directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els hotelers de Palma perden la meitat de les reserves per culpa de la vaga de controladors

El reallotjament de turistes bloquejats a l'illa compensa una mica les pèrdues però els hotelers es queixen de la mala imatge que s'ha donat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els hotelers de Mallorca no preveien un gran pont de la Puríssima, però la vaga de controladors aeris encara l'ha fet menys beneficiós. Només hi ha un 10% dels hotels oberts, principalment urbans i prop de l'aeroport de Son Sant Joan, i la previsió era d'un 30% d'ocupació, però l'anul·lació de reserves dels pocs turistes que havien d'arribar a l'illa ha fet que l'ocupació es reduís a la meitat, només compensada parcialment pels turistes que no van poder agafar un vol de sortida i es van haver de quedar a dormir alguna nit més. Però el pitjor pels hotelers ha estat la mala imatge que s'ha donat de la principal indústria balear.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a l'ACN, la gerent dels hotelers de la Platja de Palma, Inma de Benito, i la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Marilén Pol, han explicat que les previsions abans del pont ja no eren massa bones, però que la vaga dels controladors ho ha acabat d'empitjorar. No obstant això, fins i tot s'han deixat llits gratuïtament a malalts que eren a l'illa procedents de Menorca i Eivissa per visita mèdica i havien de marxar.

De fet, segons De Benito, qui ha patit més els efectes de la vaga han estat els residents a Mallorca que havien de sortir de vacances fora, ja que pel sector turístic illenc el pont de la Puríssima no és un dels més profitosos.

De Benito tampoc espera que la reobertura dels aeroports des d'aquest dissabte al vespre millori la situació, perquè molts dels passatgers ja hauran renunciat al viatge, perquè dimarts han de tornar a treballar.

Per la seva banda, Pol ha considerat que el pitjor d'aquesta situació és les 'maneres' com es va convocar la vaga 'sense avís previ' i la 'indefensió' del sector davant del col·lectiu de controladors.

De fet, ha lamentat que hagi coincidit amb el període de 'venda de les campanyes als mercats emissors, com Alemanya i Anglaterra' i que això s'haurà parat en sec. 'Què farà una família amb fills si volen venir? S'ho pensaran per culpa d'aquest caos absolut', ha dit. 'Hi haurà pèrdues quantioses que no hi ha manera de compensar', considera. Segons ella, 'això no pot tornar a passar', i el govern estatal ha de fer alguna cosa.

També han tingut molta menys demanda els restaurants de la zona. Molts d'ells esperaven turistes que no han arribat a venir i els que s'han quedat han anat als hotels a dormir i prou.

Però alguns hotelers de Palma sí que diuen que els ha beneficiat mínimament l'aturada als aeroports, ja que han hagut de reallotjar clients d'altres zones de l'illa que no volien marxar gaire lluny de l'aeroport.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.