Mas s'agafa el pont per reflexionar sobre el futur govern
El líder de CiU es reunirà en els propers dies amb Duran per concretar conselleries
El virtual president de la Generalitat, Artur Mas, estudiarà amb el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, l'estructura del futur govern durant aquest pont de cinc dies. En les últimes setmanes, els rumors sobre una possible tornada de Duran a Catalunya han estat més que insistents, tot i que algunes veus desaconsellen aquesta possibilitat tenint en compte que queda encara més d'un any per a la fi de la legislatura a Madrid. Artur Mas manté amb total secretisme els seus plans, i així serà també amb les converses que mantingui amb Duran en els propers dies, en els que tractaran sobre el disseny de l'organigrama del futur executiu.
Després de les eleccions del 28 de novembre ha arribat el moment de les especulacions sobre el futur govern. Malgrat els intents reiterats del futur president, Artur Mas, per aturar aquest tipus de rumors, el cert és que qui més qui menys ha fet la seva travessa, i alguns noms coincideixen en totes.Recorder, Rigau, Homs i Padrol en tots els pronòstics
Totes les quinieles duen els mateixos noms per ocupar diverses carteres. Així, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, es postula com el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat; Irene Rigau seria, segons els pronòstics, titular d'Educació; Francesc Homs ocuparia Interior o Justícia i l'independent Heribert Padrol es posaria al capdavant d'Economia i Finances.
Altres noms que també figuren en tots els rumors són Carles Campuzano, actual diputat a Madrid, que seria conseller de Treball, encara que comparteix pronòstics amb Meritxell Borràs i la dirigent d'UGT Neus Munté, que ja ha format part de les llistes. També guanya opcions Germà Gordó com a secretari de Govern.
Els democristians Pelegrí i Riera en boca de tothom
En l'òrbita d'UDC, els noms que més sonen com a consellers són els del secretari general, Josep Maria Pelegrí, i el de Fèlix Riera, en aquest cas per al departament de Cultura. A això se li hauria de sumar també el del mateix Duran i Lleida si és que al final decideix deixar Madrid i tornar a Catalunya com a conseller en cap.
El propi Mas ha dit que no descarta aquesta possibilitat, però la decisió serà finalment d'ell i del seu soci de federació. Ho tractaran durant aquest pont, així com el disseny de l'organigrama del futur govern. Els dos hauran de sospesar els pros i contres. Duran, el polític més valorat a Catalunya i Espanya, encaixaria en l'esquema del 'govern dels millors' que propugna Mas, i podria controlar més de prop el seu partit, UDC, després d'anys a Madrid.