directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Puigcercós obrirà ERC a 'persones noves' perquè 'hem de sumar i no restar com hem fet fins ara'

Posa l'exconseller Joan Manuel Tresserras com a exemple d'aquesta suma

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La mala gestió de l'escenari post-congrés del 2008 en el si d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és l'origen dels mals resultats que la formació republicana va conrear ahir a les eleccions al Parlament. Així ho ha raonat avui el líder del partit, Joan Puigcercós, que s'ha fixat com a objectiu de cara a les municipals de l'any vinent el d'obrir la formació a 'persones noves' perquè 'ERC ha estat restant, i ara hem de ser capaços de sumar en una línia constructiva de vertebrar l'àmbit de l'esquerra nacional'. Puigcercós ha posat l'exconseller Joan Manuel Tresserras com a exemple d'aquesta suma, i ha apuntat que d'incorporacions d'aquest tipus 'n'hi haurà més'. També ha assegurat que aquest procés d'obertura es veurà reflectit el 17 de desembre en el proper consell nacional republicà, que concretarà quin és aquest 'full de ruta'.
Joan Puigcercós, ERC
Comparteix
   


Etiquetes
Dos anys després del congrés que va escollir Puigcercós com a president del partit, Joan Carretero i Uriel Bertran es troben fora del partit, mentre que Josep-Lluís Carod-Rovira es mostra distant de la direcció. Aquesta desunió s'ha de corregir, apunta Puigcercós, i 'ens hem d'obrir a persones noves'. 'Hem d'incorporar tot el coneixement que ERC ha generat al Govern, en economia, en societat, en cultura..., tot això ho hem de posar a la pràctica', ha afegit, i ha assenyalat que al proper congrés, 'més enllà de veure què hem de millorar, ERC ha de començar a sumar'.

'Partit molt més obert'
A partir d'ara, Puigcercós vol disposar d'un 'partit molt més obert'. I és conscient que, per a aconseguir-lo, 'calen gestos i calen fets', motiu pel qual ha afirmat: 'Hem començat per Tresserras, que és el símbol del que volem ser, i de casos com ell n'hi haurà més.'

Sobre Carod-Rovira, ha reconegut que és 'un actiu per a ERC', per bé que no hi ha fet cap més referència. Sí que ha sentenciat, però, que 'comença una nova etapa en què treballarem per guanyar la confiança d'aquells que no ens l'han donat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
Marc fletxa Cerdanyola
30 de novembre de 2010, 20.46 h

JORDI I HAS PENSAT EN CIUTATS COM CERDANYOLA, TERRASSA, SABADELL, HOSPITALET, LA MATEIXA BCN, ETC,ETC..... EN DEFINITIVA LES CIUTATS MÉS POBLADES DE CATALUNYA COM PODEN TENIR UN LLOC IDEOLÒGIC FORT DOS PARTITS IDEPENDENTISTES??? SERIA UN FRACÀS A LES MUNICIPALS I A LES GENERALS!!!! EXPLIQUEM AL SOBIRANISTES DE HOSPITALET Q HAN DE PENSAR SI SÓN DE CENTRE DRETA O DE CENTRE ESQUERRA? SAPS QUANTS QUEDARIEN? PENSEM SENYORS Q CATALUNYA NO ÉS NOMÉS GIRONA O SANT CUGAT!! US FALTA AMPLITUD DE MIR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Josep anton fletxa Barcelona
30 de novembre de 2010, 19.13 h

#41
Unes paraules encertades, Jordi. Però reelaborar el discurs i l'estratègia d'ERC passa per tenir en compte el que en Joan ens diu al comentari anterior #40

Sentint-ho molt, el que diu Joan ho hem viscut uns quants. Per això Puigcercós ha de DIMITIR i endur-se amb ell una bona colla de gent. Noves persones, noves idees, noves maneres de dirigir el partit, aprendre de l'experiència, actuar de forma impecable i escoltar la gent. Això és el que ens cal a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Josep fletxa Barcelona
30 de novembre de 2010, 18.49 h

Només faltava això! L'inútil del Tresserras, amb les seves bestieses postmodernes contra el voluntarisme, el resistencialisme i la cultura popular i tradicional catalana, posat com a exemple de regeneració!

Mare de Déu! Si el coneguessin bé...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Salva fletxa Països Catalans
30 de novembre de 2010, 16.18 h

#41 Molt bon anàlisi Jordi C... tu ets un professional de la política no?? si ho ets ja pots contactar amb en Laporta que li faltarà gent bona!!

Salut i Independència!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Salva fletxa Països Catalans
30 de novembre de 2010, 16.17 h

#42 No està gens malament Marc aquesta proposta, però malauradament els polítics no ho miren en clau de país com fas tu si no en clau de partit.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
MARC fletxa Cerdanyola del vallès
30 de novembre de 2010, 12.54 h

SI NO VOLEM QUE EL SOBIRANISME ESTIGUI PER SOTA DEL PP DURANT MOLTS ANYS, CAL ACTUAR YA!! COALICIONS INDEPENDENTISTES A LES ELECCIONS MUNICIPALS ALS AJUNTAMENTS MÉS IMPORTANTS DEL PAÍS (ERC+PSAN+SI+REAGRUPAMENT+CUP+VERDS+ETC..) AMB CAPS DE LLISTA PER CONSENS!!! QUI POT ESTAR EN CONTRA D'AIXÒ? NO+ QUI TÉ NTERESOS DE PARTIT I NO DE PAÍS!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
30 de novembre de 2010, 12.29 h

Veig a SI possibilitats de crèixer en el futur a costa d'independentistes desenganyats que ara han votat CiU (i que quedaran decebuts ben aviat quan torni el peix al cove exprés), mentre que ERC està destinada a aglutinar el vot independentista del centre cap a l'esquerra, una esquerra moderna, sense arrels marxistes, no dogmàtica; aquest ha de ser el paper d'ERC. I a Reagrupament li veig un futur d'incorporació al projecte de SI. ERC ha de reelaborar el seu discurs i estratègia, però ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
30 de novembre de 2010, 11.59 h

Quin contrast entre la dignitat d'en Montilla al dimitir i la poca vergonya d'en Puigcercós.
Esquerra està en mans d'uns sectaris que han segrestat el partit de Macià i Companys per solucionar-se la vida, i els hi ha funcionat durant 7 anys. En Puigcercós és l'exponent màxim d'aquest fenòmen, no vol la fidelitat pel convenciment, vol la fidelitat dels mediocres que no tenen cap alternativa que donar la raó a tot el que diu. A aquests mediocres sortits de les JERC el papa Puigcercós el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Gonçal fletxa Cornellà
30 de novembre de 2010, 11.54 h

El que ha fet mal a ERC és l'estil inquisitorial d'en Xavier Vendrell i els seus/seves amics/amigues. Mentre aquesta colla siguin els qui remenen les cireres del partit, ERC anirà de capa caiguda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Salva fletxa Països Catalans
30 de novembre de 2010, 10.50 h

No sé si en Puigcercós ha de plegar a no, de tota manera espero que prengui la millor decisió per tornar a fer una ERC més forta en aquests propers anys, per poder fer amb SCI una oposició independentista seriosa i que sumin més adeptes a l'independentisme en aquesta propera legislatura.

No tinc cap esperança de que CiU vagi per a aquesta línia, per tant necessitarem unir tots els esforços dels independentistes.

Endavant ERC, endavant SCI...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.