directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Carretero: 'D'aquí a diumenge no podem deixar escapar ni un vot'

Reagrupament omple l'Auditori de Barcelona en l'acte central de campanya

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Amb l'Auditori de Barcelona ple el líder de Reagrupament, Joan Carretero, s'ha felicitat per la feina feta els darrers mesos i ha instat la militància de Reagrupament a fer un esprint final. 'D'aquí a diumenge no podem deixar escapar ni un sol vot', ha assegurat Carretero, que ha volgut deixar clar que 'no alliberarem el país el dia 29, però hi posarem la primera gran pedra'. El líder de Reagrupament també ha ironitzat sobre els pronòstics electorals que no els auguren representació: ''amb més de 2.000 persones aquí, quan ens parlen de les enquestes ens petem de riure', ha dit. L'acte central de campanya, que ha comptat amb la participació dels caps de llista per totes les demarcacions electorals, ha estat un degoteig d'arguments a favor de l'Estat propi i de crítiques als blocs electorals i a la resta de formacions independentistes, com Esquerra o Solidaritat.

Comparteix
   


Etiquetes
Crítiques a ERC i als blocs electorals

El primer en prendre la paraula ha estat l'escriptor Víctor Alexandre, que ha començat carregant contra els blocs electorals, que discriminen entre les formacions electorals de manera que 'uns participants tenen drets i d'altres no en tenen cap'. Alexandre ha culpabilitzat d'aquest sistema a Esquerra, i els ha acusat de ser els primers còmplices d'homenatjar un feixista al Palau de la Generalitat', en referència a la capella ardent de Juan Antonio Samaranch al Palau de la Generalitat. Per l'escriptor independentista aquesta concessió va ser 'escandalosa' i 'indignant'.

El primer dels caps de llista a participar ha estat Ferran Pujol, el candidat de Reagrupament per Tarragona, que ha volgut parlar de regeneració democràtica recordant el cas de la política sueca Mona Sahlin, que va haver de dimitir després d'haver comprat uns toblerones amb la targeta de crèdit de la feina, i ha defensat mesures estrictes de control sobre els polítics catalans. 'Es comença perdonant una Visa i s'acaba perdonant el cas Palau, es comença perdonant una Visa i s'acaba perdonant el cas Filesa o el de Santa Coloma de Gramenet', ha insistit Pujol, que també ha assegurat que 'la majoria dels diputats del Parlament no han cotitzat mai a la seguretat social abans de fer de diputats'. 'És un parlament ni-ni, que ni estudia ni treballa', ha reblat.

Atacs indirectes a Laporta i Solidaritat Catalana

Per la seva banda, el candidat reagrupat per Lleida, Jaume Fernández, ha celebrat que Reagrupament no concorri a les eleccions al costat de Laporta. 'Al moment de més perill, déu va allunyar de nosaltres les temptacions, i el flautista d'Hamelín es va emportar les rates i els ratolins', ha ironitzat, en referència a Joan Laporta i els afiliats de Reagrupament que ara formen part de les llistes de Solidaritat Catalana.

Fernández ha reconegut que 'ningú dóna un duro per nosaltres', però ha assegurat que els 'candidats professionals' de les altres formacions els tenen por. 'Nosaltres ja ho tenim tot perdut, només podem guanyar', ha assegurat.

També ha participat a l'acte Carles Móra, el número 2 per Barcelona, que ha assegurat que Reagrupament 'recull la veu del poble', tal com ho van fer les consultes sobre la independència. Móra no s'ha estalviat crítiques a d'altres partits, com el PSC, CiU o ERC, de qui ha observat amb sarcasme que 'són enormement valents, per això han tombat tres ILPs, són tan valents que per això van entronitzar per segona vegada un president espanyolista'. Móra ha acabat el seu parlament apel·lant a l'èpica, en assegurar que 'cada cartell que enganxem és una dignificació dels nostres avantpassats, d'aquesta gent que ho va donar tot pel país i no va obtenir res'.

Per la seva banda, la número 1 per la demarcació de Barcelona, Rut Carandell, també ha apel·lat a la força dels militants, i ha assegurat que són la única formació independentista extraparlamentària que ha pogut fer un enviament de propaganda electoral a totes les cases, un fet que marcarà un abans i un després en la seva campanya. Carandell ha aprofitat aquest moment per criticar la resta de formacions, que 's'han pagat per anticipat la campanya amb un decret de la Generalitat', mentre que Reagrupament ho ha hagut de fer amb les aportacions dels militants. La candidata barcelonina també ha denunciat que els mitjans de comunicació 'són absolutament impenetrables' i ha instat els simpatitzants a continuar 'sortint al carrer i parlant amb la gent'.

Carretero reconeix que la independència és un procés llarg

Enmig de crits de 'Reagrupament, Catalunya independent' o 'i-inde-independència' ha arribat el torn de Joan Carretero, que ha tancat l'acte demanant un esforç final als militants. 'Us recomano passar el rasclet i parlar amb la gent normal. Amb els independentistes desanimats no cal que hi anem a parlar', ha assegurat el candidat per Girona. 'D'aquí a diumenge no podem deixar escapar ni un sol vot', ha reblat.

'Volem un país lliure, no una república bananera', ha proclamat Carretero, 'un país d'excel·lència, no un país amb un president ni-ni'. El líder de Reagrupament ha ironitzat sobre els pronòstics electorals, en assegurar que 'amb més de 2.000 persones aquí, quan ens parlen de les enquestes ens petem de riure', i ha acabat l'acte reconeixent que la independència va per llarg: 'No alliberarem el país el dia 29, però hi posarem la primera gran pedra'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
joan fletxa La Seu d'Urgell
22 de novembre de 2010, 23.51 h

El meu pot estar ben segur que el tindrà


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
gica fletxa Europa
22 de novembre de 2010, 09.30 h

Doncs el meu ja fa més d'un any que se us va escapar, prepotents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Dani fletxa Cerdanyola
22 de novembre de 2010, 00.29 h

Gent, no veieu que aquestes eleccions el que compta no és el número de diputats (fet i fet, l'independentisme no troba la opció que li permeti ésser majoritària) sinó que haurem de medir els forces amb el número de votants? A veure, si sumem les tres forces clarament independentistes (SI, Rcat i ERC) més la meitat dels votants d'iniciativa i la meitat dels de convergència, ens sortirà la quantitat aproximada de vots que ha tingut l'independentisme (tot l'independentisme) català. Si n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Josep Maria fletxa Bellpuig
22 de novembre de 2010, 00.23 h

A més , ara resulta, que Esquerra esta d’acord amb Mas per el concert econòmic, quines coses, com va variant el discurs oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep Maria fletxa Bellpuig
22 de novembre de 2010, 00.19 h

Perquè els d’Esquerra doneu les culpes als altres, de que el PP serà 3ra força?, la culpa es vostra, per actuar com heu actuat, no podeu estar 4 anys com heu estat al govern i fent i dient algunes coses que no identificant a la majoria d’independentistes, i ara us queixeu-ho. Esquerra esta recollint el que heu sembrat, una mica de modèstia i humilitat i menys prepotència, voteu a esquerra si voleu, però no falteu al respecte als demes, per no deixar-se enrandar un altre vegada
SALUT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joaquim fletxa Reus
22 de novembre de 2010, 00.06 h

#18 Quina obsessió teniu amb Reagrupament i CiU. En el debat d'aquesta nit a TV3, només falta que ERC i CiU es petonegin en públic. Vinga home, ERC parla d'independentisme ara que toca anar a votar i s'ha passat 8 anys mantenint un candidat del PSC-PSOE, un exponent màxim del nacionalisme espanyol.

Ara cal votar regeneració democràtica i, sobretot, no equivocar-se d'enemic !!!! Cal votar Reagrupament, només per dignitat.

Salut company !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Francesc fletxa Lloret de Mar
21 de novembre de 2010, 23.18 h

estic mirant el debat a tv3 i la veritat es que TOTS els partits que hi participan alguna vegada o altra s´han venut a interessos partidistes.
Per aixo us demano el vot per a Rcat o Solidaritat Catalana ja que de moment no s´han venut i es mereixen una oportunitat.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Quim fletxa PPCC.
21 de novembre de 2010, 22.19 h

#22 Mira tot el contrari del que ens passa a molts que com més va més frikis ens semblem els des clubs de fans, uns pujaran i altres baixaran i altres ni tant sols entraran, qui pujarà Ciu i PP?. És d´això del que es tractava o només preteníeu portar l´independentisme a una via morta, si les enquestes es confirmen i els trets van per aquí a on us amagareu els "independentistes" dels clubs de fans després de fer aquest gran favor als partits del atado i bien atado Ciu, Psc-psoe i PP?.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan fletxa Barcelona
21 de novembre de 2010, 22.00 h

La veritat és que com mes els sento mes m'agraden. Doncs jo vull aire fresc .. jo votare Reagrupament...i em sembla que cada cop hi ha mes gent que pensa el mateix.
El Diumenge 28, ho sabrem....uns pujaran i uns altres baixaran...


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Quim fletxa PPCC.
21 de novembre de 2010, 21.41 h

#20 Si potser serà un gran dia per la teva espanya perquè només un feixista espanyol pot parlar com tu ho acabes de fer. això ja put de moltes hores lluny, em pregunto perquè alguns que ens diuen que són independentistes, nacionalistes catalans o catalanistes coincideixin tant sovint amb els feixistes espanyoleros més recalcitrants? Però no us feu tantes il·lusions a Catalunya hi ha prou gent valenta com per seguir lluitant des de tots el fronts per la llibertat de Catalunya i al final... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.