directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 07:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU denuncia 'irregularitats' en la política de personal de la Generalitat

Demana la compareixença d'Ausàs i una auditoria externa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU ha reclamat aquest dimarts una auditoria externa i la compareixença al Parlament del conseller de Governació, Jordi Ausàs, per les 'irregularitats' en la política de personal de la Generalitat. La federació nacionalista ha recordat que en una setmana s'han produït dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) 'contra la política de personal del tripartit'. CiU també ha demanat la petició de compareixença d'Ester Mitjans i Josep Cruanyes pel cas de l'Agència Catalana de Protecció de Dades. En una nota, CiU ha explicat que el TSJC ha emès dues sentències 'que posen al descobert greus irregularitats en la política de contractació de personal de la Generalitat'.
Pilar Pifarre ciu diputada
Comparteix
   

En primer lloc, ha destacat CiU, el passat 29 de juliol es va fer pública la sentència 481/2008 dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC, 'la qual anul·lava la relació de llocs de treball del personal eventual de la Generalitat com a conseqüència d'un recurs interposat per UGT i que va ser titllada 'd'extrema gravetat' per la diputada de CiU, Pilar Pifarré'. Dies més tard, afegeix la nota, 'el TSJC donava a conèixer la sentència 632/2008 en la qual considerava il·legal el cessament l'any 2005 del director de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, Xavier Hernàndez'. Per Pifarré, aquesta segona sentència 'és una prova més, avalada pel TSJC, de l'ús partidista que fa el tripartit de les institucions públiques de Catalunya'.

Arran de les dues sentències del TSJC, la federació nacionalista ha entrat al registre del Parlament una proposta de resolució en la qual es demana 'efectuar una auditoria externa amb personal especialitzat en l'àmbit de la Funció Pública'. Aquesta auditoria externa 'haurà d'analitzar el contingut de tots els llocs de treball eventual de la Relació de Llocs de Treball (RLT) vigent per tal de constatar la seva adequació a la normativa'.

A més, s'ha reclamat que 'l'Àrea d'Inspecció de Personal, que realitza funcions inspectores en matèria de Funció Pública i vetlla per l'acompliment de la normativa, supervisi l'exercici real de les tasques que duu a terme el personal eventual nomenat, i ratifiqui la seva adequació a la descripció realitzada del lloc i a la normativa específica d'aquest personal'. CiU ha demanat que 'els llocs que no són propis de personal eventual s'amortitzin i el personal sigui cessat'. La iniciativa ha estat presentada per Pifarré, diputada de CiU responsable de temes de Funció Pública, qui ha afirmat que s'està davant 'un Govern que es caracteritza per l'incompliment sistemàtic de les lleis'. 'Hi ha una manca de respecte cap a les institucions públiques i una manca de consideració cap als ciutadans que són els qui acaben pagant els plats trencats dels excessos del Govern i de la seva actuació partidista' ha afegit. Pifarré ha fet referència a la indemnització de 40.000 euros amb la que el Govern ha estat condemnat pel TSJC en el cas de Xavier Hernàndez, però també a la despesa que suposa l'increment d'alts càrrecs i la duplicitat de funcions a l'administració.

Segons Pifarré, 'aquestes pràctiques del tripartit generen inseguretat jurídica'. 'No pot ser que al segle XXI, i en una democràcia consolidada, un Govern creï inseguretat jurídica tant a les persones que treballen a l'administració com als ciutadans', ha afirmat. La diputada ha declarat que 'el Govern no pot continuar actuant de manera sectària i il·legal'. CiU ha complementat la seva iniciativa d'una auditoria externa amb tres peticions de compareixença. En primer lloc, ha demanat la del conseller de Governació, Jordi Ausàs. I és que 'CiU considera necessari que el conseller Ausàs informi a la cambra catalana de com pensa donar compliment a les dues sentències del TSJC'. La federació demana també les compareixences d'Ester Mitjans, actual directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i de Josep Cruanyes, membre del Consell Assessor de Protecció de Dades de Catalunya arran de la sentència pel cas Xavier Hernàndez.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.