directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Joan Rosell proposa la desaparició del 50% dels ajuntaments per a reduir el funcionariat

El president de Foment i candidat a la presidència de la CEOE es pregunta si cal mantenir els més de 8.400 consistoris actuals o si s'han d'acordar fusions

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de Foment i candidat a la presidència de la CEOE, Joan Rosell, ha pronunciat una conferència sota el títol Sortim o no de la crisi. En el seu discurs, Rosell ha reclamat que s'apliquin en el sector públic els mateixos instruments que utilitza el sector privat. Davant d'una situació de crisi el que s'ha de fer es reduir les despeses i això es fa a través d'expedients de regulació d'ocupació o a través de fusions, ha explicat Rosell. El president s'ha preguntat si cal mantenir més de 8.400 ajuntaments a l'estat espanyol o s'han d'acordar fusions que els redueixin 'un 50% o un 20%'. Tot i la recent aprovació de la reforma laboral, Rosell ha estat crític amb l'actual legislació laboral.
Joan Rosell, Foment, CEOE
Comparteix
   


Etiquetes
El president de Foment ha insistit en les seves tesis sobre la necessitat 'd'aprimar' el sector públic que està molt 'inflat' a tots els nivells (estatal, autonòmic i local). El president de Foment ha recordat que mentre els països nòrdics destinen l'1,5% del seu PIB en finançar l'estructura administrativa, a l'estat espanyol es destina el 4,5% del PIB.

Rosell també s'ha referit a un nucli dins de l'administració que ell ha anomenat 'tecnoestructura'. Per al president de la patronal, aquests membres de la 'tecnoestructura' 'manen més que els polítics' i són una resistència a fer canvis. Per això Rosell ha demanat que des de la societat civil cal posar-se d'acord amb els polítics per ajudar-los a desplegar les reformes necessàries sense que els suposi un cost polític.

Tot i que encara no han passat més que uns mesos des de l'entrada en vigor la reforma laboral, en el transcurs de la seva conferència Rosell ha estat crític amb l'actual legislació laboral i ha denunciat el nombre de modalitats de contractes que hi ha vigents en aquests moments.

Per al president de la patronal cal 'facilitar' l'entrada en el mercat laboral però també cal 'facilitar' la sortida, per fer front a conjuntures de crisi. Rosell ha dit que prefereix parlar de 'modernització laboral' abans que del concepte 'reforma laboral'.

EROs i fusions
Rosell ha reiterat la seva petició d'implantar expedients de regulació d'ocupació en l'administració. 'Si s'han de fer EROs dins de l'administració es fan i no passa res. Perquè no es pot fer en el sector públic i sí que es pot fer en el sector privat', ha preguntat.

Rosell també s'ha referit a la necessitat d'estudiar si cal mantenir els 8.400 ajuntaments que actualment hi ha l'estat espanyol. Un cop estudiada al seva realitat i les seves funcions, si cal obrir un procés de fusions que els redueixi a la meitat o un 20% es fa i 'no passa res'. L'empresari ha recordat que això ja s'ha fet a altres països de la Unió Europea i ha citat de manera concreta al Regne Unit.

Fracàs del diàleg de la negociació col·lectiva
En relació amb l'actuació de l'actual equip directiu de la CEOE, Rosell ha reconegut que potser es pot qualificar de 'fracàs' el resultat del diàleg entre la direcció de la patronal actual i els sindicats sobre la negociació col·lectiva.

El també candidat a la presidència de la CEOE no ha desvetllat quin seria el seu programa de reformes dins de la CEOE, que ha estat una de les preguntes que li han fet des de l'auditori. Rosell ha manifestat que totes les organitzacions territorials i sectorials de la CEOE han rebut la proposta de reformes de la seva candidatura i que estan a l'espera de rebre les esmenes. Tot i això, Rosell ha anticipat que no es podien esperar reformes 'revolucionàries' i sí mesures amb 'sentit comú' per modernitzar l'estructura i el funcionament de la patronal. La presentació del programa de la seva candidatura es farà en el transcurs de la setmana pròxima, segons ell mateix ha anunciat.

El candidat de la CEOE també ha dit que en aquestes setmanes, en el procés electoral obert per a la presidència de la CEOE s'ha trobat menys resistències de les que es podrien preveure pel fet de ser català i fins i tot ha dit que s'ha trobat sectors empresarials que han dit 'que estaria bé que hi hagués un català al front de la CEOE'.

Crisi del deute sobirà
Joan Rosell també s'ha referit a l'actual crisi financera del deute sobirà de països de la zona euro. Tot i ser països de la zona euro, Juan Rosell ha dit que la crisi d'Irlanda, Grècia i Portugal no és la crisi de l'economia espanyola.

El president de Foment ha dit que el govern espanyol ha posat en marxa un conjunt de mesures d'ajust fiscal que estan donant resultats i que estan reduint el dèficit públic que va tancar el 2009 en l'11,2%. Rosell ha dit que l'economia espanyola no té res a veure amb les economies d'aquests tres països (Grècia, Irlanda i Portugal), que entre el tres no sumen més de la meitat del PIB espanyol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
26 de novembre de 2010, 08.20 h

La millor manera de sortir de la crissi, es treuren's de sobre la lacra que soposa haver de mantenir tota la administració de l'estat ep.panyol. Qué fa que a Extremadura tinguis 4 vegades més administratius que a Catalunya si no hi ha rés per administrar?, ah, i ves a dir els-hi que et rebrán a pedrades que es l'unic que tenen.
Ja ho sabeu, gent... només ens els podrem treure de sobre si fem forts Diumenge vinent a partits que tinguin en el seu programa la declaració d'independència de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de novembre de 2010, 01.43 h

#7 Ets molt il·lús si creus que ara manen els polítics. Sempre mana l'economia, un ens que no coneix ni dretes ni esquerres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de novembre de 2010, 01.28 h

I perque l'Estat no es ven les pintures i escultures del museu del Prado i el Reina Sofia?. Es traurien uns bons calerons i, total, als catalans que ens importa si estan en mans privades o no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Antoni fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 21.31 h

De que serveix reduir funcionariat, si després l'estat malversa els diners en altres coses. Per exemple : 360 milions d¢€ en un vaixell de guerra per a distreure's fent maniobres aquells que no saben com fer-ho. Veure-ho aquí : http://www.nodo50.org/tortuga/Comunicado-Despilfarro-economico


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ton fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 19.29 h

Jo proposo també que desaparegui ell. És un total inútil per als interessos dels catalans. Fora vividors espanyolistes de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ARA ERC fletxa BARCELONA
25 de novembre de 2010, 19.02 h

Si clar, quan us hagueu carregat la política ja nomès manareu vosaltres, el poder economic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
ramon fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 18.39 h

I ca, si ajuntem ajuntaments (valgui la redundància) encara caldran més funcionaris. L'únic que ens estalviarem serà el sou d'alguns alcaldes. Un municipi que passa de 2.000 a 4.000 habitants és obvi que necessitarà més serveis. I com pretén ajuntar pobles els nuclis dels quals estan separats per uns quants kms? a on ubicarà els serveis nous? I ell creu que els habitants d'un poble votaran un candidat d'un altre poble??? Aquest home sap que passa normalment amb els petits nuclis agrega... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel.Tm fletxa Barcelona
25 de novembre de 2010, 18.11 h

Sr. Rosell la meva proposta va més enllà que la seva, fem les coses per ordre de prescindibles. Comencem per abolir la Monarquia espanyola, tot el seu entorn i l'àrea d'influència, també la meitat del exercit, aixi com les entitats financeres que no ho puguin resistir i ja anirem baixant fins arribar als Ajuntaments. Al cap i la fi els Ajuntaments només són els germans pobres d'aquesta família a la que heu portat a la ruïna econòmica actual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Badalona
25 de novembre de 2010, 17.48 h

Però que l' empresa privada continui treient beneficis a base d' omplir les llistes de l' atur...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ferran fletxa Girona
25 de novembre de 2010, 16.49 h

Quan critiqueu aquest senyor es nota que no heu escoltat el que diu per molt que dolgui els ERO son necesaris, que no agradables, per els empresaris. I si l'estat es una empresa mes de serveis per al ciutadà si no es eficient i te problemes financers ha de fer fora a gent per poder continuar treballant perque es millor fer fora a gent que produeix poc que mantenir a tanta gent perque al final ni es fa ni es deixa fer


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.