directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Isabel-Clara Simó guanya el Joanot Martorell amb 'Amor meva' una novel·la de conflictes entre mares i filles

La poetessa Anna Montero, 48è Premi Ausiàs March de poesia amb 'Teranyines'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'escriptora Isabel-Clara Simó ha estat la guanyadora de la 32a edició del Premi Joanot Martorell amb la novel·la 'Amor meva' mentre que la també valenciana Anna Montero ha estat guardonada amb el 48è Premi Ausiàs March de Poesia. En una cerimònia celebrada al Palau Ducal de Gandia (Safor) s'han anunciat les guanyadores d'uns guardons organitzats per l'Ajuntament de Gandia i Edicions 62. En roda de premsa, Simó ha destacat que la novel·la repassa les conflictives relacions entre mares i filles d'una nissaga catalana d'origen jueu.
isabel clara simó avui
Comparteix
   


Etiquetes
Isabel-Clara Simó ha subratllat que la novel·la parla de 'la marginalitat dels jueus, independentment de l'administració d'Israel que està fent moltes barbaritats, és un poble que ha nascut per ser perseguit'. L'autora de 'Júlia' ha avançat que la història està ambientada al segle XX i comença amb una persecució en la qual els conflictes venen determinats per uns doblons d'or que es cusen als vestits de les dones.

Sobre l'estil, Simó ha destacat que la novel·la canvia de registre en cada protagonista perquè són dones amb caràcters diferents i que 'com a tot el que escric he intentat defugir l'esnobisme i posar una miqueta de mala baba'.

L'altra protagonista de la vetllada literària a Gandia ha estat la poetessa i traductora Anna Montero, que ha obtingut el 32è Premi Ausiàs March amb l'obra 'Teranyines'. Montero, que ha manifestat sentir-se 'impressionada' de compartir taula amb Isabel-Clara Simó, ha explicat que el títol del llibre fa referència a un poema del compendi que es diu 'Teranyines' i que és un diàleg amb la seva parella que l'acompanya 'pràcticament tota la vida'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.