directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSAN i Alternativa Verda no es dissoldran dins de Solidaritat Catalana

Ambdues formacions valoren 'molt positivament' la col·laboració actual però descarten fusionar-se amb el partit de Laporta

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La voluntat de Joan Laporta de convertir la coalició Solidaritat Catalana per la Independència en únic partit polític es trobarà amb que diverses de les opcions que han donat suport a la coalició seguiran fent-ho des de fora i sense dissoldre's dins la futura formació. Des d'Alternativa Verda-Els Verds ja han fet pública la seva postura de mantenir les sigles i seguir donant suport extern a SI. El seu líder, Santiago Vilanova, s'ha posicionat en contra de la dissolució a SI, tot i que la proposta es debatrà al proper congrés de la coalició. Des del PSAN, l'històric Josep Guia ha explicat a directe!cat que tot i trobar lògic el pas de coalició a partit, això no vol dir que el PSAN s'hi hagi d'incloure. 'El PSAN en cap moment ha pensat en dissoldre's', ha explicat Guia, que ha valorat en positiu la feina feta fins ara i ha explicat que continuaran les formes de col·laboració al costat de Solidaritat.
josep guia psan
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Laporta pretén construir un partit i deixar enrere la coalició que l'ha dut fins al Parlament de Catalunya. Així, l'expresident del Barça plantejarà en el proper congrés nacional de Solidaritat Catalana la possibilitat que les cinc formacions que formen l'aliança es fusionin en un sol partit que portaria el mateix nom. De moment les altres dues formacions que integren Solidaritat Catalana a més del partit de Joan Laporta, el Partit Republicà Català i Catalunya Nació Independència, no s'han pronunciat al respecte.

'El PSAN no ha pensat en cap moment de dissoldre's'

Des del PSAN, l'històric dirigent Josep Guia ha explicat a directe!cat que el seu partit no ha pensat en cap moment de dissoldre's dins de Solidaritat Catalana, ni té cap postura presa sobre això. Guia ha reconegut que 'la coalició era una cosa conjuntural', i creu que 'si el Jan ha dit això de transformar-ho en un partit és perquè pensa en donar-li continuïtat, i l'única manera de donar-li continuïtat després de les eleccions és registrant el partit', ha explicat Guia.

El dirigent independentista també s'ha mostrat a favor de concórrer a les municipals a través d'un enteniment amb les CUP, 'si és possible a tot arreu i previsiblement amb bons resultats electorals'. 'La idea nostra com a PSAN és aquesta, una postura oberta al conjunt de l'independentisme que a nivell muncipal ha representat les CUPs i que a nivell parlamentari ara representa Solidaritat Catalana. Per últim, Guia veu 'interessant' i 'positiva' l'oferta de Portabella per negociar una candidatura independentista a l'Ajuntament de Barcelona.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
JO ERC fletxa Barcelona
2 de desembre de 2010, 16.39 h

Que no hi ha esquerres ni dretes ho podria acceptar perque cada dia les diferencies són més petites.

Ara, no veure que una nau on hi hagi el PSAN i ultra liberals com el Sala i Martin te el naufragi asegurat és no veure més enllà d´unes eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Salva fletxa Països Catalans
2 de desembre de 2010, 16.03 h

#4 QUIM, ho vas entenent el que diu l'Albert??? perquè ja començaria a ser hora... no et veig pas tan curtet com això!!! deixa't de tantes tonteries de esquerres o de dretes... els de ERC us hi morireu amb l'intent si no comenceu a veure les coses clares...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavi fletxa Sant Quirze
2 de desembre de 2010, 14.01 h

Doncs, sí, d'això se'n diu tenir principis, i també estratègia. El PSAN porta defensant el Front Patriòtic des dels anys 80 i té tota la raó. O us penseu que la independència la proclamaran els antisistema?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de desembre de 2010, 11.57 h

no m'estranya que hi hagi tan merder, quan hi ha coses tan bàsiques que encara hi ha gent que no ha entès. Solidaritat no és un partit de dretes, pk no és un partit. és un moviment unitari per fer polítiques independentistes al parlament de catalunya. no té un programa polític com els partits, té una estratègia per denunciar els dèficits de l'autonomisme des del parlament per tal de forçar el debat de l'independència. per això hi ha el PSAN i per això hi cap tothom. el PSAN ho ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa Manlleu
2 de desembre de 2010, 11.49 h

Al·lucino amb el PSAN, com s'han de veure de la à de Laporta i Sala Martin... D'això se'n diu tenir principis, sí senyor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de desembre de 2010, 09.32 h

No sé que hi pinta el Psan a un partit independentista de dretes que encara sembla més un club de fans del Laporta que un veritable partit. Això acabarà com el rosari de l´aurora, Al temps i que consti que no és el que jo vull perquè l´ideal seria que ERC aglutines el vot independentista d´esquerres i Solidaritat aglutines i disputes a Ciu el vot independentista de dretes tot el demés només portarà a enfrontaments i mals rotllos. Encara s´han de demostrar i esclarir moltes coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ciscu fletxa Girona
2 de desembre de 2010, 08.12 h

Encara que no estigui d'acord amb els postulats, actuals i no tan actuals, psaneros, si que s'ha de reconéixer, ja en el seu temps una mica llunyar, la visió de futur del front patriòtic. De fet la majoria d'independentistes d'aquell temps estan incubats amb postulats F.P


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.