directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas inicia una ronda de contactes per explorar 'col·laboracions amb altres partits'

El futur president vol posar fre a les travesses sobre el nou Govern · Afirma que no hi haurà 'cap quota de paritat' sinó que farà un executiu 'dels millors'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas, president 'in pectore' de la Generalitat, ha anunciat que aquest dimarts iniciarà una ronda de contactes amb les altres formacions parlamentàries ja no per tractar la seva investidura, sinó per explorar possibles col·laboracions pels propers quatre anys. El líder de CiU ha volgut posar fre a les travesses sobre els noms que integraran el futur Govern i ha avançat que el seu executiu no estarà lligat a cap ‘quota de paritat’ sinó que el formarà amb els millors. D’aquesta manera Mas ha instat als mitjans de comunicació ha oblidar les travesses i pronòstics. El cap de llista convergent també s’ha mostrat ferm en la seva decisió de aprimar l’àmbit polític de l’administració pública tal com va anunciar durant la campanya.
duran, jordi pujol, artur mas, josep maria pelegrí, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la reunió de la Comissió Executiva Nacional de la Federació, el president de CiU i candidat a la presidència, Artur Mas, i el secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per anunciar que Mas començarà una ronda de contactes amb tots els partits, per ordre de vots, per demostrar l'esperit col·laborador del futur govern i construir ponts de diàleg de cara a futurs acords, tenint en compte que CiU no té majoria absoluta i necessitarà diferents suports per a cada llei que proposi.

Demostrar una actitud 'constructiva i dialogant'
'Ens ho podríem haver estalviat d'acord amb el resultat que hem tingut, però crec que hem de tenir una actitud constructiva i dialogant', ha apuntat Mas, que ha afegit que seran els altres partits els qui decidiran si volen ajudar o no. 'Però per nosaltres que no quedi', ha subratllat. Pel que fa al PSC, ha dit que la intenció és reunir-se amb José Montilla malgrat hagi anunciat que renunciarà al seu escó.

Mas ha argumentat que aquesta ronda no servirà tant per arribar a acords concrets, sinó per 'explorar entre tots plegats col·laboracions', i per veure també l'actitud i el to que manté cada formació. En aquest punt, ha considerat 'fonamental' que tothom tingui clar que la prioritat ha de ser el país i no cada partit. A banda d'aquesta ronda, CiU designarà un equip negociador que s'ocuparà de la formació del Parlament i de la investidura.

La constitució del Parlament abans del 18 de desembre
Duran ha explicat que calculen que entre 13 i el 16 es podria constituir el Parlament, però ha remarcat que no correspon a CiU fixar-ho. Ha aclarit també que tant ell com Mas van rebre la felicitació del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i també les d'altres dirigents del PSOE, com Alfredo Pérez Rubalcaba, Marcel·lí Iglesias, José Blanco o Elena Salgado. També va trucar el president del PP, Mariano Rajoy.

Els noms dels consellers, d'aquí a dues setmanes
Sobre la composició del govern, Mas ha demanat als periodistes que no facin travesses, perquè no hi haurà notícies ni aquesta setmana ni la propera tampoc. Ha subratllat que té tres setmanes per fer-ho i ha recordat que treballarà amb criteris d'austeritat. En aquesta línia, Duran ha remarcat que ell i Mas tenen la 'confiança suficient' com per fer el govern que convingui no només a CiU sinó també al país, i ha remarcat que 'no hi ha cap mena de reivindicació' per part d'UDC sobre el pes que ha de tenir en el futur govern. 'El que hàgim de parlar ho parlarem entre nosaltres i de la manera més reservada possible', ha dit.

Mas ha afegit que no serà un govern 'de quotes per fer un titular d'un dia', sinó que el criteri serà el d'escollir les millores persones, siguin homes o dones.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de novembre de 2010, 12.15 h

#9 Tor dependerà del que entengueu per "picar pedra", però amb el coneixement empiric que tinc d'ERC, i és molt, no crec que amb la pedra picada construiu res de bo, si més no amb els mestres d'obra que teniu, gent sense ofici ni benefici que son a la politica per servir-se'n, i no per servir al Pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
30 de novembre de 2010, 10.48 h

#8 Si el que vols és veure un "sainet" ves a veure un culebrot, aquest cop esquerra ho fare bé sense trencar plats ni mals rotllos, en parlarem amb calma i prendrem les decisons sese que ens tremoli la mà, de que serviria la dimissió d'en Puigcercós? ens tornarirne els vots? no fotem la petacada a set culpa de tots i entre tots ho treurem endavant, ara tornarem a picar pedra ( ja en sabem d'això) i continuarem treballant per la llibertat del nostre país


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de novembre de 2010, 10.20 h

#7 Va guanyar, amb millors o pitjors resultats. Si hagués retrocedit dues posicions en el "ranking" de partits catalans com ha fet ERC, portant a CiU a ser la 3ª força politica de Catalunya, no dubtis que hauria dimitit o l'haurien dimitit d'inmediat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de novembre de 2010, 09.55 h

En mas va portar ciu al 2003-2008 als seus 2ons pitjors resultats històrics i ningú va demanar dimissions! Per el de l' Estartit : definir-te només pel que vas votar fa 7 anys és una mica malaltís , potser amb ajuda psicològica vas millorant. I quin, quan insultes desacredites els que vols defensar. He sentit molta gent de ciu ( sostres, ferrusola, familiars meus ) definint en carod o en montilla de fills de p. , xarnego, lladres..no són maneres. I per acabar, en mas canvia el seu talant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de novembre de 2010, 09.49 h

En mas no pactarà amb el pp, en mas va a la sociovergència de facto i segons el que passi al 2012 llavors pactarà amb el pp. A Catalunya aplicarà l' estil ZP que tant el va impressionar : bon "talante" i diàleg però fotre el que et dona la gana i anar a la teva. Esquerra ha de treballar des de baix però ara ja no estarà sola al Parlament defensant l' estat català : en mas tindrà una pinça estelada a dreta i esquerra i li serà més difícil pujolejar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de novembre de 2010, 09.33 h

Llegint els vostres comentaris, si sou representatius del que és ERC al dia d'avui, i crec que si, ERC encara pot devallar molt més.

Ànims, que amb tanta perseverància ho aconseguireu!!.

D'entrada, la direcció del vostre partidet s'aferra a la poltrona amb totes les seues forces i aquí no dimiteix ni Déu. Fins i tot en Montilla ha demostrat tenir més dignitat, que ja és gros aixó!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de novembre de 2010, 09.28 h

#3 El mas i a Ciu en general són més falsos i més hipòcrites que la puta que els va parir a tots per molt que diguin ara això ja està pactat fa temps i amb qui s´ho faran serà amb el PP a la cara o d´amagatotis però amb el PP, falten pocs dies per la primera traïció. Ciu enmalahora i que sigui per poc temps. Aquesta vegada i aquesta legislatura espero que sigui la última d´aquest partit de botiflers perquè fins que Ciu no s´ensorri del tot Catalunya mai serà lliure! És el que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ricard fletxa Girona
30 de novembre de 2010, 08.50 h

Pep, vols dir que a ERC estem en situacio de posar condicions? A mi m'agrada el to que Mas està donant a les primeres declaracions. Podria perfectament dir que "a aquests" o "a aquells altres"... ni aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de novembre de 2010, 08.22 h

Vinga home!, una roda de contactes!? No em facis riure!, però si tothom sap que pactarà amb el PP!! Els feixistes que ara van amb una gavina enlloc d'una àguila, i, que a sobre ens retallen els NOSTRES DRETS i DEURES i diuen que ells són les víctimes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de novembre de 2010, 07.36 h

No cal que vinggui a parlar amb esquerra, ja sap que ha de fer si vol la colaboració d'esquerra respectar els 6 punts que vam dir durant tota la campanya.
Que pacti amb el PP si nó li agrada les sis condicions d'esquerra, és el més fàcil entre les dretes sempre s'entenen


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.