directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Zapatero adverteix a Mas que el concert econòmic és 'impossible'

Demana a Montilla que si no guany actuï amb 'responsablilitat' i no s'instal·li en un 'no' des del primer dia

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha advertit aquest dijous el líder de CiU, Artur Mas, que el concert econòmic que planteja és 'impossible' perquè 'constitucionalment no està previst' i a més 'no milloraria' el model de finançament actual per a Catalunya. 'Crec que és la pitjor proposta de Mas', ha dit, perquè és 'poc responsable i ell ho sap'. Com ja ha dit en l'acte central del PSC al Palau Sant Jordi, Zapatero ha descartat que el sistema de finançament de Catalunya pugui millorar mai i, en aquest sentit, ha afirmat que és 'la pitjor' proposta d'Artur Mas. Tot i això, ha demanat a José Montilla que guanyi o no les eleccions, a partir de l'endemà actuï amb 'responsabilitat', és a dir, 'que no fem el que fan altres i si no obtenim la confiança majoritària no fem un no des del primer dia'.
psoe, socialistes, zapatero, josé luis rodríguez zapatero, sant jordi, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Zapatero ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a RAC1 on no ha volgut donar per feta la victòria de CiU a les eleccions i s'ha mostrat convençut que siguin quins siguin els resultats que obtingui el PSC, els socialistes catalans actuaran de forma 'responsable' tenint en compte la situació actual de crisi econòmica i el gran potencial de Catalunya.

'Siguem el més responsables possible en aquesta situació', ha dit parafrasejant González, i 'conec a Montilla i sé que sigui quina sigui la situació tindrà una actitud de responsabilitat', que 'vol dir que no fem el que fan altres si no obtenim la confiança majoritària, que és dir no, no, i no des del primer dia'.

En aquest sentit, ha recordat que CiU va fer un 'exercici de responsabilitat' quan va permetre que s'aprovessin les mesures antidèficit del govern espanyol al Congrés dels Diputats, tot i que ha retret al portaveu de la Federació, Josep Antoni Duran i Lleida, que demanés eleccions anticipades.

Zapatero també ha assegurat que manté una relació 'raonable' amb Artur Mas'. 'Ell m'ha criticat moltes vegades i jo a ell gairebé cap, però segurament el lògic és que al president del govern se li dediquin més crítiques', ha dit.

En aquest marc, ha assegurat que tan si CiU pot governar com si no, ell 'respectarà el govern i facilitarà la col·laboració'. No obstant això, ha recordat que 'tot dependrà de l'actitud del Govern', i 'com que és molt fàcil que ningú tingui una majoria absoluta per governar, la responsabilitat i la col·laboració haurà de ser de diverses forces polítiques al Parlament'.

No ha volgut prejutjar quin ha de ser el sentit del vot del PSC en una hipotètica sessió d'investidura de Mas al Parlament. 'Ho ha de decidir el PSC i suposo que això serà un procés de deliberació interna', ha dit.

El concert econòmic és 'impossible'

José Luis Rodríguez Zapatero també ha descartat radicalment que Catalunya pugui obtenir el concert econòmic perquè 'constitucionalment no està previst ni és possible'. 'Siguem seriosos, crec que és la pitjor proposta d'Artur Mas. És probable que sigui una proposta amb efecte electoralista, però és una proposta poc responsable, impossible, i ell ho sap'.

El president espanyol ha reiterat que el model de fiançament aprovat 'és el millor que ha conegut Catalunya, la situa en un punt intermig i raonable de l'Estat i és conseqüència literal de l'Estatut de Catalunya que Mas va pactar amb mi aquí a La Moncloa'. 'Respecto que canviï d'opinió en tan poc temps i entenc que hi ha unes eleccions, però no puc donar suport a què posem en qüestió un model de finançament a la primera de canvi', ha dit.

En aquest marc, ha retret a Mas que plantegi el concert després de pactar el nou Estatut. 'Després de 23 anys vam fer un nou Estatut, el vam firmar i el vam votar, i a l'any següent es posa en qüestió, quan de l'Estatut si hi havia alguna cosa important era el model de finançament'. 'Això no és seriós i m'estranya d'un partit com CiU', ha dit.

Zapatero també ha apuntat que el tripartit 'no va ser un error' però sí que ha tingut problemes pel fet d'estar format per tres partits. Segons el president del govern espanyol, el que ha fet Montilla al Govern 'té mèrit' s'ha traduït en una 'bona gestió' perquè 'tots els serveis públics de Catalunya han millorat'.

'Superem ja la Catalunya enfadada'

Zapatero també ha demanat que es posi punt i final al discurs de la 'Catalunya enfadada'. Segons el president espanyol el malestar a Catalunya generat per la sentència de l'Estatut 's'asserenarà' perquè 'els fets són bastant contundents i les coses s'acabaran posant en clar'.

En aquest sentit, ha afirmat que Catalunya 'viu el moment de més autogovern de la seva història' amb el millor sistema de finançament. 'Des que vaig entrar a La Moncloa el primer dia he sentit això del cabreig dels catalans, i sempre que he escoltat la societat catalana he vist un clima molt favorable'. 'Superem ja això de la Catalunya enfadada', ha demanat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Joan fletxa Girona
26 de novembre de 2010, 19.24 h

L'independentisme s'ensorrarà el 28N segons El Periódico. L'última enquesta del GESOP publicada per El Periódico d'Andorra dóna 11 diputats a Esquerra (en tenia 21) i deixa fora d'El Parlament tant a la Solidaritat Catalana de Joan Laporta com a Reagrupament Independentista de Joan Carretero. CiU està a un diputat de la majoria absoluta.

http://www.cronica.cat/noticia/Lindependentisme_sensorrara_el_28N_segons_El_Periodico


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de novembre de 2010, 19.20 h

#13 A quin article de la constitució espanyola està escrit?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pepet fletxa Valls
26 de novembre de 2010, 19.06 h

Senyors convergents, senyors que votareu convergent pensant només en fer fora el tripartit, o senyors que és creuen la història del concert...tant rucs sou que no us n'adoneu que CiU us està foten el pèl amb el tema?!.
No cal ser gaire llest per saber que a la constitució espanyola s'hi estipula clarament que NOMÉS les comunitats forals del País Basc i Navarra tenen aquest dret. CiU US ESTÀ ENGANYANT COM A BABAUS!!! El CONCERT és IMPOSSIBLE!, i a més no hi ha voluntat política per f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Baldiri fletxa Arbucies
26 de novembre de 2010, 16.10 h

votar PSC es llençar un vot
votar PP es llençar un vot
votar ICV es llençar un vot
votar C´s es llençar un vot

Els unics vots que valen son RCAT i SOLIDARITAT CATALANA.

Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de novembre de 2010, 16.02 h

VOTEU EL QUE VULGUEU PERÒ, SI US PLAU, DESPRÈS NO US QUEIXEU!!*!!

LA GRANOTETA QUE NO SABIA QUE LA COÏEN...: http://www.slideshare.net/guestf8f44f/metafora-2908748

LA DECISIÓ: http://www.slideshare.net/mbigorra/una-decisio

VISCA LA CONSTITUCIÓ CATALANA!!*!!
VISCA LA LLIBERTAT!!*!!
VISCA CATALUNYA QUART ESTAT!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de novembre de 2010, 15.40 h

Fabulós, Zapatero!
Mas: ¿Recordes quan fa quatre dies vas dir que si ens negaven el concert econòmic, hauriem de continuar pel camí de la plena sobirania de Catalunya? Doncs tot i ser una afirmació de venut per part teva, ara l'hauries de dur a la pràctica. Perquè si no, se t'acaba el motiu de campanya. Tan pesadet amb el concert econòmic, doncs mira, ni tan sols aquest ingenu d'en Zapatero et diria que sí, imagina't què diria el PP.
Entre els recursos del PP al TC, la Defensora de su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Xavier fletxa Sabadell
26 de novembre de 2010, 15.15 h

Jo vigilaria què dic si fos d'en Zapatero. ha de tenir ben clar que el dia que Catalunya s'independitzi, Espanya no tornarà a ésser governada pel partit socialista MAI MÉS. Us quedareu amb la vostra dictadura del PP per sempre i nosaltres feliços, amb el que és nostre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
ANTON fletxa san jose
26 de novembre de 2010, 15.07 h

Bueno Sr. Sapatero, si las encuestas dicen que mas del 65 % de los catalanes quieren el concierto economico y ustedes (españoles) lo rechazan es muy posible que este mismo 65 % dentro de cuatro años lo que quieran sea la independencia, si a esto le sumamos los que queremos la independencia ya, solo puedo decir muchas gracias señor sapatero, solo nos quedan cuatro años de relacion.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ANTON fletxa san jose
26 de novembre de 2010, 14.58 h

Porque no hablan claro el sr. sapatero y el sr. rajoys......el concierto economico no es posible PORQUE NO NOS DA LA GANA, PORQUE SE NOS ACABARIA EL CHOLLO AUTONOMISTA HISPANICO , PORQUE NO PODRIAMOS TENER A CATALUNYA CONTROLADA Y SOBRE TODO PORQUE CATALUNYA CON EL CONCIERTO DESPEGARIA COMO UN COHETE, por lo que hay que seguir desangrandola para que esto no suceda, les queda claro de una puñetera vez todo esto a los catalanes firmado: Sr Sapatero y Sr. Rajoys
Pues vayanse ustedes y su estado a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Santi Vidal fletxa Barcelona
26 de novembre de 2010, 14.33 h

"El concert (...) és impossible perquè constitucionalment no està previst". El matrimoni entre dues persones del mateix sexe
, que jo sàpiga, tampoc estva previst a la Constitució.
Vol deixar de dir rucades i donar raons vàlides ( si les té ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.