 h

A Alemanya estan prohbides aquestes miseries! El mes trist es que a sobre hi anira gent, haurien d'anar tots a la garjola, al costat dels responsables i seguidors del joc del pp. Esperem que el dia 28 les formacions independentiste sumem majoria i els hi puguem dir adeu per sempre mes.
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
20 de novembre de 2010, 06.21 h

Pobre València!, allà més que en lloc la dictadura nazional-catòlica encara és ben vigent. Algú s´imagina a un capellà alemany fent misses per hitler? Encara hi ha algú que cregui que espanya és un estat democràtic?. Per llogar-hi cadires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.