directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aena calcula que es trigarà encara 48 hores en restablir totalment el servei

El ministre de l'Interior espanyol no descarta prorrogar l'estat d'alerta per garantir el trànsit aeri durant el Nadal

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els aeroports estan tornant mica en mica a la normalitat després d'una vaga dels controladors aeris de 24 hores que ha posat en escac tot l'espai aeri espanyol. Tot i les evidents millores, Aena calcula que encara es trigarà unes 48 hores en recuperar completament la normalitat als aeroports, 'un cop s'hagin reajustat els plans de vol i s'hagin sincronitzat els aeròdroms de l'Estat amb la resta d'europeus', ha comentat aquest dissabte al vespre el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. El president del govern espanyol compareixerà el proper dijous 9 de desembre al Congrés a donar explicacions sobre l'estat d'alarma. Per la seva part, el ministre de l'Interior espanyol no ha descartat prorrogar-lo per garantir el trànsit aeri durant el Nadal
aeroport, vaga, controladors aeris,
Comparteix
   


Etiquetes
Durant tot el dissabte s'havien cancel·lat un total de 2.609 operacions de les 3.424 programades durant tot aquest dissabte. Per tot plegat, Aena recomana a tots els passatgers que contactin amb la seva companyia aèria per conèixer l'estat del seu vol abans de desplaçar-se a l'aeroport. Igualment, els usuaris poden informar-se a través del canal Twitter @aenainformacion i a través del 902 404 704.

Zapatero anirà al Congrés a donar explicacions sobre l'estat d'alarma
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anirà al Congrés per donar explicacions sobre l'estat d'alarma decretat per afrontar la vaga salvatge dels controladors, que ha mantingut tancat durant prop de 20 hores l'espai aeri espanyol. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts de la Moncloa, la compareixença de Zapatero serà el proper dijous 9 de desembre en un ple extraordinari que aquest dissabte a la nit ha convocat el president del Congrés, José Bono. El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha garantit que la 'vaga salvatge' dels controladors no es repetirà 'ni abans ni després de Nadal' i també s'ha mostrat disposat a donar explicacions al Congrés.

S'obre la porta a prorrogar l'estat d'alarma
El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha recordat que l'estat d'alarma encara estarà vigent durant quinze dies. 'I serà prorrogable amb el vist-i-plau del Congrés. El ministre de Presidència ja s'ha posat en contacte amb tots els grups parlamentaris i jo mateix aniré a donar explicacions sobre les decisions del govern en aquesta vaga', ha manifestat Rubalcaba.

El vicepresident primer no ha volgut aclarir si farà falta prorrogar aquest estat d'alarma. 'Si es prorroga ja ho explicarem. Però només vull dir que la llei ho permet i no dubtarem a aplicar-ho si fes falta', ha amenaçat Rubalcaba, que ha avisat als controladors que continuen estant sotmesos al codi penal militar durant aquests quinze dies. 'El govern ha complert amb el seu deure, fer que la llei es compleixi. I ara, el govern no permetrà que es torni a reproduir una situació com aquesta i respondrà al xantatge dels controladors', ha afirmat amb contundència el vicepresident primer del govern espanyol.

'Per Nadal i després de Nadal això no tornarà a passar i tenim els mecanismes legals perquè no torni a passar', ha finalitzat Rubalcaba.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.