directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós repta Mas a convocar un referèndum d'independència si Madrid rebutja el concert econòmic

El candidat de CiU descarta una consulta ara perquè s'ha de fer 'amb garanties' de guanyar-la · Demana a Montilla que li doni suport si tem que pacti amb el PP

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha ofert al candidat de CiU, Artur Mas, anar junts a Madrid a defensar el concert econòmic. Ara bé, el republicà ha reptat Mas a fer-li costat per convocar un referèndum d'independència si aquesta proposta es troba amb les 'portes tancades' per part de l'estat espanyol. Mas ha celebrat que ERC vulgui fer front comú a Madrid pel concert, però ha respost a Puigcercós que no es pot fer un referèndum 'per perdre', sinó 'amb garanties que es guanya molt bé'. Artur Mas ha demanat a José Montilla que li doni suport en el debat d'investidura si tem que CiU pacti amb el PP. El debat s'ha pogut seguir a través del 3cat24.cat i a través dels comentaris a Twitter, que han batut rècords amb el hashtag #e10,


joan puigcercós artur mas

debat, eleccions, 28-n, montilla, puigcercós, herrera, mas, sánchez-camacho, rivera, candidats
Comparteix
   


Etiquetes
En el bloc sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, Puigcercós ha posat sobre la taula una 'proposta formal' dirigida al candidat de CiU. El líder republicà ha plantejat a Mas anar 'junts' a Madrid per aconseguir el concert econòmic -també ha convidat 'si vol' a ICV-EUiA-, però amb la condició de convocar un referèndum per la independència en cas que aquesta proposta es trobi amb les 'portes tancades' per part de l'estat espanyol. 'Si aconseguim el concert millor, perfecte per Catalunya, un gran pas, però si les portes estan tancades, comprometi's a fer un referèndum per la independència', ha dit Puigcercós.

Mas ha celebrat 'molt' que el candidat d'ERC 'entengui que primer cal intentar el tema del concert econòmic, perquè fins ara ho havien plantejat de manera diferent', demanant un referèndum com a condició sine qua non. 'Crec que està en la bona línia', ha dit, per 'sumar esforços, i tant de bo poguéssim convèncer Montilla i Camacho'.

Mas emplaça Montilla a què li faciliti la investidura per no haver de dependre del PP

El candidat de CiU, Artur Mas, ha emplaçat aquest diumenge el candidat del PSC, José Montilla, ha facilitar la seva investidura i la 'governabilitat' en cas que la federació nacionalista guanyi les eleccions, i 'd'aquesta manera no caldrà anar a veure el PP'. Mas ha respost així a Montilla quan aquest li ha preguntat si es compromet a renunciar a ser president amb els vots dels populars. En el debat de TV3, el líder de CiU ha garantit a Montilla que, si guanya el PSC, li facilitarà la investidura. El candidat socialista ha rebutjat facilitar la investidura de Mas perquè considera que el programa de CiU no és assumible pel PSC i ha insistit en alertar d'un pacte CiU-PPC.

El candidat del PSC ha preguntat de forma directa a Mas si es compromet a renunciar a ser president amb els vots del PP ja sigui 'per activa o per passiva'. De fet, aquesta és una pregunta que Montilla ha llençat cada dia de la campanya al seu oponent i, a més, ha lamentat no descarti ni un pacte amb el PP ni amb ERC, que són 'pols oposats'.

Mas li ha replicat que, de la mateixa manera que Montilla reclama poder governar en solitari, CiU també té 'dret' a intentar-ho. Però ha proposat al candidat del PSC que, si està tant 'preocupat' per una possible entesa CiU-PP, li faciliti la investidura en cas que CiU guanyi les eleccions. 'Està a la seva mà, si CiU guanya aquestes eleccions i amb prou diferència, faciliti la investidura de CiU i faciliti la governabilitat', ha dit, perquè 'd'aquesta manera no caldrà anar a veure el PP'.


Rivera i Camacho encenen el debat passant-se al castellà

Ciutadans i PP s'acosten cada vegada més. En el debat electoral no només Albert Rivera, com ja és habitual, sinó també Alícia Sánchez-Camacho, han utilitzat el castellà per subratllar les seves tesis en el bloc dedicat a la llengua i la cultura. Rivera i Sánchez-Camacho, que han fet part de les intervencions en castellà, han defensat un model bilingüe a Catalunya i trilingüe a l'escola, i han apostat per l'eliminació de les multes i sancions per la llengua. La resta dels candidats els han acusat de voler causar un model de segregació en l'educació, dividint els alumnes en funció de la llengua, i han apostat per la discriminació positiva del català.

Montilla renuncia a un debat en castellà i acorda amb Mas un cara a cara en català

El cara a cara entre el candidat de CiU, Artur Mas, i el candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, sembla estar més aprop. Montilla ha renunciat aquest diumenge a fer un dels dos cara a cara en castellà i fer-ne només un català. Mas ha acceptat la proposta i li ha demanat al PSC que torni a la taula de negociació. Després del debat a sis, els directors de campanya de PSC i CiU s'han emplaçat aquest dilluns al matí per fixar la data i Montilla ha manifestat, en una conversa informal amb periodistes, que segurament el cara a cara no serà en directe davant la dificultat de quadrar les agendes dels dos candidats.

Montilla acusa Camacho de 'callar davant l'anticatalanisme' del PP i tenir un discurs 'xenòfob' amb la immigració

Tens cara a cara entre el candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, i la cap de llista del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, amb la immigració i la política del PP davant l'Estatut com a eix de la polèmica. Montilla ha acusat la presidenta del PP català 'd'atiar els baixos instints de la gent amb el seu discurs sobre immigració' i fent 'un discurs xenòfob'. No s'ha quedat aquí, perquè ha criticat Sánchez-Camacho de 'callava davant l'anticatalanisme' que atiava el PP amb l'Estatut. La dirigent del PPC ha lamentat que el president 'parli amb aquesta demagògia' i, segons ha dit, 'sembla que Montilla està nerviós perquè veu que perd la Generalitat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
Pau fletxa Cardedeu
22 de novembre de 2010, 18.35 h

#32 SI o SCI = BOTIFLERS !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
22 de novembre de 2010, 18.10 h

#32 Perdoni, ho lamento, però he de fer-li una pregunta: És que Vostè llegeix moltes novel·les de ciència-ficció ???. Home, ho dic pel seu comentari, on diu que "s'ha de proclamar l'estat català". Molt bé. i què creu que el seu Laporta el nou Messies, picarà la roca amb el seu bàcul com en Moisès, i oh, Miracle !!!!, sortiran 68 escons. Per favor home, siguem seriosos, que no llegeix o que no s'informa ????. O és que és creu que la resta de partits independentistes, els que obting... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
22 de novembre de 2010, 17.13 h

Aquests de CiU i ERC juguen als jocs dels despropòsits. Les dues coses són inviables a dia d'avui dins Espanya. El PP i PSOE ja han dit ben clar que no es farà cap de les coses. Ells decideixen sobre impostos i referèndums.

El que s'ha de fer és proclamar l'Estat Català amb 68 diputats i llavors es fa el referèndum.

Jo votaré al Laporta. Ja va acabar amb el pessimisme culer històric i ara a acabar amb el victimisme català d'anar a plorar cada any a Madrid al PP o PSOE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Robert fletxa bcn
22 de novembre de 2010, 17.10 h

El concert és un farol i és impossible perquè CAP govern espanyol l'aprovarà mai si no és passant pel damunt dels seus cadàvers. Però ERC fa be: que doni suport a CiU en l'aventura del concert, si fracassa (que fracassarà) serà CiU qui s'endurà el marró, i a sobre ja no hi haurà excusa possible per plantejar un referèndum d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
capsigrany fletxa riumors
22 de novembre de 2010, 16.44 h

El concert no se'l creu ni CiU. El mateix dia que ho proposa en Mas, Durant fa un article en el seu bloc que diu que es impossible. En Quico Homs escriu un llibre fantasios sobre com aconseguir el Concert i en una presentació afirma que si no tenen prou suport abandonaran la reivindicació. El psc diu que ni regalat i el pp no en vol sentir parlar. Ahir al debat es va veure clar que això només es una arma dialectica per escusar-se de que ningu ho vol, només els purs de CiU ho reclamen i com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
capsigrany fletxa riumors
22 de novembre de 2010, 16.40 h

aqui hi ha algu que cita no se que d'una ILP i que era molt impotant i trascendental per el futur de Catalunya però molt em temo que aquest inutil parany de quatre embaucadors no saben ni que significa ILP ni que pretenia la proposta. Una cosa absolutament inutil i feta de cara a a la notorietat d'un inutil i vividor com en Tena


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jordi-80 fletxa València
22 de novembre de 2010, 15.23 h

El problema no és, com diu Mas, si es guanya o no es guanya. EL PROBLEMA ÉS SI CiU VOL GUANYAR-LO O NO. El problema és si CiU vol el SÍ en el Referèndum o el NO. Eixe és el gran problema. La qüestió clau és el que votaria CiU. Si CiU fera campanya per SÍ en el Referèndum, es guanyava. No hi ha més històries. Que no ens maregen més els convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pau fletxa Cardedeu
22 de novembre de 2010, 15.17 h

#19 i perquè no expliques la lletra petita del primer compromís, allà on diu que es fara un referèndum? SCI = BOTIFLERS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Tobies fletxa bcn
22 de novembre de 2010, 14.53 h

Només un troll, un propagandista o un perfecte imbècil pot dir que ERC no és un partit independentista. Amb aquests arguments penosos estan jugant els oportunistes infantívols de RCat i Solidaritat, i s'ho acabaran trobant el 28N amb un clamorós 'zero points'. És hora de treure pit, Força Esquerra!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Carles fletxa Cardona
22 de novembre de 2010, 14.27 h

#22 Ho sento, no tinc res en contra de SI però cada cop que us veig atacant a ERC i deixant indemne a CIU (autèntica barrera cap a la independència) m'enfado i em feu pensar malament (sou un submarí?), no tu, sinó els que us han venut el discurs de que ERC ja no és independentista. Però que no veus que el mur que cal saltar per ser independents és CIU ? Ni PP (minoritari a Catalunya) ni el PSC cada cop més fragmentat, l'obstacle és CIU i si us penseu que deixant a ERC amb 10 diputats ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.