directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Benach plega i Puigcercós es posa en mans del Consell Nacional d'ERC

El president del Parlament vol contribuir amb aquest gest a una renovació tranquil·la d'ERC · El líder de la formació es veu amb cor de 'redreçar la situació' si el partit li fa confiança

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els mals resultats que Esquerra Republicana va obtenir el passat diumenge han remogut els fonaments de la formació i han obligat als seus líders a replantejar-se el futur. D'aquesta manera el president del Parlament, Ernest Benach, ha decidit no prendre possessió de l'escó al Parlament 'per continuar servint el país des d'un altre àmbit'. A través del seu bloc, Benach ha anunciat que deixa 'la primera línia de la política', una decisió 'molt personal i meditada' com a conseqüència dels resultats d'ERC a les eleccions al Parlament. Per la seva banda, el president de la formació republicana, Joan Puigcercós, ha posat el càrrec a disposició del Consell Nacional d'ERC que es celebrarà el proper 18 de desembre, encara que ha confessat també en el seu bloc en l'entrada titulada 'a disposar' que es veu 'amb cor i forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals'. Tot i això, Puigcercós ha indicat que si el Consell Nacional 'li retira la confiança, farà un pas enrere i continuarà treballant pel projecte d'ERC des de la més estricta militància de base.

Comparteix
   

Dos dies després de perdre onze escons, Esquerra Republicana ja comença a perfilar un futur on no hi serà Ernest Benach, que ha decidir renunciar a l'acta de diputat arran dels mals resultats obtinguts el passat diumenge. L'encara president del Parlament considera que ERC ha de tenir una 'renovació tranquil·la' alhora que ha argumentat que la seva decisió ha 'personal i meditada'. Benach, que ha afirmat que continuarà servint al país 'des d'altres àmbits', ha deixa clar també en el seu escrit que continua fidel al projecte d'ERC i fa una crida a preservar la unitat del partit 'sense estridències ni baralles internes'.

Puigcercós, a disposició del partit
L'abandó de Benach podria ser seguit per Joan Puigcercós si el Consell Nacional li retira la confiança després que el republicà hagi posat el seu càrrec a la seva disposició. El proper 18 de desembre s'acabarà doncs amb el dubte sobre la continuïtat de Puigcercós, que ha afirmat que es veu en cor de 'redreçar la situació creada pels mals resultats electorals'. El cap de files d'Esquerra ha assegurat però que si el partit no li dóna la confiança necessària, farà 'un pas enrere'.

El líder d'ERC ha reconegut que 'tot i que milers de catalans' van votar els republicans, el partit 'ha rebut un duríssim càstig electoral. El reconec i l'assumeixo', ha apuntat. Ha declarat que els 'motius són diversos, com diverses són les persones que ens han deixat de donar suport'.

Els tres motius del 'càstig electoral'
Tot i això, ha afirmat que 'hi ha tres factors indiscutibles que ens han portat a aquests resultats: la greu divisió interna manifestada en el darrer Congrés Nacional, que ha estat una irresponsabilitat per part de tots; la decisió de fer president José Montilla, que ha causat un fort rebuig en una part important del nostre electorat; i la priorització de la tasca governamental que ha eclipsat l'èpica nacional que precisament ens va portar al Govern'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
Josep Maria fletxa Bellpuig
1 de desembre de 2010, 08.16 h

#42 Doncs més en dones la raó, o sigui que convocar el congres de la militància, per ratificar el 2on tripartit, va ser cosa dels corrents crítics, que van acabar fora?, Llavors, si no arriba a ser per els crítics, ni es consulta, son les teves paraules no les meves, això demostra el que dic, les decisions es prenen al consell nacional, i quan es forçant a la militància, sempre he cregut i ho segueix-ho creient, que en coses molt rellevants, que poden afectar al futur, s’ha de contat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
JO ERC fletxa Barcelona
1 de desembre de 2010, 00.47 h

#40 A proposta dels 2 corrents crítics de l´Uriel i el Carretero.

Per cert, és molt i molt lleig que tractis als militants i companys de burros i autòmates que obeeixen sense pensar perque no voten el que tu vols.

I vagi per davant que jo vaig votar a favor d´acabar amb el tripartit però respecto les majories.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41 Oriol Jordan
1 de desembre de 2010, 00.41 h

Jo pensoq ue el que ara toca a Esquerra és començar a analitzar els errors que s'han comès i entendre que no s'ha entès com se'ns veia des de fora. Més que actuar precipitadament com sempre i començar a tallar caps (cometríem el mateix error que als congressos etcètera) el que toca és fer canvis en els plantejaments, els objectius del partit, les estratègies. I a partir d'aquí amb calma ja anirà venint la resta. En aquests moments s'ha de ser constructiu i no caure un altre cop en e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Josep Maria fletxa Bellpuig
1 de desembre de 2010, 00.27 h

#39 Si te’ns raó, però a proposta de qui?, i va ser amb el 100% de vots afirmatius?, encara que això poc vol dir, quan la direcció proposa, la militància obeeix, només en algunes excepcions , s’imposa el militant coherent, no sumis o influenciat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
JO ERC fletxa Barcelona
1 de desembre de 2010, 00.15 h

#34 Va ser el Congres Nacional on poden votar el 100% dels militants qui va ratificar el tripartit en un votaciò feta a l´auditori del fòrum fa uns 2 anys.




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
jomateix fletxa la meva
30 de novembre de 2010, 22.00 h

La gent associarà ja per sempre mes a en Puigcercòs amb tripartit, amb PSOE, amb Montilla, amb l'esquarterament d'Esquerra i amb la debacle electoral... crec que es un mal negoci... molt mal negoci...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi-80 fletxa València
30 de novembre de 2010, 21.55 h

Per a la propera vegada: no es pot entrar a un Govern i deixar la TV3 i l Catalunya Ràdio en mans sociovergents com sempre. Quan es pren el poder en un país, el primer que es controla és la televisió i la ràdio, els mitjans de comunicació. El PSC és una colla de cabrons, però molt llestos, i ERC ha pecat d'ingènua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi-80 fletxa València
30 de novembre de 2010, 21.51 h

Només la gent al voltant de Puigcercós pot redreçar la situació: Vendrell, Tardà, Cerdà, Lladó, Ridaura, etc. El sector de Carretero ja vam veure com es van comportar, destrossant el partti. Els d'Urielet com unes rates oportunistes. Els de Carod van ser els que tenien el Govern, i la major culpa dels resultats és seua, que ara no vagen de salvadors. I Puigcercós va ser massa seguidista de Carod. Si vol que faça un pas enrrere, però necessitem tot l'equip l'envolta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi-80 fletxa València
30 de novembre de 2010, 21.45 h

La major culpa de tot ha sigut de Carod. Ell va entrar al Govern i va apagar el seu perfil en la Vicepresidència. No va ser problema el tripartit, sinó el COM el van fer, sense cap condició destacada, sense influenciar en els mitjans de comunicació, amb ultra-gestió però sense tensió amb el PSOE monclovita. I Puigcercós va fer seguidisme de Carod, greu error. I ficar a Benach va ser error. Els carotistes regionalistes són els més culpables, i ara que no vagen de salvadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Josep Maria fletxa Bellpuig
30 de novembre de 2010, 20.52 h

I no, mai he estat a cap sector dins del partit, i sempre he respectat les decisions del consell nacional i de la executiva nacional, encara que no estes d’acord, però les respectava, però arriba un punt que veus que et prenen el pel, i no comptes per a res, i dius fins aquí he arribat.
Només et `posaré un exemple, el consell nacional, que molts defensen, volia votar el que tant Carod com Puigcercós volien, UN SI CRITIC AL ESTATUT, però les bases, es van revoltar i van exigir un NO RO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.