directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Albert Rivera 'no sabia' que la Generalitat ha multat empreses per no etiquetar en castellà

El candidat de Ciutadans opina que la societat catalana ha estat 'ambigua' davant d'alguns actes terroristes

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Albert Rivera ha revelat aquest divendres en una entrevista a TV3 que 'no sabia' que la Generalitat també ha multat empreses per no etiquetar en castellà. El candidat de Ciutadans, un partit crític amb la política lingüística del govern que ha fet de la seva oposició a les multes per no rotular en català un dels seus grans cavalls de batalla, desconeixia que l'Agència Catalana del Consum va imposar 94 multes el 2009 per no etiquetar en la llengua oficial a tot l'Estat. D'altra banda, Rivera, que no recorda si va assistir a la manifestació per l'assassinat d'Ernest Lluch a mans d'ETA, ha denunciat que, segons el seu parer, la societat catalana 'ha estat massa ambigua' davant d'alguns actes terroristes.
Les multes, ha recordat Rivera, obeeixen a 'lleis estatals', i Ciutadans, ha assenyalat, no està 'al Congrés dels Diputats' i per tant no se'n podia haver assabentat. Les sancions, però, les ha imposat l'Agència Catalana de Consum, un organisme depenent de la Generalitat, i que tant Rivera com els altres diputats que ha tingut el seu partit podien controlar a través de la seva feina parlamentària.

Rivera ha evitat aquest aspecte i ha carregat contra els partits nacionalistes: 'són lleis estatals i CiU o ERC, que estan al Congrés, mai han dit res, per tant nosaltres no estem al Congrés i tampoc hem dit res', ha defensat.

Critica tots 'els tipus d'imposició lingüística'
'En qualsevol cas no em semblen bé', ha matisat Rivera, que ha subratllat que 'cap tipus de sanció per un motiu lingüístic, en general, em sembla bé'. En una entrevista concedida al diari Público fa uns dies el candidat ja va mostrar la seva disposició a donar suport a aquells que vulguin derogar els centenars de normes espanyoles que imposen l'ús del castellà.

Poca  sensibilitat vers les víctimes del terrorisme
D'altra banda, en la mateixa entrevista concedida al programa Àgora de TV3, Rivera ha lamentat que 'la societat catalana' hagi estat 'especialment' 'ambigua' davant d'alguns actes de terrorisme. 'A Espanya a vegades no hem tingut prou sensibilitat per les víctimes', ha afegit, i ha advertit que 'un país que no cuida els seus morts per terrorisme, per accions que van contra la pròpia democràcia, és un país que difícilment té futur'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
24 de novembre de 2010, 14.28 h

-ciu o erc mai NO han dit res


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Bcn
21 de novembre de 2010, 17.48 h

Molt bona la entrevista del Xavier Bosch. El Rivera va quedar literalment "en pilotes" i ensenyant el cul. com a ell tant li agrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa Bcn
21 de novembre de 2010, 17.47 h

#1 No t'oblidis del terrorisme espanyolista que pateix el País Valencià. Llibreries assaltades per oferir llibres en català, institucions culturals i polítiques amenaçades amb petits explosius a la porta, centenar de persones agredides i algunes mortes a mans de gent que pot presentar-se lliurement a les eleccions sense que els seus partits siguin il·legalitzats (GAV & Cia), polítiques que es diuen defensores del "bilingüisme" però després no hi ha escoles per als que trien la llengua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de novembre de 2010, 10.46 h

Res mes espero que Catalunya recuperi l'estat i la dignitat que li pertanyen, i que tota aquesta colla de desagraits, ignorants i prepotents, liderats per un dropol amb ansies de dictador fasciste marxin al pais dels seus arrels i ens deixin en pau, parlant, etiquetant, i vivint plenament en català, la nostra llengua, part de la nostra cultura. A qui no li agradi que li pos i fulles.
Els catalans som "bons jans" pero ens hem passat de bonisme i ara ens estan trepitjant sense cap contemplació,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de novembre de 2010, 18.08 h

#3 Doncs a mi tampoc m'es igual que estigui en angles (o en frances, italia, alemany o holandes) que en xines o japones. I que vols dir amb aixo?. A mes, un producte que nomes estigui en catala nomes pot venir d'Andorra, perque etiquetar nomes en catala esta completament prohibit a Espanya i a França.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Utopia fletxa BCN
20 de novembre de 2010, 14.38 h

Aquestes sancions no han estat per etiquetar en Català, sinó per etiquetar en Anglès, Xinès, Japonès, etc. I ara em direu que quan us compreu un producte us dóna igual que el manual estigui en xinès abans que en espanyol.
Demogagia pura
Visca Catalunya lliure d'estúpids


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
123 fletxa bcn
20 de novembre de 2010, 12.32 h

qui porta orelleres, ja se sap, nomès veu una cosa


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
20 de novembre de 2010, 12.28 h

Poca sensibilitat diu? Ens en recordem força del terrorisme espanyol de 1.714, del d'Espartero, de Primo de Rivera, del Paquito, les amenaces actuals d'enviar-nos els tancs, etc., entre d'altres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.