directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Les consultes sobre la independència, a punt de superar els vots del PSC

Després de menysprear el moviment impulsat per la societat civil, Montilla aconsegueix mobilitzar a tot Catalunya només 4.000 persones més

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Més de mig milió de catalans ja han expressat la seva opinió respecte la independència del país. Aquestes 566.166 paperetes ja superen els vots que han obtingut en aquestes eleccions el PP, ICV, ERC, Solidaritat i Ciutadans. Només CiU i el PSC han aconseguit mobilitzar més vots que les diferents onades de consultes que ha impulsat la societat civil, tenint en compte a més que només un 37% dels catalans amb dret de vot han pogut participar a les consultes. Després de menystenir aquest moviment sorgit el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, el PSC ha aconseguit després de dues legislatures al Govern, una important inversió en campanya electoral i tot el focus mediàtic arreplegar només 4.000 vots més a tot Catalunya. El nombre de persones que han dit Sí a la independència de Catalunya al llarg d'aquest procés ja són 551.450, un nombre de vots que, si s'adrecessin a un partit en concret, serien la tercera força parlamentària.
dades, eleccions, consulta
Comparteix
   


Etiquetes
El creixement de l'independentisme al Principat no s'atura, i després de les consultes celebrades des del 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, més de 500.000 catalans ja han fet explícit el seu a la independència de Catalunya en els diversos referèndums organitzats des de la societat civil.

Extrapolació
Si les consultes es realitzessin a tots els municipis catalans i la proporció de participació continués sent la mateixa que hi ha hagut fins ara, acabaria superant el milió de vots (1.004.696), sobrepassant de llarg els vots aconseguits per tots els partits. Només superaria aquesta xifra CiU, que tot i el creixement que ha registrat en aquestes eleccions superaria en 193.314 els votants a les consultes sobre la independència.

La consulta, a les portes de Barcelona
La força del moviment de les consultes sobre la independència s'acabarà mesurant en la seva culminació el 10 d'abril a la ciutat de Barcelona. Llavors, a la capital del país, on hi viu un milió i mig de catalans, també podrà pronunciar-se sobre la independència del seu país l'abril de l'any vinent.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.