directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós: 'Les eleccions més importants seran el dia que celebrem el referèndum'

ERC apel·la a l'èpica del dia a dia i es reivindica com el partit que també treballa 'mentrestant' arriba la independència

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha admès que són 'temps difícils' a causa de la crisi i per això ha apel·lat a l'èpica de Macià, Companys, Tarradellas i Irla, i també a l'èpica del dia a dia dels catalans per tal de seguir treballant i 'cohesionant' la societat mentre s'avança cap a un 'país lliure'. A una setmana de les eleccions del 28-N el líder d'ERC ha instat els militants i simpatitzants a 'enraonar' i convèncer la gent que 'estima Catalunya i la llibertat' perquè els republicans estan 'remuntant i salvant els obstacles' i els 'ajudin' per anar endavant.

Comparteix
   


Etiquetes
El tàndem joventut i experiència de Gemma Lago, Jordi Carbonell
Després de l'actuació de Xeic, un grup d'ska rural de les Terres de l'Ebre, i de la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de l'Orfeó Català, s'ha desplegat una estelada gegant i a crits d'independència han aparegut els candidats i candidates. En un acte a base de tàndems, la parella Gemma Lago -la candidata de les JERC- i Jordi Carbonell -històric i expresident del partit- ha volgut combinar l'experiència i la tradició històrica del partit amb l'energia de la candidata de les joventuts del partit. Ambdós han demanat fer un canvi 'de debò, el de la independència' per aconseguir 'uns Països Catalans socialment justos i políticament lliures'.

Independentistes de Thermomix
Al seu torn l'eurodiputat Oriol Junqueras ha explicat que a Europa ha pogut comprovar que cap estat acceptaria deixar de ser-ho. És per això que ha defensat no 'negar-nos' aquesta felicitat que porta la independència. Per aconseguir-ho, Ridao ha rebutjat que calgui fer més pedagogia ja que 'amb Espanya el problema és que ens coneixem massa'. En al·lusió a Solidaritat Catalana i Reagrupament, Ridao ha presentat ERC com 'la força útil de l'independentisme' i ha titllat aquestes altres opcions d'independentisme de 'menjar ràpid' o de 'thermomix' que pot portar més frustracions al país. En contraposició a això, ha afirmat que els republicans estan disposats a pactar 'amb qui convingui per avançar com a país'.

Els candidats per les demarcacions, Sergi de los Rios per Tarragona, Carmel Mòdol per Lleida i Carme Capdevila per Girona han defensat la importància de decidir per nosaltres mateixos no només com a país sinó també a nivell territorial. Han recordat la necessitat de decidir quant a les infraestructures, posant com a exemple el cementiri nuclear, a nivell cultural recodant el litigi per les obres d'art de la Franja.

Jordi Fàbrega, amb ERC al Palau
En una de les primeres files s'hi ha pogut veure el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, que després d'anar a les llistes d'ICV a les darreres eleccions ara encapçala un moviment d'històrics que han decidit apostar ara per ERC.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Pau fletxa Cardedeu
21 de novembre de 2010, 22.43 h

#43 i per cert, no has de dir res de la lletra petita del primer compromís?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Pau fletxa Cardedeu
21 de novembre de 2010, 22.40 h

#43 mira maco, el nº 3 de la vostra llista és un mangui, ja us ho trobareu....botiflers!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
21 de novembre de 2010, 20.33 h

#30 Noi, potser si que has fet un curset de cultura general, pero d'educacio no en tens gens ni mica i esta clar que de politica tampoc! tot i aixi respecto que votis per qui vulguis, el que es increible es que gent com tu que va de culta, de lliberal, de progressista i de propietari de la veritat absoluta, no tinguis ni un minim de respecte i empatia per gent que vol i lluita per l'independencia tambe. Seny i respecte!
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
21 de novembre de 2010, 20.13 h

#41 Potser coneixes personalment a tots els de SI i per aixo pots espetar que som "butiflers"!
Mira, no ho som. Som gent que s'estima la terra i esta farta de mentides i de comedies politiques.
Jo sentiria vergonya i em callaria, o canviaria de partit, si el meu hagues tombat una ILP que el TC no podia tombar per fer un referendum, per mes que ara em prometes aquest referendum...?!. No es el meu partit i no ho ha estat mai (tampoc CIU..) pero com a català em fa sentir vergonya.
Podrieu anar pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
21 de novembre de 2010, 20.12 h

#41 el referendum s'ha de fer un copja s'ha declarat la independència. Aquest d'Erc i Cyu haurieu de jugar a jocs d'estratègia abans d'opinar-ne . Doncs això de proposar accions inviables és mentir al poble. I pel que veig , encara hi ha bastant enganyat, sort que cada vegada sou menys. Els d'ERC , els recomanaria que compressin forces Kleenex i els recomano una web , de cara al dilluns vinent al mati. www.infojobs.net


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Pau fletxa Cardedeu
21 de novembre de 2010, 19.36 h

#40 Ja, segons tú i els botiflers de SI, el referèndum és inviable. Si és així, perquè en el primer compromís del seu programa diuen (en lletra petita, això si) que si cal, faran el referèndum? En què quedem? Prou mentides i prou manipulacions, BO-TI-FLERS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
21 de novembre de 2010, 19.28 h

#39 Marina, primer hauries de saber el que proposen els partits abans d'anar a votar. Després hauries de mirar si el què proposen és possible, o si t'estan enganyant per continuar enpoltronats. I després posar missatges per convencer a més persones que allò és bo pel teu païs. Per què clar, els concert( inviable) el demana CYU. El referendum ( inviable) el demana ERC. És a dir que poses una opció de vot , que només portará a terme una de les coses que dius, i que a més no es pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
21 de novembre de 2010, 17.21 h

Per el Concert econòmic català contra la crisi espanyola i per el Dret a Decidir la nostra Independència VOTA ERC: Un SI a l´Esquerra, un si massiu de tots els catalans i els Madrid a prendre pel cul! Visca nosaltres i morin els taurons!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Ferran fletxa València
21 de novembre de 2010, 16.39 h

El senyor Puigcercós, es refereix al referèndum a què el seu partit es va oposar al Parlament? És aquest el que serà important?
I com és que no ho era quan van presentar la ILP? Potser perquè no l'havia presentada ell?
Gent valenta o Gens valenta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jaume fletxa Badalona
21 de novembre de 2010, 16.31 h

CiU ja ho vaig dir és el pitjor que pot passar-li a Catalunya, funciona com un anestèsic per això desde Madrid tothom celebra les perspectives d' en Mas, saben que un govern de Mas és el millor que li pot passar a Espanya...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.