directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El PSC recorre la prohibició del cara a cara al Suprem espanyol

Els socialistes pretenen establir un precedent per a futurs debats en període electoral

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha interposat aquest dijous un recurs davant la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem espanyol contra la decisió de la Junta Electoral de no permetre que se celebrés el cara a cara entre Mas i Montilla previst per dimarts a TV3. Els socialistes asseguren que la Junta Electoral va aplicar de forma estricta i definitiva la instrucció que obliga a anunciar el debat amb cinc dies d'antelació, fet que en aquest cas pot suposar una 'vulneració del dret a participar en les qüestions públiques' i 'excedeix el tarannà literal de la norma'. El recurs no servirà perquè es pugui celebrar el debat però sí que pot crear un precedent de cara a futurs cara a cara.
José Montilla, Artur Mas, Montilla-Mas
Comparteix
   


Etiquetes
El PSC interposa el recurs dos dies després que la Junta Electoral Central donés per bones les peticions d'ERC, PP i Ciutadans i impedís que els líders de CiU i del PSC, Artur Mas i José Montilla, confrontessin els seus programes en solitari a la televisió pública catalana.

La resolució de la Junta Electoral afirmava que s'incomplia una instrucció que ella mateixa havia emès el 13 de setembre de 1999 que estipula que les parts han d'informar la pròpia Junta de la celebració d'un debat televisiu amb cinc dies d'antel·lació, fet que en aquest cas no s'havia produït'.

La mateixa resolució ja recollia la possibilitat de presentar recurs davant de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem, tot i que en aquest cas ja no servirà per fer possible el cara a cara. El PSC ha fet ús d'aquesta opció i ha presentat un recurs en què argumenta que l'aplicació 'estricta' del termini i el fet que la Junta li donés caràcter 'preclusiu' pot 'comportar la vulneració del dret a participar en les qüestions públiques que està reconegut constitucionalment', i a més 'excedeix el propi tarannà literal de la norma'.

Segons els socialistes catalans, aquest fet, 'juntament amb altres aspectes en què incorre la resolució de la JEC que al seu en tendre no s'ajusten a la legalitat' són els que motiven el recurs que han presentat davant el Tribunal Suprem.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.