directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Artur Mas acaricia la majoria absoluta, segons el sondeig a peu d'urna de TV3

El nou Parlament podria tenir fins a 8 forces diferents · Els electors castiguen els socis del tripartit · Solidaritat entraria i RCat tindria opcions d'aconseguir representació

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El sondeig fet a peu d'urna per a TV3 situa CiU vorejant la majoria absoluta, si més no amb una victòria aclaparadora d'Artur Mas en el seu tercer intent per assolir la presidència de la Generalitat. L'ensorrament electoral del PSC seria segons aquesta enquesta pitjor encara del que es preveia donant als socialistes, després de dues legislatures al Govern, les pitjors dades de la seva història. Els seus socis al tripartit també en patirien les conseqüències. ERC també tindria un retrocés important amb una forquilla d'entre 11-13, deixant al PP situar-se com a tercera força al Parlament amb entre 15 i 17  diputats. ICV perdria presència amb 8-10 escons. Solidaritat Catalana donaria la campanada de la nit entrant amb 3-4 diputats i passant per davant de Ciutadans que, com a molt, es quedarien amb els 3 diputats actuals. Reagrupament es disputa amb Solidaritat l'escó per Girona. La participació a les 20h ha estat finalment d'un 61,10%, superior a la de 2006, i en la mitjana de les dades històriques.

Comparteix
   


Etiquetes
Madí: 'Victòria històrica del catalanisme'
Des de CiU han estat la número 2 de la llista per Barcelona, Joana Ortega, i el director de campanya, David Madí, els qui han valorat el sondeig de TV3 a pocs minuts de conèixer els resultats.

Madí ha assegurat que cal prendre els pronòstics 'amb cautela', i ha assegurat que s'ha trencat la tendència a la 'depressió electoral' que patia Catalunya des de les eleccions de 2003. Per Madí, 'si es confirmen les dades avui estaríem parlant d'una victòria històrica del catalanisme'.

Així mateix, el cap de campanya ha assegurat que, si s'acaben complint els pronòstics, aquest vespre 'podrem tenir l'orgull i l'honor de dir que el poble de Catalunya ha posat el punt final al tripartit'.

Miquel Iceta felicita a CiU
El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha felicitat sense embuts a CiU després de fer-se públic el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Iceta ha reconegut que serà una 'nit curta'. El PSC obtindria els pitjors resultats de la història i s'enfonsaria electoralment per sota dels trenta diputats, amb una forquilla d'entre 24 i 27 escons.

Llorente: 'Ni la nit serà llarga, ni tothom haurà guanyat'
El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha admès que aquesta nit electoral 'ni serà llarga, ni tothom haurà guanyat'. Les dades del sondeig representen un revés contundent per als republicans que passarien de tenir 21 diputats a només 11-13, confirmant el càstig que ja pronosticaven les enquestes. Tot i això, el republicà s'ha felicitat de l'augment de la participació ja que interpreta que suposa una reculada de la 'desafecció dels ciutadans amb la política'. Amb aquestes enquestes, Ignasi Llorente, fent un exercici de realisme, creu que la nit ‘ni serà llarga ni haurà guanyat tothom’ com sempre passa, ha dit irònicament, en totes les eleccions. D’aquesta manera, Llorente ha donat per segura la victòria de CiU, encara que no ho ha dit explícitament. ‘Tot apunta que les eleccions les ha guanyat Convergència, que ho haurà fet amb suport majoritari, i això, és molt bo pel país’ ha reblat el republicà.

Dolors Montserrat: 'Amb Catalunya comença el canvi cap al govern d'Espanya'
La portaveu del grup parlamentari del PP, Dolors Montserrat, ha constatat que CiU 'volia el canvi' i ha declarat que 'ha mort el tripartit'. Montserrat ha agraït la confiança dels electors que s'han decantat pel vot a Alícia Sánchez-Camacho que ha aconseguit remuntar els resultats del PP amb una forquilla d'entre 15 i 17 diputats posicionant-se com a tercera força política al Parlament. Així, Montserrat ha declarat que 'amb Catalunya comença el canvi cap al govern d'Espanya'.

Jordi Guillot no es creu l'enquesta
Dolors Camats ha matisat que els resultats d'ICV, entre 8 i 10 diputats, estarà molt condicionat per la participació i per l'entrada de les noves forces al Parlament. Els ecosocialistes són el partit del Govern que pateix un menor retrocés electoral. Per la seva part, Jordi Guillot, ha posat en suspens el sondeig. 'No me'l crec', assegura, i espera un millor resultats per a Joan Herrera en les seves primeres eleccions al Parlament.

Solidaritat es felicita pels bons resultats, tot i el 'silenci mediàtic'
Uriel Bertran ha reiterat que Solidaritat Catalana 'només' posarà els seus vots a disposició d'un partit que estigui disposat a declarar la independència en la propera legislatura. El partit de Joan Laporta entraria amb una força significativa al Parlament en la seva primera contesa electoral amb tres o quatre escons i superant en representació a Ciutadans. Bertran ha destacat que esperen que els resultats al final de la nit superin encara aquests tres o quatre diputats que els atorga l'enquesta i que ho aconseguiran malgrat el boicot informatiu.

C's celebren ser la primera força novella que es consolida
Tot i que l'enquesta de TV3 dóna a Ciutadans uns resultats d'entre 2 i 3 escons, lluny del creixement que pronosticaven algunes enquestes, els seus representants han celebrat l'augment de la participació de la ciutadania a les eleccions i han valorat positivament la 'consolidació' del partit. Seria, segons afirmen, la primera vegada que una força nova es consolida al Parlament.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
XAVIER BCN fletxa BARCELONA ESPAÑA
28 de novembre de 2010, 22.15 h

#7 no llores hombre que para ser colonia no estas mal ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
GUERAU fletxa València
28 de novembre de 2010, 21.48 h

és un dia trist més dels 500 anys de colònia que portem, han guanyat els mateixos que ens tenen lligats i colonitzats a Madrid: LA TRAIDORA CLASSE BURGESA DE BARCELONA CASTELLANITZADA I BASTARDITZADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
XAVIER BCN fletxa BARCELONA ESPAÑA
28 de novembre de 2010, 21.44 h

jjajajajaja parece que el partifo de erc , los indepe se han pegado pedezo de batacazo jajajajajaj jajajajajja jajajajaj , espera que s eme saltan las lagrimas ,, hasta el PP TIENE MAS ESCAÑOS JAJAJAJAJAJAJA JAJAJAJAJAJJAJAJAJ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de novembre de 2010, 21.34 h

Espero que a ERC fem fora tots els directius favorables al tripartit i Montilla; hem de fer autocritica davant la devacle.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Badalona
28 de novembre de 2010, 21.17 h

Podeu estar ogullosos ja teniu una Catalunya més espanyola q mai...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de novembre de 2010, 21.16 h

collonut, CyU pactarà amb el PP (o amb PSOE) per gobernar "la región" perquè cada cop està més clar que no els hi interessa Catalunya, només volen sentir a parlar d'españa

no els hi interessa que ha andalusia i madrid robin els diners de catalunya per enriquir-se ells a costa nostra, no els hi interessa pas, només els hi interessa llepar el cul al govern central a canvi de purrialla per catalunya...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
28 de novembre de 2010, 21.05 h

Ex-votant- resultats amb el 12% CiU 58- PSC 33- PPC 19- ICV-9- ERC-9 - PXC 3 - C's 3- SCI-1
Catalunya perd.
El teu partit manará però amb el PP i Catalunya se'n va en orris.
Apa noiet adeu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de novembre de 2010, 20.32 h

Bah!!...tothom ho sap, les enquestes estan manipulades.

He he...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.