directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

CiU i PSC recorren la decisió i intenten salvar 'in extremis' el cara a cara

La Junta Electoral Central espanyola dóna fins dos quarts de nou a ERC, PP i C's per presentar-hi al·legacions, després decidirà

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Poc després que la Junta Electoral de Barcelona hagi dictaminat per unanimitat que el cara a cara entre Artur Mas i José Montilla no es pot emetre aquest vespre per TV3, CiU i PSC han anunciat que presentaran un recurs contra aquesta decisió. Això farà que la celebració del debat, que s'hauria d'emetre aquest mateix vespre, acabi depenent de la Junta Electoral Central espanyola i que no té previst reunir-se per prendre una determinació fins a dos quarts de set de la tarda. A través d'un comunicat, la federació nacionalista ha responsabilitat el candidat del PSC, José Montilla, de l'actual situació, perquè 'va decidir fa més d'un mes aixecar-se de la taula de negociació i s'ha negat a tornar-hi per pactar els temes del debat'. El PSC, al seu torn, lamenta que la Junta doni 'raons de simple formalitat administrativa' per prohibir el cara a cara.
sociovergencia mas montilla psc ciu
Comparteix
   


Etiquetes
CiU culpa Montilla per no haver-se decidit fins ara
CiU han confirmat el recurs a través d'un comunicat -Mas ja ho havia anunciat en roda de premsa-, mentre que fonts del PSC també han indicat que ho recorreran. En principi, el debat està previst per aquest dimarts a dos quarts d'onze de la nit a TV3, depenent de quina és la decisió final de la Junta Electoral Central. A través d'un comunicat, CiU ha lamentat la decisió de la Junta Electoral Provincial, tot i que diu que 'l'acata', al mateix que anuncia que, en ús del seu dret, presentarà un recurs 'per tal que aquest debat cara a cara pugui fer-se'. La federació nacionalista afegeix que la decisió és 'producte de la pinça que PP i ERC han fet en contra de la celebració d'aquest debat' i que 'perjudica la voluntat d'aprofundir en els mecanismes democràtics'. A més, creu que aquesta acció, tot i ser 'legítima', 'denota un comportament electoralista'. CiU, a més, fa responsable Montilla que aquesta resolució s'hagi hagut de prendre 'in extremis', perquè 'va decidir fa més d'un mes aixecar-se de la taula de negociació i s'ha negat a tornar-hi per pactar els temes del debat, només recuperant-lo a la desesperada en el marc del debat dels sis candidats i en el darrer minut'.

Els socialistes lamenten que la Junta doni 'raons de simple formalitat administrativa' per prohibir el cara a cara
Els socialistes han replicat a CiU que ha estat Artur Mas qui s'ha negat 'durant setmanes a mantenir un debat' amb Montilla i que ara 'no pot acusar' el candidat socialista de 'no voler fer el debat'. CiU ha culpat Montilla d'haver-se 'aixecat de la taula de negociació' fa un mes i recuperar-lo 'a última hora' durant el debat a sis. D'aquesta manera, CiU i PSC s'han acusat mútuament de fer difícil la celebració del debat. El PSC també lamenta que la Junta hagi decidit prohibir el debat per 'raons de simple formalitat administrativa', tot recordant que el cara a cara 'havia despertat l'interès mediàtic i democràtic de tota Catalunya' i que 'garantir i estimular la participació electoral és responsabilitat de tots'.
 
El cara a cara, el debat etern
Els socialistes catalans van proposar a l'inici de les negociacions dos cara a cara, un en català per Catalunya i un en castellà per tot l'Estat, però va donar per trencades les negociacions quan el dirigent de CDC Felip Puig va afirmar que era un 'insult' als catalans castellanoparlants plantejar un debat en llengua castellana. Durant la campanya, Montilla ha reclamat cada dia a Mas que accepti aquesta proposta, però en el debat a sis de diumenge va renunciar a fer el debat en castellà i li va proposar de fer-ne només un en llengua catalana, que Mas va acceptar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 de novembre de 2010, 18.34 h

#4 Que Déu l'escolti, i si no, almenys que ens agafi confessats, perquè altrament ens en ve una de grossa, amb els traïdors de CiU, més tenint en compte que l'any vinent, si no és ja dintre d'aquest mateix any, a causa d'eleccions estatals anticipades, él més que segur és que satanàs ens enviï en marianito rajoi, i aquesta vegada els feixistes ens faran emprovar la bota malaia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Garcia fletxa Cat
23 de novembre de 2010, 18.29 h

CIU i Montilla la mateixa porqueria. NECESSITEM GENT VALENTA CAP A LA INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de novembre de 2010, 18.07 h

VULL DIR PER GUANYAR ALS DE CAL GODÓ I LA MESELLA SOCIOVERGÈNCIA QUE ENS TÉ COLLATS, DESANIMATS I RESIGNATS!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de novembre de 2010, 18.05 h

ENQUESTA D' AVUI ELPERIODIC AND. SI MIREU BÉ EN INTENCIÓ DIRECTA DE VOT I VOT DECIDIT + VOT GAIREBÉ SEGUR, ERC PASSA A SER EL 3ER PARTIT I SI PASSA A SER EL 4T-5E. RCAT NO SURT DE CAP DE LES MANERES. COM ES NATURAL ELPERIODICU FA ELS NUMERETS COM VOL I POSA PP I ICV PER DAVANT D' ERC I C'S PER DAVANT DE LAPORTA QUAN AMB ELS SEUS NÚMEROS JA ES VEU QUE SI ELS PASSA AL DAVANT.TENIM 2 OPCIONS PER FER QUE AL PARLAMENT HI HAGI MÉS DIPUTATS INDEPENDENTISTES QUE MAI : ERC I SI ;
pd. en carretero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARA, ERC fletxa BADALONA
23 de novembre de 2010, 17.50 h

La SOCIOVERGÈNCIA finalment intentara salvar un cop mes una altra gran estafa perpetrada contra el pluralisme i la democràcia catalana. La ultima gran estafa va ser el pacte de retallada del estat entre el ZP socialista espanyol i el convergent unionista amb Espanya MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de novembre de 2010, 17.25 h

NI UN VOT ALS FEIXISTES DE CIU! MAS I MONTILLA FOTEU EL CAMP DE CATALUNYA. LLADRES I BOTIFLERS A CASA NOSTRA NO US VOLEM!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.