directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

C's imprimeix nous fullets que ja no demanen la independència però mantenen infinitat de faltes d'ortografia

Totes les errades són en la part en llengua catalana · El lema 'rebel·lar-se' torna a escriure's malament

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ciutadans ha tornat a imprimir el 100.000 fullets de propaganda que va enviar a les cases dels votants cridats a les urnes el proper 28 de novembre i que contenien molts errors ortogràfics. Els nous pamflets ja no proclamen 'volem la independència' com sí que ho feien els antics per un error de conjugació. També s'ha corregit l'única errada en castellà. Però la resta de faltes en català subsisteixen al document bilingüe, que no conté cap frase escrita correctament en la llengua pròpia de Catalunya. No s'ha corregit, entre d'altres, el verb 'rebel·lar', que el partit usa com a eslògan de campanya i que escriu al fullet sense ela geminada. On sí que s'ha corregit és al web.
ciutadans, ciudadanos, eleccions, propaganda electoral
Comparteix
   


Etiquetes
'Ens rebelem per la convivència en front als que volen la independència' (sic), proclamen els nous fullets. En els antics s'hi podia llegir en aquesta frase, per error, 'volem la independència'.

El partit, defensor de la unitat espanyola i molt crític amb iniciatives com les consultes sobiranistes, s'ha esmerçat en corregir aquesta errada que proclamava erròniament el seu independentisme, però la resta d'errades de l'oració han subsistit: en primer lloc, se segueix escrivint 'en front' i no 'enfront' i combinant aquest mot amb la preposició 'a', i no amb la correcta 'de' per construir la locució prepositiva.

I, en segon lloc, se segueix cometent un error ortogràfic quan s'empra en català el verb que ha triat aquest partit, molt crític amb la política lingüística de la Generalitat, s'ha basat per construir el seu lema de campanya, 'Rebélate'. En la llengua pròpia de Catalunya es prescindeix de la ela geminada. Es tracta d'un error insistent que es repeteix en aquesta i en la resta de frases en català del fullet.

Correcció a la pàgina web
On sí que s'ha corregit l'errada en l'ús del verb 'rebel·lar-se' és al web del partit. Fins fa pocs dies, a la plana principal de la seva versió catalana s'hi llegia en lletres ben gran 'Rebela't'. Ara ja hi posat 'Rebel·la't'.

L'altra segona errada del fullet que sí s'ha corregit és la que es cometia en castellà. 'Rebélate (...) para que la política está a tu servicio', deia el primer pamflet, i la segona versió ja empra el verb en subjuntiu que requereix la construcció. Precisament amb aquesta falta en la llengua oficial a tot l'Estat s'havia emparat el líder del partit, Albert Rivera, per assegurar que les errades del fullet no reflectien un coneixement deficient del català. El mateix polític ha assegurat en diverses ocasions aquesta campanya que el català no corre cap mena de perill, i que el seu ús a Catalunya està normalitzat.

La culpa, de la impremta
Lidera una formació que havia imprès 100.000 exemplars de la primera versió d'aquest fullet, la més mal escrita, per tal d'enviar-los als votants. Ara n'ha encarregat la mateixa xifra, que s'estan repartint pels carrers i en paradetes. Fonts de la formació han assegurat a l'ACN que 'havia estat un error no se sap ben bé de qui'. També han explicat que la impremta s'ha fet càrrec de la reimpressió, perquè 'algú hauria d'haver revisat' els papers i no ho va fer. Això sí, han afegit que 'el 'mailing' a les cases no es tornarà a fer'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Albert fletxa Barcelona
23 de novembre de 2010, 15.22 h

Doncs si amb la immersió lingüística implantada des de fa 26 anys aquests senyors cometen tantes faltes d'ortografia, no m'imagino què passaria si algun dia arribessin al govern i molts infants catalans només tinguessin 2 hores de català a la setmana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
23 de novembre de 2010, 06.47 h

No crec que aquest anticatalans tinguin raó en res, Ciutanitos és un partit que fomenta i l´odi contra Catalunya i tot el que és català i el bilingüisme que tant prediquen i volen a Catalunya és castellà 95% català 5% per poder acabar la feina que va començar el seu estimat i malparit franco. Més clar l´ aigua


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Nova York
23 de novembre de 2010, 01.08 h

Trobo, despres de llegir aquest article, que fins a cert punt tenen rao de queixar-se de la politica linguistica de la Generalitat. Deu ser que no s'apren gran cosa a l'escola. Com els deu anar amb l'angles? (Perdoneu el teclat america)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.