directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 13:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat aprova el projecte de la Llei d'educació amb les reserves d'ICV-EUiA

Espera sumar més suports al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de la Llei d'educació amb el suport dels consellers del PSC i ERC i amb les reserves dels dos consellers d'ICV-EUiA. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha presentat la futura normativa i espera sumar més suports en el tràmit parlamentari. Així mateix, ha destacat que la llei respecta el Pacte Nacional per l'Educació, tot i que aquesta és una de les principals crítiques dels socis d'ICV-EUiA. Maragall ha assegurat que la llei explota al màxim les competències de l'Estatut en matèria educativa.
govern català montilla saura carod
Comparteix
   

Maragall ha remarcat que 'aquesta és la primera proposta de Llei d'educació que Catalunya podrà aplicar i aprovar a la seva història'. 'És un dels grans desplegaments de l'Estatut i és una verificació fins a quin punt el text estatutari dóna la possibilitat de demostrar que quan es desplega l'autogovern català es pot plantejar qualsevol ambició', ha dit.

El conseller ha ressaltat que la norma compta amb la implicació de la societat. 'El país s'ha implicat en el debat de la llei', ha dit, al temps que ha afegit que ha participat la comunitat educativa, els sindicats i els professionals. En aquest context, ha indicat que s'ha arribat 'a un resultat final que és la síntesi intel·ligent d'aquests esforços i aportacions i representa el Govern en la seva composició i diversitat'.

Maragall ha dit en aquest punt que el projecte de llei 'compta en el si del Govern amb una explícita manifestació de reserves concretes i puntuals' per part d'ICV 'que es faran evidents en el debat parlamentari'. No obstant això, ha dit que la norma compta amb les aportacions d'Iniciativa. En aquest context, ha agraït tant la feina feta per ICV-EUiA com per part d'Esquerra.

'El projecte queda avalat amb la seva globalitat, però hi ha un anunci de reserva sobre determinades qüestions' ha afirmat Maragall, qui ha dit que hi haurà un tràmit parlamentari 'amb un debat intens i ric'. En aquest context, ha assegurat que hi haurà ocasió 'si es pot de millorar el projecte de llei'.

Aquesta és la primera vegada que ICV-EUiA, representada a l'Executiu pels consellers Joan Saura i Francesc Baltasar, votarà en contra d'una norma del mateix Govern del que forma part. Finalment, no s'ha arribat a l'acord en el moment que la norma ha arribat al Consell de Govern, tot i que el passat divendres el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, va donar per fet el suport dels ecosocialistes a la normativa. De fet, Ridao va assegurat que així li havia transmès el mateix secretari general d'ICV, Jordi Guillot.

Els dirigents d'ICV-EUiA van anunciar aquest dilluns que la seva formació no donaria suport al projecte de llei i que es reserven el dret de presentar esmenes en el tràmit parlamentari de la normativa. En aquest sentit, tant Dolors Camats com Jordi Miralles van criticar que la futura normativa no respectava l'acord del Pacte Nacional per l'Educació. Camats va dir que no s'estableix 'un servei que acabi amb la doble xarxa, privada i pública'. Miralles va apostar per aplicar les mateixes garanties a totes les escoles i centres educatius. El líder d'Esquerra Unida i Alternativa també va manifestar que 'és important que es compleixi allò que diu l'Acord d'Entesa de Govern'. En aquest sentit, va recordar que en el punt d'educació d'aquest acord diu que 's'ha d'avançar en el servei públic d'educació'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.