directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Laporta encoratja els estudiants de la UdG a votar independència per aconseguir més beques

El cap de llista apunta que un 18% d'universitaris són catalans però només un 8% reben les ajudes estatals

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Més de 200 estudiants s'han aplegat avui a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) per escoltar les propostes polítiques de Solidaritat Catalana per la Independència de la mà del cap de llista, Joan Laporta, i el número 1 per Girona, Toni Strubell. Laporta ha aprofitat la seva trobada amb els estudiants de la UdG per encoratjar-los de cares a un vot independentista, ja que considera que aquesta és la única via d'aconseguir més beques. Laporta ha assenyalat que avui en dia un 18% del gruix total d'universitaris a l'Estat són catalans però, en contrapartida, només un 8% reben les ajudes de l'Estat.


alfons lópez tena, uriel bertran, joan laporta, solidaritat catalana
Comparteix
   


Etiquetes

El candidat de SI a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Laporta, ha reconegut aquest matí a Girona que és 'reconfortant veure com la proposta de SI té tan bon acollida a les universitats', fet que es deu a que 'expliquem la veritat i quan s’explica des de la sinceritat i el convenciment, el missatge arriba'. Laporta, que ha mantingut una trobada amb alumnes de la Universitat de Girona (UdG) a la facultat de Lletres, ha recordat que els universitaris catalans representen el 18% de l’estat espanyol, però només reben el 8% de les beques.



En aquest sentit, ha esperonat als estudiants presents a la Facultat de Lletres de la UdG a 'pensar en vosaltres i en les properes tongades d’estudiants que passaran per aquestes aules. Teniu molt guanyar, tot està a les vostres mans si voleu canviar la situació actual'. Laporta ha volgut deixar clar que 'no hi ha cap altra proposta de canvi més enllà de Solidaritat Catalana per la Independència, només recanvis. O canviem per ser un estat capdavanter a Europa o seguim amb recanvis que segueixen apostant perquè Catalunya s’empobreixi com a comunitat autònoma de règim comú', ha reblat. El líder de SI ha qualificat la tasca dels política actuals com a 'molt deficient i es mereixen un vot de càstig a les urnes' perquè no ens mereixem polítics que 'plorin i es lamentin tot el dia en comptes de buscar solucions'.



Per la seva banda, el cap de llista per la circumscripció de Girona, Toni Strubell, ha afirmat que 'ja no podem seguir més temps en el marc actual de l’autonomisme' perquè empobreix Catalunya. Strubell ha definit Catalunya com un país amb diversos rècords, com ara ser l’única nació del món 'que té un president que ha negat els drets històrics de la seva terra; que té un partit que es fa dir independentista –en al·lusió a ERC- que al seu entendre dóna suport als interessos nacionalistes de l’estat espanyol'.



Strubell també ha recordat que Catalunya 'és l’únic país del món que contribueix amb un 10% del seu PIB a un Estat, l’espanyol, amb impostos que no tornen en inversions' i Espanya 'un país que ha trigat 70 anys en retornar part d’un botí de guerra o bé de ser incapaç d’anul·lar una sentència de mort a un president escollit democràticament', en record a Lluís Companys.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
25 de novembre de 2010, 18.03 h

#4 Amb tots els respectes, si Vostè estima la terra dels avantpassats i la llibertat de la terra, per cert com jo, com és que voteu doncs un partit com el SI o un Rcat, que pel cas és el mateix ???. Quedi clar que sóc un ferm i respectuós seguidor de la democràcia i de la llibertat de vot. Jo no sóc de dretes, però penso que avui per avui, no ens convenia una divisió de partits i per tant de vot. Penso que havíem de fer pinya entorn el partit que té possibilitats de representar l'ele... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
l'esbirro fletxa la guingueta
25 de novembre de 2010, 15.49 h

aquest strubell ha perdut els papers. Ha fet tots els paperd de l'auca. Ha passat per un munt de partits i ara s'apunta a SCI per la poltrona i s'apunta a dir mal del treipartit quant els sues han cobrat o encara estant cobrant Uriekl cobre fins el mes d'agost, E Valdero cobre fins desembre quan el treuen de director genral de comerç per inepte, Jordi Anguera actual director de l'agencia catalan de consum continua cobrant mes de 5mil € al mes del tripartit. Quanta comèdia solidaritzats nom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pau fletxa Cardedeu
25 de novembre de 2010, 15.16 h

#4 ja veig que "d'astil" en teniu força, he,he,he..........sàpigues que el cadellet que teniu de número 3 és un traidor, un mangui i un mafiós.........i això per no parlar del "sabi" número 2 i del puteru número 1..........SCI = BOTIFLERS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 13.43 h

#4 I jo sóc d´Esquerra , votare Esquerra i un senyor per més senyor que sigui no pot dir que "sóc d´un partit que es fa dir independentista" i aquest senyor que en altres temes diuen que és el que més molesta als espanyols jo li pregunto està per demanar la sortida de la presó del Otegi o no? vostè sr. Strubell crec que sí , ara ell no ho se pas.perquè això si que podria molestar a algú de molt de pes i qui sap potser algun dia hi podria tenir negocis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de novembre de 2010, 13.20 h

#2 A mes d'irrespectuos el teu comentari es producte (espero) de la ignorancia.
Soc de SI, votare a SI i en faig campanya, no soc botifler, ni res per l'astil.
Estimo la meva terra, que es tambe la dels meus avantpassats, dessitjo la seva llibertat i sempre ho he fet. No soc d'esquerres, no m'agrada la seva politica, pero si respecto el seu dessitg de independencia.
Crec que el seny es un tret catala que estem perdent, no se quin es el motiu d'intentar desqualificar a aquell que no pensa com tu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 12.04 h

El Laporta donà suport a l´alliberament del Otegi? i tu? per cert Toni tens raó en el tema Companys , però que és alló de una medalla al Franco que el Laporta no va voler no se que?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pau fletxa Cardedeu
25 de novembre de 2010, 10.07 h

Tot mentida! SCI = BOTIFLERS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de novembre de 2010, 09.34 h

Ets un crac, endavant Laporta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.