directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla assumeix que el PSC necessita replantejar el seu projecte polític a Catalunya

El PSC obté els pitjors resultats de la seva història amb només 28 escons · Montilla anuncia que no serà candidat a la reelecció a la secretaria general del PSC

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nit de cares llargues i emoció continguda a la seu del PSC. Jose Montilla ha comparegut davant els mitjans informatius per anunciar que no es presentarà a la reelecció de la secretaria general del partit i també ha manifestat que cal una renovació de cara el futur en el si del partit, en un 'replantejament del projecte polític a Catalunya'. El PSC ha obtingut els pitjors resultats de la història, amb només 28 escons, 9 menys que en les eleccions del 2006, uns resultats que confirmen el fracàs del partit en la seva aposta d'allunyar-se de l'independentisme. José Montilla ha comparegut, acompanyat de les cares visibles de la cúpula socialista, a la sala de premsa de la seu del partit i ha anunciat que no optarà a la reelecció com a secretari general del PSC. També ha reconegut que cal 'un nou replantejament del projecte polític del PSC' a Catalunya.
eleccions, montilla, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha volgut agrair en el seu parlament 'l'afecte i el respecte' que els ciutadans li han tingut durant el mandat com a president. Després de dir que 'la nostra organització és sòlida, la promesa d'un futur millor', ha reconegut clarament que han perdut les eleccions, 'però no hem estat derrotats en les nostres conviccions'. Tot i així, ha reconegut que des del PSC, 'reflexionarem demà mateix sobre aquests resultats', i ha anunciat un 'procés de canvis per respondre a les demandes de la societat catalana'.

L'encara president també ha desitjat 'el millor' a Artur Mas sobretot en l'actual 'situació econòmica', i ha avisat que construiran una 'alternativa al nou govern', ja que el PSC representa 'una part molt important de la societat catalana'.

Aquests resultats demostren una caiguda espectacular del PSC a Catalunya respecte les anteriors eleccions. Però les dades encara són més doloroses si es comparen amb els resultats de l'any 2008 a les eleccions generals, en les que perden, només dos anys després, més d'un milió de vots (van aconseguir-ne 1.673.156).

Llancen un ou a Miquel Iceta

Entre les anècdotes de la jornada quedarà l'acció d'un espontani que ha llençat un ou a la cara de Miquel Iceta quan, poc després de les vuit del vespre, ha sortit a valorar el primer sondeig. La sensació d'incredulitat ha donat pas a l'acció dels agents de la seguretat, i Iceta ha pogut seguir amb el seu discurs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Gerard fletxa Palamós
29 de novembre de 2010, 06.07 h

Aquestes eleccions han sigut un fracás desatrós en general; pèro al menys m`alegro de que els capullus del maleit PSC (o PSOE, que es el mateix), s`hagin fotut una bona castanyada... i merescuda. La veritat, ja estava fins els collons de Montilles, Icetas, Turas, Nadals, etc. A la merda! que es fotin.
Cagundeu, quin fàstic de gent. El pitjor es que ara ens toca aguantar els fatxes del PP que encara son mes xungos.
Jo no surto mes de casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
29 de novembre de 2010, 00.18 h

És hora de que es comencin a plantejar el sobiranisme i el catalanisme de veritat, aquest autonomisme-federalisme espanyolista els ha passat factura. Ah, i canviar de lider, que el Monti semblava que estès constantment sedat. Apa, bon vent!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.