directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells desmenteix que es plantegi abandonar el PSC

Especulacions periodístiques asseguraven ahir que estava bastint ponts amb Josep-Lluís Carod-Rovira per articular 'un espai nou de l'esquerra catalana' · Vol un PSC que no sigui 'residual amb l'únic objectiu d'ajudar el PSOE'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Per suposat que no me'n vaig del PSC', ha deixat ben clar avui el conseller d'Economia i Finances en funcions, Antoni Castells, i un dels principals abanderats més de l'ala catalanista del PSC. Per bé que ahir tot un seguit de rumors periodístics donaven per fet que Castells abandonaria la formació per bastir un nou projecte amb Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), avui ho ha desmentit rotundament. Castells somia amb un PSC 'autònom i independent del PSOE, amb el qual hi pacti, però que tingui com a primer objectiu servir el país'.
saura montilla carod castells finançament
Comparteix
   


Etiquetes
Castells, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que ara per ara la seva preocupació és la de donar un contingut ideològic sòlid a aquesta primera idea, no pas plantejar batalla per fer-se amb el lideratge del partit. 'No m'interessen les batalles fratricides que responen a petites ambicions personals'. I ha afegit: 'Si a d'altres els interessa estar al capdavant del vaixell, encara que aquest estigui al fons del mar, a mi no.'

En vista dels pèssims resultats de diumenge, Castells diu que no es conforma en veure 'com el PSC va lliscant cap a un pendent en què, cada cop més, va deixant de ser el pal de paller del catalanisme', sinó que ell aspira a un 'projecte polític majoritari, obert al conjunt de la societat catalana i amb ambició de país'.

Ara per ara, té ben clar que el PSC liderat per José Montilla, Carme Chacón i Celestino Corbacho 'no és el partit que voldríem', per bé que 'el que no faré serà afeblir-lo, perquè ara el que convé és redreçar-lo'.

Joan Raventós
Castells s'ha referit expressament a la figura de Joan Raventós -fundador del PSC i president del Parlament entre el 1995 i 1999- com a exemple a seguir per retornar a la centralitat política catalana.

Raventós fundà el 1976 el PSC-Congrés, que un any més tard va formar coalició amb la Federació Socialista Catalana del PSOE, que poc després es convertiria en el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), del qual en va ser elegit primer secretari.

Amb aquest referent clar, Castells creu que 'el que hem de fer és obrir-nos, sumar, reconstruir i comptar amb gent que no és només del PSC: demòcrates, progressistes, del centreesquerra català...' Amb aquesta intencionalitat seria amb la que s'hauria reunit amb Carod-Rovira, no pas amb la intenció de formar un projecte confrontat al del PSC, com ahir afirmaven el digital Vilaweb i el nou diari Ara.

Grup propi
Com a màxima reivindicació nacional que plantejaria aquest nou PSC amb què somnia Castells seria la de disposar un grup parlamentari propi al Congrés espanyol per 'expressar la nostra veu al conjunt d'Espanya', que 'evidentment recolzaria un president del PSOE, però no pas a qualsevol preu'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Cucut fletxa Pais valencia
2 de desembre de 2010, 14.38 h

Algu podria explicar-me perque al candidat que mes diputats a tret quan s'ha presentat no va a les llistes d'Esquerra? El Sr. Puigcercos només sap dir independencia, a deixat sense roba el missatge del partit, ademes el projercte de Carod era sumar (només cal mirar la suma de Laporta i el resultat) Putxi només a tallat caps i a fet una netetja ideologuica dins del seu partit, qui no pensa com ell, al carrer o arraconat (al meu poble aixó es ser un tirà i un estalinista). Que podem esperar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Barcelona
2 de desembre de 2010, 14.02 h

Senyor Castells, el que vosté proposa és "Más de lo mismo".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
2 de desembre de 2010, 12.23 h

Això que somia Castells, fa molts, molts d'anys que ens ho escoltem, i n'hem tingut necessitat, però no heu respost mai. Ja dol tornar-ho a escoltar, perquè recorda enganys, i enganys, i mesenganys.
Penso que si no feu un canvi radical i pensament aviat, no podreu ni tenir presència als municipis. I a la esquerra del país li caldria que ho feu, un bon pensament i canvi. No crec que tingui sentit parlar de redreçament.
No és cap somni, ni desig, ni res així. Penso que heu fet molt de mal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.