directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós admet que l'estratègia del tripartit ha estat 'electoralment catastròfica' per a ERC

Demana 'perdó' per la imatge de divisió interna · Diu que ha 'entès el missatge' i es veu 'amb forces' per 'redreçar la situació'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Una setmana després de les eleccions en què ERC ha quedat relegada a la cinquena força al Parlament, Joan Puigcercós admet que l''estratègia del tripartit ha estat electoralment catastròfica' per als republicans i demana 'perdó' -tal com demanava l'eurodiputat Oriol Junqueras- per la imatge de divisió interna d'ERC. Puigcercós, que ha posat el seu càrrec de president a disposició del partit, titlla de 'duríssim càstig electoral' els resultats del 28-N i es mostra rotund afirmant: 'No hi ha on agafar-se per maquillar el que va passar'. El líder republicà apunta a la divisió interna, l'aposta de fer president José Montilla i la priorització 'excessiva' de la gestió governamental, com a les causes que han provocat aquesta fuga de vots. Després d'aquesta anàlisi, afirma que es veu amb forces per continuar havent 'entès el missatge dels electors' i assegura que sap què s'ha de fer per 'redreçar' aquesta situació.
Joan Puigcercós, ERC
Comparteix
   


Etiquetes
Després d'una setmana de paraules i fets per la derrota d'ERC, el líder de la formació posa sobre la taula una visió reflexionada del fracàs electoral, en què es disculpa per la 'irresponsabilitat' dels dirigents, amb ell al capdavant, d'haver donat una imatge de divisió interna, que 'ni els votants ni la societat catalana es mereixien', i esbossa com la primera causa de la pèrdua de confiança dels votants.

En un article d'opinió publicat al diari Ara, Puigcercós aposta per enfortir la unitat del partit i obrir la formació a 'gent nova i noves sensibilitats arreu del territori' amb la vista posada en les properes eleccions municipals, en què s'hauran d'enfrontar amb les llistes que Solidaritat Catalana i Reagrupament pensen presentar en alguns municipis. Una altra de les línies que Puigcercós es planteja seguir si segueix al capdavant del partit és encomanar a Joan Manuel Tresserras que encapçali 'un gran debat nacional de tots els catalans d'esquerres que volen un estat propi'.

Defensa de l'obra del Govern
Tot i acceptar que l'aposta pel tripartit és l'origen de la desfeta electoral, Puigcercós també defensa que l'etapa al Govern ha estat positiva ja que la presència dels independentistes a la Generalitat ha 'obligat CiU a moure fitxa i assumir conceptes com el concert econòmic o el dret a decidir' i s'ha 'arrossegat' el PSC a posicionaments en matèria de política lingüística -com la Llei del cinema, la Llei d'acollida, o el decret del català a les universitats- que no haurien estat possibles d'altra manera.









COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
8 de desembre de 2010, 11.23 h

Números en mà, Esquerra té més exvotants que votants. Dels primers aproximadament uns 100.000 han passat a votar CiU i titllar-los de trolls o de Madís camuflats no és la millor manera de recuperar-los.
La secta d'en Puigcercós ha contagiat el partit de les seves neures, a saber: un sectarisme exacerbat, un nivell de paranoia elevat i un complex d'inferioritat latent que els ha portat a foragitar del partit qualsevol que tingués més titulació acadèmica que el graduat escolar. Amb a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Julià fletxa Barcelona
7 de desembre de 2010, 18.01 h

El paisatge després de la batalla és magnífic. Les baixes de l'enemic són quantioses i els traïdors que no han estat ajusticiats pel poble, corren espaordits cap a l'exil·li. Hem recuperat el poder i el blau dels nostre exèrcits s'estén per tot el territori sense excepció. Pel maig la batalla definitiva es traduirà en una nova victòria que ens donarà la força necessària per preparar-nos per a la mare de totes les guerres. I vencerem perquè és de justícia i perquè ja ningú no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pep fletxa Alt Empordà
7 de desembre de 2010, 16.40 h

Ex-votant, la gent que deixa de fumar, pot dir tota la vida que és ex-fumador, però quan deixa de fumar i n'està convençut el que diu és que es un no fumador.
Tu ets ex-votant d'un partit, però ara ets votant d'un altra partit oi? ens equivoquém molt els que pensém que ara ets votant de CiU$ 4% ??? dons no és millor que et deixis de ser un Ex-alguna cosa i passis a ser Votant d'alguna altra?? per exemple Votant de CiU.
A veure si el temps que haurà passat d'aquí a 4 anys serà el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de desembre de 2010, 15.40 h

#26 La cosa és molt més senzilla, els 300.000 vots prestats que ERC va rebre de CiU al 2003 per una serie de circunstàncies que dificilment es repetiran, poc a poc han tornat al seu lloc d'orìgen perqué aquests vots no es varen prestar per lliurar la Nació al P$OE ni per convertir a CiU el l'enemic.

ERC ha comés dos errors gravissims encegats com heu estat per la fatxenderia de creure-us uns petits déus, i és no entendre que el catalanisme politic veu en el P$OE a un element molt més... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Pep fletxa Alt Empordà
7 de desembre de 2010, 15.10 h

Roser, felicitats pel teu comentari..al meu parer l'has clavada...això és precisament el que vol la gent i així ho han demostrat votant CiU.
Ex-votant. t'he fet unes preguntes, contesta coi, en comptes de fer el paperina fent de virus informàtic de CiU.
Mireu companys votants i simpatitzants d'ERC..CiU desquè va perdre la Generalitat va optar per fer una oposició destroyer, i una de les tàctiques de fer aquesta fastigosa oposició va ser posar personatges virus com l'Ex-votant fent come... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Doctor fletxa Vic
7 de desembre de 2010, 14.50 h

#25 Tu ho no saps llegir o el teu nivell de comprensió lectora està per sota de la línia de la normalitat, en l'escrit parlo de SI, rcat i erc, i d'una opa feta per els de SI.
a més l'independentisme polític no està a CIU, els únics partits independentistes són rcat, Si, les cup i erc i la resta són uns xixarel.los de pa sucat amb oli, que com no tenen on caure morts com el PSAN per exemple


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Roser fletxa Sitges
7 de desembre de 2010, 14.19 h

El vot indentitari (independentista exprès) era irrecuperable en aquestes darreres eleccions, En canvi però la campanya electoral va estar encaminada a recuperar aquest vot i això va ser una equivocació. En l'últim tram del camí Erc va girar 180º la seva estratègia i va deixar de picar l'ullet als federalistes i sobiranistes que no participen del discurs identitari. Si el partit hagués apostat per continuar seduïnt aquest sector, la derrota no hagués estat tant bèstia. Ciu va saber ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de desembre de 2010, 12.11 h

#24 L'independentisme no està esfonsat ni molt menys, malgrat els intents d'ERC.

L'independentisme no pertany a ERC, pertany als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Doctor fletxa Vic
7 de desembre de 2010, 12.06 h

#22 El que heu fet tots els de SI ha estat enfonsar l'independentisme, sou uns traïdors que heu fet una opa sobre erc i rcat sense voler en cap cas minvar el vot del partit autonomista català CIU, la crua realitat és aquesta.
VISCA LA TERRA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Josep anton fletxa Barcelona
7 de desembre de 2010, 11.26 h

Puigcercós ha estat catastròfic per a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.