directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El govern espanyol preveu tornar a la normalitat als aeroports en 24 o 48 hores

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona obren diligències sobre la vaga salvatge dels controladors

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre espanyol de Foment, Jopsé Blanco, ha assegurat aquest dissabte que si els controladors 'compleixen' amb les seves obligacions es podria recuperar la normalitat als aeroports en '24 o 48 hores'. Segons Blanco, als centres de control i a les torres hi ha suficient personal com per reprendre el servei, i des que s'ha decretat l'estat d'alarma 'pràcticament la totalitat dels controladors s'han anat incorporant' als seus llocs. Malgrat tot ha recordat que molts passatgers han de donar per perduts els seus vols i que cal reconfigurar els plans de vol, fet que pot costar 'algunes hores'. Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona han obert diligències per investigar si la vaga salvatge dels controladors suposa una infracció de la Llei de la navegació aèria.
aeroport, vaga, controladors aeris,
Comparteix
   


Etiquetes
Ho fan a instàncies de la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, que alhora ha rebut l'ordre del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido. Les fiscalies investigaran els fets entre les cinc de la tarda de divendres, en què va començar la vaga i els controladors van presentar baixes, fins la una del migdia d'aquest dissabte, en què s'ha activat l'estat d'alerta i el cas ja depèn de la jurisdicció militar. Han fet el mateix fiscalies com la de Madrid, que ha citat a declarar els controladors que es van absentar.

Els controladors aeris tornen a la feina
Aena ha assegurat aquest dissabte al migdia que els controladors estan tornant a la feina després que es declarés l'estat d'alarma en un Consell de Ministres extraordinari celebrat al Palau de la Moncloa. En el cas de l'espai aeri de Barcelona s'ha reobert ja onze dels quinze sectors, mentre que a les Balears només un de quatre. En el cas de Madrid, tornen a estar operatius 5 dels 23 sectors, a Sevilla 4 dels 7 i a Canàries 7 de 9. A l'Estat espanyol, hi ha obert 28 dels 58 sectors. Fonts d'Aena han explicat que els controladors 'estan recuperant el sentit comú' després de l'anunci del govern espanyol. Tot i això, AENA manté que no es reemprendrà el servei fins com a mínim les set del vespre.

Nadal alerta que es trigarà dies a recuperar la normalitat per la vaga dels controladors aeris
El conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha dit que la normalitat en l'espai aeri de l'estat espanyol 'va per dies'. Nadal ha assegurat que als aeroports de Barcelona, Reus i Girona, es mantindrà la cancel·lació de tots els vols durant tot el dia d'avui i la matinada. El conseller ha dit que si hi hagués alguna opció d'operar vols s'anunciaria, tot i que no pot 'garantir res'. Nadal ha qualificat la vaga com un acte de 'gravíssima irresponsabilitat' que ha posat en perill les vacances 'de moltes famílies' i l'economia d'un país 'afeblit per una crisi que ens colpeja de manera especial'. Nadal ha dit que cal una nova 'normativa' que reguli aquest col·lectiu.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Àngel VR fletxa Santa Maria de Palautordera
4 de desembre de 2010, 19.58 h

Totalment d'acord amb Francesc de Lloret de Mar. Afegint-hi, però als pilots i als maquinistes de tren i de diferents serveis públics que basen la seva força en el seu escas nombre i en la facilitat que tenen en distorsionar a la seva voluntat la vida de la resta de la societat.
Hen d'anar a regulacions de vaga en que aquesta es pugui realitzar seguint normes determinades que impedeixin les coaccions (piquets "informatius) i les limitacions a la llibertat de la resta de ciutadans (talls de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Lloret de Mar
4 de desembre de 2010, 19.22 h

1.Acomiadament procedent i sense indemnitzacio de tots els implicats en la vaga.
2.Embargament de sous als implicats fins a pagar la vaga milionaria provocada.
3.Indemnitzacio als afectats fins l´ultim euro.
4.Disolucio del sindicat de controladors aeris.
5.Inhabilitacio dels implicats de per vida.
6.Contractacio de noves plantilles amb nous del segle XXI.
Alguna pregunta mes??


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de desembre de 2010, 18.15 h

Primer es privatitza per decret, i després s'aplica justícia militar a la dissidència...

L'estat espanyol cada cop mostra més obertament les seves essències totalitàries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.