directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Google Chrome, una nova manera de navegar per la xarxa en català

Vol fer la competència al Explorer de Microsoft

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Des d'aquest dimarts ja es pot descarregar gratuïtament el nou navegador Google Chrome, l'última aposta de la companyia per competir amb Microsoft (i amb el seu Internet Explorer) en el domini de la xarxa. El nou navegador es presenta en més de quaranta idiomes, entre ells el català. Google Chrome es troba de moment en fase de proves i només funciona amb sistemes operatius de Windows, tot i que en els propers mesos la companyia preveu llançar també les versions per a Mac i Linux. Inspirat en el seu cercador, Google presenta una plataforma de navegació basada en l'agilitat, la rapidesa i la comoditat i apostant alhora per arribar al màxim de comunitats lingüístiques.
google chrome
Comparteix
   

El nou navegador presenta un quadre senzill, amb una barra d'eines simplificada a la mínima expressió amb dues úniques icones a la dreta de la pantalla. Google Chrome té força similituds amb el navegador també de codi obert Firefox Mozilla, amb qui Google està aliat fins al 2011 i que en poc més de dos anys s'ha apoderat del 20% del mercat, majoritàriament en mans de l'Internet Explorer.

Així, Google Chrome ofereix també la possibilitat d'anar obrint finestres noves i anar tractant cada una d'aquesta noves pestanyes per separat, de manera que pots anar obrint i tancant finestres de forma independent. Igual que en Firefox, aquestes pestanyes es mantenen minimitzades a la part superior de la pantalla, i no a la part inferior com fan altres navegadors. També ofereix la descàrrega de les aplicacions web, com per exemple vídeos o clips d'audio, en una finestra independent sense necessitat d'haver de tancar tot el navegador en cas, per exemple, que l'aplicació doni algun error.

Destaca també l'agilitat de la barra d'adreçes del Google Chrome, que es pot usar alhora com a quadre de cerca i com a via per anar directament a una web quan s'hi escriu l'adreça completa. Per fer una consulta, funciona igual que el cercador habitual de Google, de manera que quan hi escrius les paraules clau, el navegador et suggereix de forma automàtica la consulta, dirigint-te directament a la pàgina amb les propostes trobades pel cercador, oferint directament els llocs web relacionats més populars o les webs més visitades per l'usuari sense necessitat de fer-ne un favorit. Tot i aquest servei també s'inclou.

Una altre de les novetats del programa és que totes les pagines que es van visualitzant al llarg del dia queden registrades de manera que l'usuari les pot recuperar en dies posteriors. Per contra, si es vol però, l'usuari pot també optar per navegar en 'estat d'incògnit' de manera que un cop es tanca la finestra les webs que s'hi han visualitzat no deixen cap tipus de pista o rastre, cosa que també ofereix l'Internet Explorer.

Google Chrome s'ha dissenyat amb un motor java capaç d'interpretar les aplicacions web amb més rapidesa i eficàcia, donant una gran rapidesa a l'hora de navegar i fer recerques a la xarxa. Finalment, presenta també alguns sistemes de seguretat per evitar, tant com sigui possible, que programes maliciosos o virus puguin modificar el sistema operatiu o els documents de l'usuari. Tot plegat es tracta d'un nou navegador en codi obert, el que significa que tot aquell que ho vulgui podrà afegir-hi noves prestacions.

El nou navegador d'Internet es troba de moment en fase de proves i només funciona amb sistemes operatius de Windows, tot i que en els propers mesos la companyia preveu llançar-ne també les versions per a Mac i Linux. El nou programa es pot ja descarregar en menys d'un minut i en fins a una quarantena d'idiomes diferents en versions amb xinès, japonès, coreà, turc, suec, polonès, búlgar, ucrainià, filipí, romanès, tailandès o vietnamita, entre molts d'altres, així com també amb castellà i català.

El llançament d'aquest nou producte de Google ha estat presentat per molts mitjans de comunicació com la 'guerra dels navegadors' ja que l'objectiu principal de la companyia és guanyar terreny en aquest segment al seu principal competidor: Microsoft. Amb més de 700 milions d'usuaris arreu del món, l'Internet Explorer domina actualment el 72% del mercat dels navegadors d'Internet, programa que s'inclou en el sistema operatiu Windows, utilitzat en un 90% de los ordenadores del planeta.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Roger fletxa Barcelona
15 de setembre de 2008, 10.51 h

Precisament, avui he trobat un nou portal web en català molt complert que en parla sobre el google chrome. Si en voleu saber més:



http://www.noticiestecnologia.com/tag/chrome/



Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.