directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aena obre mig miler d'expedients disciplinaris a controladors aeris

El govern espanyol adverteix que aquesta vaga no quedarà 'impune' i que 'ara toca fer justícia'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre espanyol de Foment, José Blanco, ha explicat aquest diumenge que el 97% dels controladors aeris ja s'han reincorporat als seus treballs i que fins ara s'han obert 442 expedients disciplinaris contra aquells controladors que van abandonar la feina, al marge de l'actuació de la Fiscalia. Alguns d'aquests expedients, a més, ja han estat notificats. Blanco, que ha comparegut aquest diumenge a migdia davant dels mitjans de comunicació, ha assegurat que se sancionarà els treballadors i ha afegit que la situació no quedarà 'impune'. 'Toca fer justícia', ha advertit.
blanco, ministre, foment
Comparteix
   


Etiquetes
Blanco ha explicat que fins a dos quarts de d'una del migdia s'han dut a terme 1.588 operacions i que 162.000 persones han pogut fer el seu viatge. En conjunt, Blanco ha destacat que s'està restablint la normalitat i que ara les companyies han de reconfigurar els seus plans de vol previstos abans de la vaga encoberta dels controladors.

Encara no s'ha calculat l'impacte econòmic
Sobre l'impacte econòmic que ha tingut la protesta, el ministre ha comentat que encara no s'ha calculat i que també s'han de tenir en compte els perjudicis a les línies estrangeres que no es dirigien a l'Estat però en canvi havien d'utilitzar el seu espai aeri. El que sí ha assegurat és que les pèrdues econòmiques seran 'infinitament' menors que les del volcà islandès que la passada primavera va obligar a tancar l'espai aeri europeu.

Blanco ha restat credibilitat a les acusacions d'una controladora que va afirmar que els militars havien obligat els controladors a treballar a punta de pistola i ha advertit que haurà de demostrar que 'es va correspondre amb la veritat'. 'Una cosa és dir que un guàrdia civil porta pistola perquè tots en porten i l'altra que la va utilitzar per amenaçar', ha afegit.

D'altra banda, el ministre creu que s'ha demostrat que el decret aprovat el divendres pel Consell de Ministres va ser una prova que aquestes mesures van ser 'encertades' i ha evitat que els controladors perjudiquessin encara més els passatgers. Blanco ha recordat que el sindicat dels USCA no és un interlocutor vàlid mentre hi hagi decretat l'estat d'alarma.

En l'inici de la seva intervenció davant els mitjans de comunicació agraint als passatgers atrapats als aeroports el seu comportament i ha reiterat una vegada més les disculpes del govern espanyol per la situació que han hagut de patir. També, ha garantit que no es tornarà a repetir una situació com aquesta.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
miquel fletxa Sabadell
6 de desembre de 2010, 13.54 h

AENA es uma institucio !FRANQUISTA!
ara privatitzen els aeroports,pero el 51%,continuara siguent d'AENA
L'excusa de la crisis,servira per reforçar "LA UNIDAD DE ESPANYA"
l'AZNAR" ja esta escalfant motors
Compte ! torna el"FRANQUISME" disfressat de democracia
INTERECONOMIA,EL MUNDO,LA RAZON,etc,al servei del neofranquisme
ara nova campanya contra,els productes catalans
"INDEPENDENCIA JA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
6 de desembre de 2010, 02.49 h

"Mà dura", "400 expedients disciplinaris", "aquesta vaga no quedrà impune", "ara toca fer justicia". Em sembla molt bé, però no he escoltat les mateixes paraules de "Caja Castilla-La Mancha" que fa dos anys va deixà un forat de 9.000 ME i, fins ara, ha quedat impune i sense que la justicia hagi fet res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.