directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas: 'Ens sentim servidors de Catalunya, no salvadors'

Mas crida a una gran mobilització ciutadana per 'sumar esforços' i 'aixecar el país entre tots'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Jornada històrica a l'hotel Majèstic de Barcelona, on centenars de militants i simpatitzants de CiU no s'han volgut perdre la nit on Artur Mas ha aconseguit la victòria definitiva que li permetrà ser el proper president de la Generalitat de Catalunya. Els nervis inicials s'han esvaït en conèixer el primer sondeig de TV3, i la marea convergent s'ha rendit a Artur Mas, que ha comparegut pocs minuts abans de les onze per proclamar que governarà 'per tothom'. El guanyador de les eleccions també ha fet una crida a 'sumar esforços' per 'aixecar el país entre tots', apuntant amb humilitat que 'ens sentim servidors de Catalunya, no els seus salvadors'. La nit s'ha tancat sense cap menció al Concert econòmic o al dret de decidir, i amb una gentada aclamant Mas i el seu equip al balcó del Majestic a crits de 'Mas president!'.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Duran: 'Doblarem els resultats del PSC'

La nit a l'hotel Majèstic l'ha oberta David Madí, que a quarts de nou, en conèixer el sondeig de TV3 a peu d'urna, ja ha pronosticat una 'victòria històrica del catalanisme'. A mig escrutini ha estat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, qui ha comparegut davant el públic que omplia la sala de congressos del Majèstic per celebrar que, ara sí, Artur Mas 'ha guanyat les eleccions' i serà el proper president de la Generalitat. En la seva intervenció, Duran no ha pogut evitar destacar que amb els resultats d'aquest 28 de novembre CiU 'pràcticament doblarà' el nombre d'escons del PSC, fet que evidencia la magnitud de la davallada socialista.

La vetllada ha transcorregut plàcida al Majèstic, i els únics problemes viscuts a la seu de CiU han estat d'aforament, ja que ningú volia perdre's la victòria definitiva de Mas després de dos intents culminats amb victòries agredolces que col·locaven CiU a l'oposició. A mesura que s'anaven coneixent els resultats, les compareixences de la resta de candidats i partits a TV3 han estat rebudes amb xiulets, especialment les compareixences socialistes, però aquest rebuig generalitzat s'ha convertit en aplaudiments en el moment en què José Montilla ha anunciat que renunciaria al càrrec de secretari general del PSC al proper congrés del partit.

Quan l'escrutini ja superava el 90% ha aparegut a escena Artur Mas, l'home de la nit, que ha avançat lentament fins l'escenari retornant les salutacions i agraint la feina feta a tots i cadascun dels simpatitzants que l'aturaven per felicitar-lo.

Mas: 'Ens sentim servidors de Catalunya, no salvadors'

Enmig d'un silenci històric i visiblement emocionat, Mas ha assegurat sentir un 'gran sentit de la responsabilitat' pels resultats electorals aconseguits, i ha avançat que pensen governar 'pels set milions i mig de catalans', independentment de l'opció política expressada aquest diumenge. 'Ens sentim servidors de Catalunya, no salvadors' ha puntualitzat Mas, per qui la victòria suposa 'una barreja de sentiment, d'humilitat, de responsabilitat i d'esperança'.

Mas ha aprofitat el parlament per agrair la feina feta a l''exèrcit de resistència' que són els militants i simpatitzants de CiU, i ha cridat a una 'gran mobilització de país' per 'sumar totes les energies' i així 'aixecar Catalunya entre tots'. 'Necessitàvem un Govern fort i el tindrem, però al costat necessitem un país mobilitzat', ha proclamat el candidat enmig d'un clam d'aplaudiments i crits de 'Mas president, Mas president'.

Mas ha tancat el discurs convocant tothom a 'sumar esforços' per construir la 'Catalunya millor' que proposava l'eslògan de CiU, una Catalunya que 'es faci respectar' i de la qual els catalans 's'hi sentin orgullosos'.


Albert Forns





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.