directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

ERC alerta que si el PP 'és l'àrbitre després del 28-N' perilla la Llei del cinema i la defensa de la cultura popular

Segons les enquestes, republicans i populars es disputen ser la tercera força política al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista d'Esquerra per Tarragona, Sergi de los Rios, ha defensat aquest diumenge el salt qualitatiu que ha viscut la política cultural de la Generalitat en els darrers quatre anys de la mà d'Esquerra i del conseller Joan Manuel Tresserras, 'el millor conseller de Cultura que ha tingut el país i el que ha sabut situar la política cultural al segle XXI'. 'Si el proper Govern depèn d'Esquerra això continuarà així. Si depèn del PP anirem 30 anys enrere', ha assegurat De los Rios, que ha avisat que si el PP 'és l'àrbitre després del 28-N' perillarà la Llei del Cinema, la defensa de la cultura popular 'serà testimonial' i la internacionalització de l'Institut Ramon Llull 'passarà a la història'. Segons la majoria d'enquestes, republicans i populars es disputen ser la tercera força política al Parlament.

Comparteix
   


Etiquetes
Així, segons el cap de llista d'Esquerra per Tarragona, el 'bast' llegat que deixa la conselleria de Cultura dels darrers quatre anys 'està en perill' si el 28-N el PP esdevé la tercera força al Parlament i l'àrbitre de la política de Catalunya en el futur. 'El 28-N la gent ha de triar Esquerra, que és el partit que ha fet la Llei del cinema, o el PP, que és qui l'ha portat al Tribunal Constitucional', ha comentat De los Rios, que ha recordat que la llei s'ha de començar a desplegar els propers anys i primer s'ha d'aprovar un reglament. 'Si el reglament el fa un govern sense Esquerra, la Llei del cinema quedarà esmorteïda o en un no-res i el català continuarà sent el 3% a les sales del cinema', ha lamentat Sergi de los Rios.

El candidat republicà ha lloat la defensa de la cultura popular i tradicional que s'ha fet els darrers quatre anys 'i prova d'això és que els castells són Patrimoni de la Humanitat, també ho és la Patum de Berga, i cal recordar la defensa que va fer el conseller Tresserras dels diables, els correfocs i la cultura del foc davant de la directiva europea que ho posava en perill'. 'Ara bé, si després del 28-N el PP és determinant, la cultura popular serà testimonial', ha avisat De los Rios.

El cap de llista tarragoní també s'ha referit al gran salt a l'exterior de la llengua i la cultura gràcies a l'Institut Ramon Llull, 'que viu l'etapa més internacional de la seva història i per primera vegada integra tots els territoris de parla catalana'. Segons De los Rios, aquesta feina s'ha traduït en la presència del català en el centre del món a la Fira del Llibre de Frankfurt, el pavelló català a la Biennal de Venècia o a l'Exposició Universal de Xangai. 'Ja ho sabeu què passarà si el PP esdevé l'àrbitre, doncs que convertirà els seus atacs a la llengua en el leitmotiv de la política de la Generalitat', ha insistit el republicà.

Esquerra també adverteix que 'la dreta catalana i espanyola van dient en la campanya que aquí no s'ha fet res'. 'Doncs bé, el conseller Tresserras és qui ha assegurat una inversió de 60 MEUR per al futur Museu Nacional Arqueològic i el qui traurà la Chartreuse de la deixadesa després d'anys de govern de la dreta del PP i de CiU a Madrid, a Catalunya i a la ciutat de Tarragona. En aquells anys, res de res per al Museu Arqueològic ni per a la Chartreuse de Tarragona', ha finalitzat De los Rios.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.