directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas s'agafa el pont per reflexionar sobre el futur govern

El líder de CiU es reunirà en els propers dies amb Duran per concretar conselleries

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El virtual president de la Generalitat, Artur Mas, estudiarà amb el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, l'estructura del futur govern durant aquest pont de cinc dies. En les últimes setmanes, els rumors sobre una possible tornada de Duran a Catalunya han estat més que insistents, tot i que algunes veus desaconsellen aquesta possibilitat tenint en compte que queda encara més d'un any per a la fi de la legislatura a Madrid. Artur Mas manté amb total secretisme els seus plans, i així serà també amb les converses que mantingui amb Duran en els propers dies, en els que tractaran sobre el disseny de l'organigrama del futur executiu.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de les eleccions del 28 de novembre ha arribat el moment de les especulacions sobre el futur govern. Malgrat els intents reiterats del futur president, Artur Mas, per aturar aquest tipus de rumors, el cert és que qui més qui menys ha fet la seva travessa, i alguns noms coincideixen en totes.

Recorder, Rigau, Homs i Padrol en tots els pronòstics
Totes les quinieles duen els mateixos noms per ocupar diverses carteres. Així, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, es postula com el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat; Irene Rigau seria, segons els pronòstics, titular d'Educació; Francesc Homs ocuparia Interior o Justícia i l'independent Heribert Padrol es posaria al capdavant d'Economia i Finances.

Altres noms que també figuren en tots els rumors són Carles Campuzano, actual diputat a Madrid, que seria conseller de Treball, encara que comparteix pronòstics amb Meritxell Borràs i la dirigent d'UGT Neus Munté, que ja ha format part de les llistes. També guanya opcions Germà Gordó com a secretari de Govern.

Els democristians Pelegrí i Riera en boca de tothom
En l'òrbita d'UDC, els noms que més sonen com a consellers són els del secretari general, Josep Maria Pelegrí, i el de Fèlix Riera, en aquest cas per al departament de Cultura. A això se li hauria de sumar també el del mateix Duran i Lleida si és que al final decideix deixar Madrid i tornar a Catalunya com a conseller en cap.

El propi Mas ha dit que no descarta aquesta possibilitat, però la decisió serà finalment d'ell i del seu soci de federació. Ho tractaran durant aquest pont, així com el disseny de l'organigrama del futur govern. Els dos hauran de sospesar els pros i contres. Duran, el polític més valorat a Catalunya i Espanya, encaixaria en l'esquema del 'govern dels millors' que propugna Mas, i podria controlar més de prop el seu partit, UDC, després d'anys a Madrid.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
5 de desembre de 2010, 17.10 h

Alicia Sanchez Camacho de vacances a EuroDisney, Rajoy prenent el sol a Canarias i Artur Mas, el tercer del trio, que també se´n va de vacances. Quins vividors!!!!! Politics feixistes vosaltres sou els oportunistes!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de desembre de 2010, 09.15 h

bla bla bla...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de desembre de 2010, 01.00 h

Al sr. mas en particular i Ciu en general els hi dedico una cançó d´una cantant, crec que és cubana però no ho sé del cert, que li diuen la Lupe i que té una cançó que li va més que ni pintada a Ciu i al mas i que diu així: Teatro lo tuyo es puro teatro falsedad bien ensayada estudiado simulacroooooooo. Teatrooo lo tuyo és puro teatrooooooooooooooooooo. Ha ha ha ha ha ha ha ha. Les rebaixes són apunt de començar. No ho oblideu, Teatroooooooooooo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de desembre de 2010, 17.47 h

Vaja, ni concert ni tampoc "els millors", ara toca pacte i posar els de sempre... ufff, no sé perquè carai me'ls vaig creure. Ja me'n començo a arrepentir d'haver-los votat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.