directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla reclama una alta participació per garantir que els nous Parlament i Govern tinguin 'més legitimitat'

Els pesos pesants del PSC se sumen a la marató d'actes en l'últim dia de campanya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha fet aquest divendres una crida a anar a votar tot avisant que 'quanta més gent vagi a votar, més legitimació tindrà el Parlament que en surti i el Govern que en surti'. 'Serà legítim en qualsevol dels casos', ha deixat clar immediatament, però ha dit que tindrà 'més legitimitat' i serà 'més fort' si hi ha uns nivells de participació elevats. Montilla ha celebrat a Vilafranca del Penedès el segon dels quatre mítings-llampec que té previstos en aquest últim dia de campanya. Altres dirigents, com Montserrat Tura, Celestino Corbacho, Joaquim Llena, Xavier Sabaté i Joaquim Nadal també estan fent la seva particular marató.
josé montilla, campanya, eleccions
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha continuat a la capital de l'Alt Penedès la seva particular marató final per intentar fins l'últim minut una reacció de l'electorat socialista que li permeti capgirar unes enquestes que li són desfavorables. Al llarg de la campanya, el candidat del PSC ha mostrat insistentment la seva 'preocupació' per les previsions d'una alta abstenció i en l'últim dia de campanya ha reclamat que la gent vagi a votar perquè així tant el nou Parlament com el nou Govern tindran 'més legitimació'.

'Quanta més gent vagi a votar, més participació hi hagi, més legitimació tindrà el Parlament que surti i el Govern que surti', ha assegurat. Tot i això, Montilla ha deixat clar immediatament que seran 'legítims en qualsevol dels casos'. 'Però tindrà més legitimitat, serà més fort, quanta més participació hi hagi, no ho dubteu', ha reblat.

El candidat socialista ha demanat un 'darrer esforços' perquè hi hagi 'molta participació' el 28-N i ha insistit en la necessitat d'una 'sortida progressista de la crisi' enfront d'una dreta que 'retalla prestacions, posa en perill l'estat del benestar i en el cas de Catalunya també provocaria més confrontació amb Espanya'. Montilla està insistint especialment en aquest últim dia en recordar aquest missatge. En aquest sentit, ha recordat mesures que estan aplicant els governs del Regne Unit o d'Irlanda, que són 'referents dels nostres adversaris'.

Montilla ha demanat rebutjar la 'recepta de la dreta' per a Catalunya i ha insistit en que cal aturar el 'tsunami de la dreta que recorre Europa'. 'Les receptes neoliberals per sortir de la crisi les podem aturar diumenge si tots anem a votar', ha reblat.

El PSC pentina el territori, en l'últim intent per mobilitzar el seu electorat
Vilafranca del Penedès ha estat la segona parada de l'esprint final que està protagonitzant Montilla aquest últim dia, amb quatre mítings-llampec a diverses ciutats catalans, diverses entrevistes en mitjans de comunicació i un acte de tancament a la nit. Però Montilla no és l'únic membre de la llista del PSC que està fent aquesta marató.

Amb el lema 'Catalunya, vot a vot', tant Montilla com candidats com Montserrat Tura, Celestino Corbacho, Joaquim Llena, Xavier Sabaté i Joaquim Nadal estan esgotant les últimes hores de campanya amb actes, mítings-llampec, passejades i visites a mercats de tot Catalunya. Els socialistes són conscients que la seva clau en aquestes eleccions és aconseguir motivar el seu propi electoral, desmotivat en bona part pels efectes de la crisi econòmica.

Tura, per exemple, té previstos actes a Pineda de Mar, a Mataró i a Sant Adrià del Besòs. Corbacho s'ha desplaçat a Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Ripollet, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixach. Joaquim Nada té actes programats a Girona, Sant Felip de Guíxols i Figueres. Xavier Sabaté visita mercats a Segur de Calafell, Tarragona i el Vendrell. I Joaquim Llena té previst un míting-llampec al barri de Pardinyes de Lleida. Altres membres de la candidatura també tenen previstos diversos actes per esgotar les últimes hores en què es pot demanar el vot.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 de novembre de 2010, 16.05 h

VOTEU EL QUE VULGUEU PERÒ, SI US PLAU, DESPRÈS NO US QUEIXEU!!*!!

LA GRANOTETA QUE NO SABIA QUE LA COÏEN...: http://www.slideshare.net/guestf8f44f/metafora-2908748

LA DECISIÓ: http://www.slideshare.net/mbigorra/una-decisio

VISCA LA CONSTITUCIÓ CATALANA!!*!!
VISCA LA LLIBERTAT!!*!!
VISCA CATALUNYA QUART ESTAT!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.