directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

La Junta Electoral atura el cara a cara entre Mas i Montilla

Entén que no s'ha notificat amb el termini suficient per poder compensar la resta de formacions · No veu suficient la comunicació d'una 'mera referència genèrica i sense data'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Finalment no hi haurà cara a cara entre José Montilla i Artur Mas. Després d'una llarga deliberació i a mesura que el rellotge s'acostava a dos quarts d'onze -l'hora prevista per l'inici del debat- la Junta Electoral espanyola ha ratificat la decisió de la Junta Electoral de Barcelona que prohibia l'enfrontament televisiu de Mas i Montilla i que CiU i PSC havien recorregut. PP, ERC i C's havien presentat sengles recursos en contra de l'acord pres entre PSC i CiU a última hora d'aquest dilluns després del debat entre els sis candidats. La Junta Electoral, tant la de Barcelona com l'espanyola, han donat la raó als partits que en quedaven exclosos en entendre que no s'ha comunicat amb els cinc dies preceptius d'antelació que marca la Llei per tal de poder establir les compensacions oportunes per a la resta de candidats.
José Montilla, Artur Mas, Montilla-Mas
Comparteix
   


Etiquetes
La reunió de la Junta Electoral Central ha començat a tres quarts de set de la tarda a la seu de l'organisme, situada a les instal·lacions del Congrés dels Diputats. Poc després els catedràtics i magistrats han obert un termini d'una hora per permetre que ERC, PP i C's, els tres partits que s'han oposat al cara a cara, presentessin al·legacions contra el recurs del PSC i CiU contra la decisió de la Junta de Barcelona de prohibir el debat.

Un cara a cara previst, per si de cas, pel 14 de novembre
Amb tota la documentació sobre la taula, els magistrats han analitzat els arguments dels recursos, que en el cas del PSC addueix que el cara a cara no contradiu cap dels principis de l'article 66 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) que estableix que cal avisar de la celebració del debat amb cinc dies d'antelació, perquè la Junta va ser informada 'a data del 18 d'octubre' que se n'havia de celebrar un el 14 de novembre.

No és el criteri de la Junta Central que ha ratificat unànimement la decisió adoptada per la de Barcelona adduint que el cara a cara no ha estat notificat amb prou antelació i que per tant si se celebrés contradiuria el que marca la Llei Electoral. A més, segons la Junta, si se celebrés es produirien dificultats per compensar la resta de partits.

És la resolució que s'esperava perquè la Junta Central rarament contradiu els criteris de les de les demarcacions i a més ja apuntava a aquesta solució en una nota que ha emès aquest mateix dimarts al matí, on deixava la decisió en mans de Barcelona però assenyalava que el criteri a aplicar és el que marca una instrucció del 13 de setembre de 1999.

Cinc dies d'antelació
En el seu sisè apartat, la instrucció diu literalment que 'els mitjans de comunicació de titularitat pública que, durant els períodes electorals, decideixin emetre debats o entrevistes amb representants de les entitats polítiques concurrents a les eleccions, ho hauran de posar en coneixement de la Junta Electoral competent amb cinc dies d'antelació a l'inici de l'emissió dels debats o entrevistes'.

La decisió de la Junta Central espanyola posa punt i final a un ball en què la qüestió ha passat de mà en mà entre els dos organismes en quatre ocasions. Els recursos que el PP, ERC i Ciutadans van presentar dilluns contra el debat van anar a parar inicialment a la Junta Provincial, que aquest dilluns al vespre, després de reunir-se, va decidir traslladar el litigi a la Central de Madrid.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
24 de novembre de 2010, 18.24 h

#5 Quan Vostè diu que ningú se'n ha preocupat de fer una llei electoral, suposo que es deu referir als polítics, oi ????. Per altra banda, el prego que em corregeixi si vaig errat, durant aquesta legislatura es proposava fer una llei per a canviar-la, i si no vaig errat, em penso que CiU, posava pals a les rodes.
Si vaig errat, demano disculpes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 de novembre de 2010, 15.33 h

#3 Si,si...també segons la SEVA llei,el NOSTRE Estatut també l'incompleix...de quin costat estàs JM?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 de novembre de 2010, 23.37 h

Prou victimisme, si no podem decidir aqui si fem els debats es pq ningu s'ha preocupat de fer una llei electoral que el nostre estatut permet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
KTALANETA fletxa Barcelona
23 de novembre de 2010, 22.40 h

Aquesta campanya electoral -així en general- està arribant a nivells baixíssims. Un anàlisi interessant sobre tot això: http://www.desdebellatera.com/radiopatio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jm fletxa bcn
23 de novembre de 2010, 22.35 h

Els jutges, agradi o no, fan complir la llei. I en aquest cas CiU i PSC la incomplien, per tant ben prohibit


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de novembre de 2010, 22.27 h

Llastimosament,en aquest país manen més els jutges que no els vota ningú que els representants elegits democràticament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de novembre de 2010, 22.07 h

S'han adonat que aquest "cara a cara" tenia un perfil baixíssim. Un "cara a cara" entre dos unionistes no te cap interès! Sempre és el mateix i cansen! Ells ja sabien que era necessari dir-ho 5 dies abans a la junta electoral i, si no ho sabien, és que són ximplets. Tot plegat teatre, i del dolent per no quedar en evidència davant Catalunya!

Si aquest "cara a cara" s'hagués fet entre Rcat, SI i ERC si que tindria un alt interès ja que el nivell fora molt més alt.

Visca la Llibertat!
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.