directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 21:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Absolen quatre antitaurins que van saltar a l'arena durant una correguda de braus a la Monumental

Formen part de l'entitat "Igualdad Animal"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant




El Jutjat d'Instrucció número 27 de Barcelona ha absolt quatre activistes antitaurins que el 15 de juny passat van saltar a l'arena mentre es feia una correguda de braus a la plaça de la Monumental de Barcelona, i que van ser jutjats per una falta de desobediència a l'autoritat. El tribunal considera que aquests fets no mereixen un càstig penal però potser haurien de ser sancionats administrativament pel Departament d'Interior ja que és una infracció del reglament d'espectacles taurins. Per això els ha absolt i demana que s'iniciï el procés per saber si han de sancionar els activistes amb el testimoni dels implicats. En el judici, la fiscal demanava una multa de 120 euros per a cadascun.
anti taurins absolts
Comparteix
   

Els quatre activistes, Ivan Guijarro, Yahira Vàzquez, Javier Moreno i Marta Morera, formen part de l'entitat 'Igualdad Animal' que va fer aquesta protesta el passat 15 de juny a la Monumental, després de la mort del segon toro de la tarda. Llavors els quatre van saltar a l'arena des de les graderies i van exhibir pancartes on demanaven l'abolició de les corregudes de braus ja que atempta contra l'animal. Els activistes van ser desallotjats de la plaça pel personal de seguretat i pels Mossos d'Esquadra que els van emmanillar, i és en aquest trasllat quan haurien comés la falta per la qual van ser jutjats.

Els activistes van presentat unes imatges de vídeo com a prova de l'agressió que van patir en l'arena pel públic en ser desallotjats i que van denunciar. Tot i això, el jutjat va arxivar-la provisionalment perquè no s'ha pogut identificar a cap persona. En la sentència, el jutge insisteix en què en les imatges no apareix una gran quantitat de públic per agredir-los, com els activistes van denunciar, i que només a la sorra hi havia unes vint persones entre el torero, el seu equip així com personal de la plaça.

Aquestes persones van intentar treure de la sorra els antitaurins però aquests s'hi van resistir, i només va actuar la policia quan van arribar a les grades. Mentre es feia aquest desallotjament de la sorra el públic anava escridassant, als processats que van indicar que havien rebut agressions quan van arribar a l'hospital. El tribunal considera la protesta 'un fet lleu' que no requereix una actuació penal, i per això s'enviarà el testimoni dels que estaven a la plaça a l'administració competent perquè els sancioni.

La sentència també destaca que tres activistes resideixen a Madrid i que van venir a Barcelona ja que trobarien 'més repercussió' que a la plaça de toros de 'las Ventas', on 'no haguessin pogut saltar a la sorra'. A més es destaca que els denunciants, amb el seu 'lamentable comportament', han volgut 'magnificar' les reivindicacions utilitzant una correguda de braus 'sense gaire públic' per a saltar a la sorra i d'allà als mitjans de comunicació i als tribunals, 'buscant ressò' per les seves demandes.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 de setembre de 2008, 13.16 h

No va ser a Catalunya que fa poc sortí una llei sobre el maltractament d'animals ????. O és que matar toros, fent-los patir, degradant-los de la mateixa manera que es pot vexar una persona???? No és de criminals i assassins, fins i tot els que van a contemplar aquesta "festa" horripilant ????.
Dono tot el meu suport a aquests antitaurins, i tant de bo n'hi haguessin molts més. La llàstima és que els hagim de fer arribar d'importació, perquè a Catalunya es veu que també tothom ho és de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.