directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla recorda que Guerra "no és una veu representativa" del socialisme

Demana passar de la declaració a la negociació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha recordat aquest dilluns que el president de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, Alfonso Guerra, 'no és una veu representativa del socialisme' i que 'és un diputat sense responsabilitats'. Guerra va avisar Montilla aquest diumenge que 'no es poden fer operacions irresponsables' que tenen 'conseqüències complicades' i que 'o s'és socialista, o no se n'és'. Així mateix, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el president ha manifestat que en el debat del finançament s'ha de 'passar de la declaració a la negociació'.
josé montilla
Comparteix
   

El president ha negat que avisés que 'està en joc el pacte constitucional'. 'Només vaig dir que un bon acord de finançament reforçarà el pacte constitucional renovat que ha suposat l'Estatut i un no acord suposarà el contrari', ha dit. En aquest context, ha declarat que 'és normal que hi hagi tensió entre els governs, en una negociació, entre els partits, perquè hi ha posicions diferents, i entre els territoris, perquè els objectius no són els mateixos'. 'No passa res perquè hi hagi discrepàncies', ha dit.

'Les tensions son pròpies d'una negociació', ha destacat. Sobre les paraules de Guerra, ha dit que l'històric dirigent 'ja no té el paper que va tenir al passat i que avui és un diputat sense responsabilitats a la direcció federal del PSOE'. El president ha declarat que Guerra 'té poques possibilitats d'intervenir' i 'no és una veu representativa del socialisme'. En qualsevol cas, ha assegurat que no vol polemitzar amb ell.

Preguntat per si la xifra del que ha d'aportar el finançament és de 3.500 MEUR, ha recordat que el Govern 'no ha parlat de xifres ni ho farà de moment'. Montilla ha dit que s'està 'en una fase de la negociació que si es d'una xifra molt alta seria un objectiu difícilment assolible i si es baixa els que negocien amb L'Executiu la tindrien com una xifra a partir de la qual s'ha de negociar a la baixa'. 'El Govern no posarà una xifra per pura estratègia negociadora com tampoc ho ha fet el govern de Madrid', ha afegit.

El també primer secretari del PSC ha afirmat que els socialistes catalans faran pinya amb ERC, ICV i CiU per arribar a un bon finançament. 'El PSC posa per davant de tot la defensa dels interessos del país que passen per obtenir un bon finançament', ha destacat, al temps que s'ha preguntat si 'votant en contra dels pressupostos es tindria un millor finançament'. Així mateix, ha destacat que 'l'estratègia del PSC és compartida per tothom que passa per la negociació' amb el ministre d'Economia, Pedro Solbes.

Sobre si hi haurà una cimera amb el president de CiU, Artur Mas, el cap de l'Executiu no descarta res i farà el que considera millor pel procés i negociació. 'No hi ha prevista cap trobada al llarg d'aquesta setmana', ha afirmat, després que la setmana passada Mas demanés una entrevista amb Montilla per escenificar la unitat catalana. 'No em molesta que la resta de formacions polítiques tinguin protagonisme', ha admès.

Respecte l'acte unitari per demanar un millor finançament, Montilla ha insistit que 'és el moment de fer tots plegats més negociacions i menys declaracions'. Sigui com sigui, ha dit que 'la negociació estarà present i serà un denominador comú dels discursos de totes les formacions l'Onze de Setembre'.

'Els pressupostos catalans de 2009 han de contemplar aquest increment de recursos'

Montilla ha afirmat que 's'ha de passar de la declaració a la negociació' del model de finançament. 'Les negociacions precisen de menys declaracions', ha destacat. De fet, ha ressaltat que 'hi ha parts de la negociació que es fa amb llum i taquígraf, però fins arribar-hi hi ha d'haver un procés de la negociació més prudent'. 'L'objectiu era assolir l'acord en la previsió de l'Estatut', ha declarat Montilla, qui ha afegit que 'ara la finalitat és que els pressupostos de la Generalitat de l'any pròxim puguin contemplar aquest increment de recursos'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.