directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El govern espanyol espera reconciliar-se amb CiU després de les eleccions

Esperen poder comptar amb el suport de la federació nacionalista en les darreres lleis de la legislatura espanyola

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern espanyol creu que el 28-N suposarà un punt d'inflexió en les relacions amb CiU a Madrid i permetrà que la federació nacionalista s'acosti al 'consens' respecte a les reformes estructurals que cal aprovar al Congrés d'aquí al final de legislatura, com la reforma de les pensions o la Llei d'economia sostenible. El ministre de la Presidència espanyol, Ramón Jáuregui, ha atribuït aquest dimarts a la proximitat dels comicis les dificultats d'entesa dels últims mesos entre el grup de CiU al Congrés dels Diputats i el PSOE. 'És evident que un procés electoral sempre bloqueja una mica el marc de relacions, i espero que a partir de diumenge les relacions siguin més fluides i els consensos més possibles i millors', ha dit.
pelegrí, duran, batalla, unió, convergència, ciu, lleida, senyera
Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol ja té garantida l'estabilitat fins al final de la legislatura gràcies als pactes pressupostaris que va assolir amb el PNB i CC, però no amaga el seu desig de sumar CiU als acords al Congrés, especialment pel que fa a les reformes més importants en matèria econòmica que haurà de portar a la cambra baixa i aprovar d'aquí a 2012, en què se celebren les eleccions generals.

Fonts de La Moncloa apunten que CiU podria esdevenir 'un soci important' després del 28-N, en què s'obren noves expectatives per sumar la Federació al 'consens' amb el PSOE en matèria de reformes. 'Esperem que després de diumenge les coses s'asserenin i es desbloquegi la relació amb CiU', que, destaquen, és 'un grup molt important' de la cambra alta.

N'ha parlat aquest dimecres el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, que creu que a partir de diumenge es pot recuperar el diàleg i l'entesa amb les forces polítiques. Segons Jáuregui, tot i que el govern espanyol té assegurada la governació , 'les reformes que hem de fer en un país que ha de fer grans esforços per a la recuperació requereixen el màxim consens per tenir una major vertebració'.

Hagués estat 'convenient' fer el cara a cara

Jáuregui també ha fet referència a la decisió de la Junta Electoral Central de no permetre el cara entre els líders de CiU i del PSC, Artur Mas i José Montilla, previst per aquest dimarts a la nit a TV3. El ministre de la Presidència ha afirmat que 'respecta' la decisió que la Junta ha adoptat 'per raons de forma', però 'un debat entre els líders de les dues grans formacions de Catalunya hagués estat bo' i 'convenient des del punt de vista electoral'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.