directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Junqueras s'afegeix al debat reclamant una disculpa de la direcció d'ERC alhora que l'anima a donar 'senyals clars' per reconduir la situació

Demana que no es confongui 'unitat' amb 'homogeneïtat' per no veure's abocats 'en un procés de minorització'

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Els blocs dels dirigents d'ERC han estat els instruments triats per començar el procés de reflexió 48 hores després de la patacada electoral del 28-N. Si Puigcercós enviava l'avís de la seva blocada posant el càrrec a disposició a les 17:15 hores, Ernest Benach plantejava la seva renúncia a les 17:18 de la tarda. Mitja hora abans, a les 16:45, l'eurodiputat Oriol Junqueras era el primer que expressava que 'em sembla imprescindible que aquells que hem ocupat i ocupem àmbits institucionals en representació del partit demanem perdó, demostrem propòsit d’esmena i ens tornem a posar al servei del projecte col·lectiu'. Junqueras, un dels independents d'ERC més respectat pel conjunt de totes les famílies de l'independentisme de dins i fora d'Esquerra, titula el seu apunt 'després de l'hivern, vindrà la primavera' i reclama que 'és l'hora que la direcció del partit protagonitzi un procés amb senyals clars i significatius per reconduir la situació'.

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, Junqueras no creu que Esquerra tingui un problema de definició ideològica argumentant que 'la justícia social, els valors cívics republicans i l’alliberament nacional continuen sent plenament vigents i, de fet, són més necessaris que mai'. I sentencia 'per assolir aquests objectius, no ens sobra gairebé ningú'.

En aquesta línia, apunta que 'la unitat del partit no es pot confondre amb la seva homogeneïtat, perquè aquesta homogeneïtat pot conduir a un procés de minorització. I, si ERC vol ser un eina realment útil, ha de voler i ha de saber gestionar la complexitat que comporta construir un espai ampli, preparat i ambiciós, amb voluntat de servir i de liderar el nostre país' contraposant-ho al procés de disgregació que ha patit els darrers anys.

Acció de govern
L'eurodiputat i regidor a Sant Vicenç dels Horts, valora els aspectes positius de l'acció de govern d'ERC i es felicita que 'centenars d’independentistes hagin acumulat una experiència que algun dia serà decisiva' però apunta que 'cal acceptar que hi ha moltes coses que hem fet malament. I l’essència d’això que hem fet malament és que ja fa molt de temps que no sumem, sinó que restem'.

Conclou la seva reflexió amb un missatge d'esperança: 'malgrat totes les dificultats (i, en part, gràcies a tot allò que hem après a l'hora d'enfrontar-nos-hi), estem més preparats que mai i hem de posar tot aquest bagatge al servei dels alts ideals, que constitueixen el millor fonament de la nostra legitimitat i de la nostra fortalesa'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
bacus fletxa Barcelona Ciutat
4 de febrer de 2011, 16.15 h

http://www.youtube.com/watch?v=COR3lMXKAfg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
bacus fletxa Barcelona Ciutat
4 de febrer de 2011, 13.52 h

La vídua de Pau Casals insta a recuperar l'himne que el mestre va fer per a l'ONU

http://www.lobbyperlaindependencia.org/webl2/noticia.php?paramNotid=11981¶mCategoria=

"Segons diferents grups defensors de la recuperació de l'himne de les Nacions Unides, després del concert, aquest va ser censurat arran de les pressions de l'Espanya franquista com a represàlia pel discurs que Casals va fer a l'ONU el 24 d'octubre de 1971. Casals, als seus 94 anys, va pronunciar davant milers de person... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
3 de desembre de 2010, 09.53 h

-abocats a un procés. No 'en'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Salva fletxa Països Catalans
1 de desembre de 2010, 15.57 h

Fixeu-vos en el que diu Junqueres..."... si ERC vol ser un eina realment útil, ha de voler i ha de saber gestionar la complexitat que comporta construir un espai ampli, preparat i ambiciós...". Amb tota la humilitat del mon m'atreveixo a dir que la primera gran cagada que van fer va ser canviar el logo per deixar-lo en un "ESQUERRA" i traient Republicana i Catalunya. Per molt que sigui d'esquerres, ha de fer sentir bé també a gent de centre i aquí és on està perdent pistonada... heu sent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Benet fletxa Barcelona
1 de desembre de 2010, 13.22 h

Per a mi, Junqueras és una de les persones que haurien de liderar la nova Esquerra. Un home de consens, amb prou capacitat per generar sinèrgies entre tots els moviments independentistes.

Tot mirant de no prescindir de ningú, intentant que la refundació no provoqui, com sempre, noves divisions ni baralles. Perquè en aquesta lluita no hi sobra ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
bacus fletxa Barcelona Ciutat
1 de desembre de 2010, 03.33 h

ens estem desvian del tema, el tema era esquerra republicana de catalunya...

i dic això i callo sobre el país valencià que no és on jo visc, si aneu desertant tipus desclot cap el principat al final només quederan els espanyols.... ja prou feies tenim aquí per preocuparme d'una altra terra.


jo he deia en companys la causa catalana només la defensem els catalans.... només has de veure amb el tema dels poligams del sahara i el masclistes mongos teocràtic del tibet.... fins i tot dels ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
bacus fletxa Barcelona Ciutat
1 de desembre de 2010, 03.11 h

doncs que si pels valencians el problema som els catalans, eliminem aquests problema i resoleu els problemes entre vosaltres sense que siguem una llosa... el que no podem fer els principatins és venir a dir-vos el que teniu que fer igual que tampoc podem a anar a amèrica i evangelitzar indius.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Furt fletxa Vegueria Penedès
1 de desembre de 2010, 02.07 h

#19 què coi dius, txalat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
bacus fletxa Barcelona Ciutat
1 de desembre de 2010, 01.30 h

casa meva és el principat i les illes i el país valencia (pq és diu valencià) catalunya no es diue el país barcelonès són germans catalans....


l'estetegia del marxisme us a portat on sou, al principat per sort hem tallat d'arrel l'idea de carod d'acabar amb ciu i que tots els catalans d'esquerres d'un dia per l'altre passin a ser d'esquerres i el votin a ell...

pq ho dic? doncs pq si ciu deixa d'existir l'espai l'ocuparà el pp i per l'altre banda el psoe....


sobre els Paisos Catala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jaume fletxa Granollers
1 de desembre de 2010, 00.25 h

#3 És tant de calaix, i treballant al seu costat en Tresserras.....i sense perdre cap de la gent que ha treballat fins ara. El seu paper, si el saben fer a dins del partit, a segona fila, pot ser extraordinària!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.